Едва ли е първата такава тема, но искам да чуя и някое друго мнение.
Миналата седмица направих малко ъпгрейд на щайгата. Замених старото M2N-SLI Deluxe със M4AGTD Pro/USB3, от Athlon 5200+ скочих на Phenom II 955 BE, рамта ми беше 4x1 GB SuperT - сега е Kingston HyperX 1600 една пръчка 2GB (не питайте защо :D ... поради дифицит на кинти за сега, имам идея да взема още една такава) Не можах да взема видео карта обаче . Двоумях се много, старата ми беше едно Radeon- че 1950 Pro , дъртичко но бях много доволен, дори и Crysis-а го подкарваше почти на max. Е вярно нямаше directx 10, ама не беше болка за умиране. В момента се чудя дали пак да заложа на Ati или да пробвам с Nvidia. Говорим за карти в ценовият диапазон до 300-350 лв. Не са много, но мисля, че може да се вземе нещо прилично. Ще се ползва за AutoCAD, 3dsMax и игри.
Как мислите Вие - Ati или Nvidia, Sapphire или Asus. Мнения, предложания, препоръки, даже и ако сте фен на някоя от двете марки, ще се радвам да напишете по някой ред.
... и още нещичко само, защо рама ми го засича на 1789 MB, а не на 2023 (примерно). Дали е защото е на single channel !?