Как да "отлепя" радиатора на видеокартата ми?
Взех си едно много хубаво cooler- че TITAN TTC-CUV2AB -http://www.ocshoot.no/cuvga.htm, за да го сложа на мястото на стария cooler, който си върви с видеокартата ми (RADEON 9000Pro). Въпросът ми е как да махна старият радиатор, който е доста добре залепен за чипа (мисля че е с термо- лепенка), без да нараня GPU- то?
Мерси предварително!
Или с плоска отвертка ако е с лепенка, ако е с лепило го слагаш в хладилника да позамръзне и пак с отвертката. Внимавай с какво ще си подложош под отвертката, гледай да е нещо меко за да не откъртиш нещо друго освен радиатора. Пробвай първо с ръка да завъртиш радиатора.
Аз така ги махам. Дано падне лесно :)
Щом си решил да го сменяш по-добре сложи някъв различен от този дето си го харесал! Аз точно от такива се отървах.
afterburner - той тоа вентилатор го видях вчера в Кагами-то, ама то голям боклук бе, невиждам каква работа ще ти върши повече от оригиналния :) Ако ще сменяш, поне вземи някой дето ще има полза ...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Kayso
afterburner - той тоа вентилатор го видях вчера в Кагами-то, ама то голям боклук бе, невиждам каква работа ще ти върши повече от оригиналния :) Ако ще сменяш, поне вземи някой дето ще има полза ...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Защо мислиш така??? Аз чух и прочетох доста полужителни неща за cooler-a в HWBG форума... А и пък е меден, дооооооста по- масивен и голям от оригиналния и перката му наистина работи много добре.
Смятам, че това са качества които съвсем не са за пренебрегване.
П.С. Да не сте имали в предвид предишния модел CUV1AB?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by afterburner
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Kayso
Защо мислиш така??? Аз чух и прочетох доста полужителни неща за cooler-a в HWBG форума... А и пък е меден, дооооооста по- масивен и голям от оригиналния и перката му наистина работи много добре.
Смятам, че това са качества които съвсем не са за пренебрегване.
П.С. Да не сте имали в предвид предишния модел CUV1AB?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Не се подлъгвай от това че е меден. Освен това има много малка топлообменна площ.
Хайде де... би ли ми обяснил (наистина ако можеш го направи) как радиатор, който е с 1.5 см по-голям от оригиналния и със по- голяма перка може да има по-малка топлообменна площ?
Ако този не е добър препоръчайте такъв, който да е...
Kayso, дай идея как да махна радиатора от ГПУ на МСИката без да се развали гаранцията.
Гледам че е захванат с някакви пластмасови щифтчета и се чудя как да ги махна(без да ги счупя).
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by afterburner
Хайде де... би ли ми обяснил (наистина ако можеш го направи) как радиатор, който е с 1.5 см по-голям от оригиналния и със по- голяма перка може да има по-малка топлообменна площ?
Ако този не е добър препоръчайте такъв, който да е...
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">Аз не съм казал кой радиатор е по голям. На това че един радиатор е по голям не значи че е с по голяма площ. Ако има два радиаторас еднакви гаваритни размери но със различна дебелина на ламелите респективно и броя им ще бъде различен и този с повечето ламели ще има по голяма площ. Подобно стоят нещата и с перките. По голямата перка незначи по голяма скорост и дебит на въздуха. Конкретно за тази перка незнам какви са и характеристиките.
Iskam da pitam kakva e polzata ot nov radiator?
Под ламели да разбирам ребра ли? Иначе перката е 10cfm и сто на сто е по-добра от старата...
hack4o: ползата е в по-добро охлаждане/температура и съответно по-голям overclock...
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Zygot
Kayso, дай идея как да махна радиатора от ГПУ на МСИката без да се развали гаранцията.
Гледам че е захванат с някакви пластмасови щифтчета и се чудя как да ги махна(без да ги счупя).
Въпросът ти е към Kayso но предполагам, че той няма да се сърди ако аз отговоря [:D]
Погледни картата от долу, там където са тези щифтчета- там те трябва да се притиснат леко и по този начин без проблеми минават през дупката и се махат.
Абе аз не рискувах да си махам мойто охлаждане, щото за сега не моа да намеря по-добро :) Но мисля, че няма да имаш проблем със щипките, само че мноооого внимавай.
afterburner - вече ти е казал как :)
A s koia programa moga da vidia kakva e temperaturata na VCta.
Като нямаш датчик не може да видиш...
afterburner - ко стана уе ?
Смени ли вентилатора или не си още ???