ами какво.... започвам да се убеждавам, че това са най-големите измами
купуваш процесори, памети, глупости, видеоплатки дето не знам какви възможности си имало, гледаш някакви невероятни филмчета, тестове и не знам още какво си... ахкаш, и се чувстваш горд собственик
да, ама не както обичаше да казва преди време един журналист по телевизията
говоря си вчера с един приятел със P4 2.4ghz, 512RAM и GF4 4600 - всичкото ASUS - без процесора разбира се ), и го питам дали Command & Conquer Generals му е цепи на последното ниво с китайците (просто само с китайците съм играл), защото на старото ми PC бая бая цепеше - 512рам, 1.4 Т-бърд и ГФ4 4200, та заради това си направих ъпгрейд - една игра ще ми хареса, и тя ще ми цепи - ами и на него му цепи - процесор за 200$, видео за 400 - когато го купуваше, памет за още не знам колко си - отива към 1000 $
в същото време ми пуска Colin McRae Rally 3 на Playstation 2 и играта върви на 150Мхз процесор без да се замисли въобще.... не че съм голям привърженик на конзолите, ама май там е истината
купуваш си една конзола за 250$, и знаеш че следващите 4 години не правиш ъпгрейд, игрите не ти цепят, и просто слагаш играта и тя ти върви, а не се чудиш кой пач кога ще излезе и колко точно бъга ще оправи (и колко нови ще добави)
малко се отплеснах от темата... ама съгласете се с мен - големите "красоти" май са само по тестовете, докато излезе една игра, то хардуера ти на който теста вървял добре, вече остаря, ти бягаш, наливаш маса пари, взимаш нов, обаче тъпата игра си продължава да цепи, щото някой бързал да я пусне - нищо, то за това са пачовете, в един момент излиза някакъв си тест и той ти вади ТРИ кадъра на някакво си демо, и ти четещ в нет-а, че за да ти вади 30 кадъра, трябва да дадеш 500$ само за видео, и си взимаш видеото, и гледаш че теста не ти цепи вече много (само малко), обаче няма игри за тъпото видео от 500$, пък никой не ще да играе на 3D Mark например, и си казваш - нищо, ще чакам например Doom3 , обаче Doom3 не излиза навреме, а след година, и като излязъл - пак нова видеоплатка, щото тая от 500$ вече не върши работа, продаваш тая от 500$ на някой за 200$, и отиваш и купуваш нова за 500$ .....междувременно новата платка от 500$ понеже много греела, и слагат турбокомпресор, който да я охлажда, и започваш да се чувстваш все едно че се намираш на летище Хийтроу, обаче от фирмата, която е произвела въпросното ЧУДО на технологията ти обясняват най-нагло, че ти трябва да се чувстваш ГОРД от това че си закупил техния продукт........и ти започаш да чакаш конкуренцията, и тя излиза, обаче се оказва че трябва да чакаш нови драйвери, защото не знам кои си игри не вървели като хората, докато напишат новите драйвери обаче, другата конукренция вече развила опит в хладилната техника, и ти пак продаваш платката от 500$ за 200$ на някой, и отиваш и купуваш нова платка от 500$, обаче според новия тест, който междувременно е излязъл, се оказва, че точно тая платка все пак не е чак толкова добра... , но пък от фирмата производител ти показват една табличка, според която НОВАТА им платка щяла да бъде не знам колко си пъти по-бърза от старата, и ти решаваш да приготвиш НОВИ 500$
и докога така?
Kato znam kolko se zabaviha s nv30 zaradi 0,13 nano si predstaviam za da go napravat 0,09 kolko vreme she im triabva... A spored informaciata na saita che shte ima 300 000 000 tranzistora.a sega edvam sabirat po 120 000 000 ... E mislite li che she uspeiat do 1 godina da iskarat takav chip???Dori toi da e s Freonovo ohlajdane imaiki predvid nv30