kvo stana ima li uspeh ili ne???
Малеййй, без ДДС при това от D&G, от сърце ти пожелавам да не се прецака нещо картата, щото тогава и със съд не моеш я смени ...
Gigabyte Radeon 9500 non - pro от D&G се оказа че вобще не е Gigabyte!
Платката е в оригинално изпълнение от Sapphire!!!
Приятна изненада а???
Върви без кутия и със ГАДНИ драйвери в комплект.
До края на седмицата ще се пробвам да я софтна на Софт9700
Ако някои има желание да предлага тук методи за това.
А също и подходящи драйвери.
Купил си си карта за 200$ в пликче ???
Че и от горе на всичкото не Gigabyte, както са ти казали от фирмата, ами Sapphire.
Ти направо ма уби беее, аз се чудя от къде е тоя HighTech център дошъл ...
А иначе ето ТУК пише всичко за това, как става модването на картата
А ТОВА е форум, къде доста се обясняват, мисля, че и там можеш да намериш доста инфо
Айде и успех)
Сваляш Каталист 3.2, пускаш ги да се инсталират, но прекъсни инсталацията веднага след като са се разархиварали на харда ти. После сваляш последната версия на РиваТюнър и от Power user даваш най-отдолу Open patch script. Самият скрипт е в директория PatchScripts и т.н. и би трябвало да се казва SoftR9x00 w2k.rts или нещо от рода. Пачваш файла ati2mtag.sys (пиша по памет), кайто се намира в директорията с разархивираните драйвери - потърси го и ще го намериш къде е точно. Прочети дали всичко е минало ОК - би трябвало да нямаш проблем с тези драйвери - модвал сам дори и такива на Омега, но не помня точно кои [8D]. След това инсталираш драйверите, рестартираш и ако си късметлия - получаваш работещ 9700. Ако не си късметлия - пиши тука, ще се мъчим да помагаме - УСПЕХ!!!!!!!!
>
BlackBLOOD, ти направо ме уби ве батка !!! (без обиди)Нима си я взел !!!???!!!.Та MOST предлагат същата за ~180$ крайна цена!!!
Станалото станало.Стискам палци да я моднеш.
SAPPHIRE не бяха ли с 256бит шина ?
Това, че са на Сапфир не означава автоматично, че са с 256 битова шина. Искам да кажа, че в най-лошия случай ще се модне до 9500ПРО, което пак не е хич зле.
>
Az pak mislq 4e to4no tezi karti zapaziha parvona4alnoto razpolojenie na pametite i ne sa promenqli dizaina na platkata koeto 6e re4e 4e kartata nai veroqtno e s 256 bitova 6ina.
Black blood kak sa razpolojeni pametite 4 4ipa ot gornata strana ili dva ot gore i dva ot dqsno ako e vtoroto nai veroqtno 6e ima6 uspeh
a za da se otklu4i 256 bitovata 6ina ne trqbva6e li i biosa da se smeni s takav na 9700?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">BlackBLOOD, ти направо ме уби ве батка !!! (без обиди)Нима си я взел !!!???!!!.Та MOST предлагат същата за ~180$ крайна цена!!!
Станалото станало.Стискам палци да я моднеш.
SAPPHIRE не бяха ли с 256бит шина ?
<div align="right">оргинално мнение на lightmaster</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Предлагааат!
А като ходих 10 пъти там и им пращах е-маили защо те ми казваха че нямат??????????????????????????????????????????/
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Az pak mislq 4e to4no tezi karti zapaziha parvona4alnoto razpolojenie na pametite i ne sa promenqli dizaina na platkata koeto 6e re4e 4e kartata nai veroqtno e s 256 bitova 6ina.
Black blood kak sa razpolojeni pametite 4 4ipa ot gornata strana ili dva ot gore i dva ot dqsno ako e vtoroto nai veroqtno 6e ima6 uspeh
a za da se otklu4i 256 bitovata 6ina ne trqbva6e li i biosa da se smeni s takav na 9700?
<div align="right">оргинално мнение на lilos</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Разположението на чиповете е 2 отгоре 2 отдясно.
Това си е точно Сапфира които се Софтва в оригинал...
Принципно би трябвало да стане ама ще видим.
Сега чета как и след малко отивам да я прая.
(П.С) Лилос не ми дърпай дривери за дъното. Мойте са ок.Windows-a
ми е осран...
(П.П.С)Пуснах си процесора на 2000 МHz
200*10 , Synchronic 400 MHz DDR TwinMOS(2,5 3 3 6),
Fan Evercool CUD 725 Temperature:
CPU 47deg System 43 deg
Айде стискаме палци [:D][:D][:D] А при това разположение на паметите 99.9% е 256 битова шината.
>
Да ама НЕ!!!
Не знам какжо стана ама днес я софтнах с Bundle драйвера и на 3д Марк изкара 15000.
Оба4е има един МНООООГО голям проблем.
Навсякъде по картината се полу4ават ннякакви квадрати.Където има движение дори и на 2Д се накъсва някакво много гадно...
Някои ако знае как да го оправя ще си имам радеон 9700.Ина4е ....
Ина4е го лапам яко!
Не се шашкай - все още има надежда.
1. Първо - не пачвай драйверите със Софт9800 пача, а с 9700.
2. Свали си програмката rTool и пробвай да изключиш Hierarchical Z функцията. Пробвай с включен и изключен Z-Mask също.
3. Задай в настройките за Оупън ГЛ в драйвера 16 битов Z-буфер. Такава настройка има и в Мрак2001.
4. Зареди се с много търпение ...
P.S. ... всичките настройки накуп можеш да променяш и с Радеонатор - много е добра. Имай пред вид, че променяйки ги ще губиш и производителност.
>
Ами значи вижте какво направих:
1.Дръпнах си Catalyst 3.2. за 98
2.Стартирах пача на РиваТунер за 98.
3.Промених с него 1 *.vx_ файл от разархивираните вече драйвери.
4.Преинсталирах целия Win98se и сложих ъпдейтнатия драйвер.
RivaTuner показва картата като Radeon 9500 8-pipelines.
Windows я разопознава като Radeon 9500.
A на дисплей пропретис на едно място пише Chip Type:
9700 rev 0
Като пусна 3d Mark 2000(2001 ми е скапан и забива... ) теста тъгва и изкарва прекрасните 15700(вместо 12000(въпреки че за р9700 и това е малко)) само че по целия екран има някакви ужастни квадрати и се накъсва всичко.
Смятам да дръпна нови драйвери и тия програмки дето вие казвате.
чух и за драивери които са директно направени за да софтват.
PS.Направих всичко това и под XP с bundle драйверите.
ПОМАГАЙТЕ!!!
Тези квадрати означават, че някой от 4-те конвейра, които си отключил с пачването не е читав. Свали Радеонатора и почвай да експериментираш с настройките на OpenGL и DirectX - с малко повече късмет ще налучкаш правилната комбинация от включени и изключени настройки.
>