Poslednite Detonator driveri shte rabotjat li s Riva TNT ili shte trjabva da si ostana tvurdo na 6.50?
Преглед за печат
Poslednite Detonator driveri shte rabotjat li s Riva TNT ili shte trjabva da si ostana tvurdo na 6.50?
версия 12.41 поддържа всички карти на nVidia, включително TNT. друг е въпроса каква ще производителността :)
добрее.. и в крайна сметка кои са най-добрите
детонатори (стабилност и производителност и най-малко бъгави като онези дето имаха проблем със shutdown-ите и т.н.) за видеокарти GeForce 2 MX?
Висока производителност, висока стабилност и мало бъгове.
Хмм.. Като се замисля май няма такива:)))
Това на майтап. Според мен 10.80 са с най-висока
производителност(съдя единствено по 3dMark2001).
А за стабилност - може би фирмените драйвери на видеокартата.
Фирмените драйвери на видеокартата не струват. Преди GeForce2 MX-400 бях с Riva TNT2 Pro и ползвах детонатор 5.33, които са страхотни като стабилност и дават (поне за мен) абсолютно прилични резултати. Тях ги препоръчвам на всички имащи нещо по-старо от GeForce например. Аз и в момента съм с тях и пак съм много доволен, обаче си мислия, че се лишавам от нещо като имам що годе нова карта и стари драйвери. Тая някаква надежда, че има нещо подобно на 5.33 от по-новите версии на детонатор драйверите. Нямам представа кои от десетките нови версии биха ми свършили работа, т.е. трябва ми човек, който ги е пробвал или поне се е интересувал от перфектното решение, което за мен е баланс между всички фактори. Въобще не гоня fps например... Има ли някой идея?
Често се срещат твърдения, че за TNT2 под Win98 най-добри си остават 5.22.
pjMarvin
pjMarvin@abv.bg
Не са само твърдения. В момента съм с WinNT 4.0, ТNT2M64 и драйвери 5.32 и всичко е много стабилно и не сам имал проблеми. Пробвал съм 2.40, 3.68, 5.22, 5.32, 6.50, 7.6x, 10.80 и 12.40. Мога да кажа че само над 5.32 стават много нестабилни - дават сини екрани(под NT) когато играя игри(CS, UT, Q3) в OpenGL. Така че за мен това са наи добрите драйвери по съотношение цена/производителност. Може под Win98 да има по добри в DirectX, но все пак OpenGL библиотеките май са едни и същи. Така че моя съвет е твърдо за 5.3x серията.
mitkohr
Предполагам искаш да кажеш стабилност/производителност (иначе каква цена?), обаче аз сега както казах съм с GeForce 2 MX-400 и искам нещо ново за тази карта, с 5.33 ли да си седя? :)
mitkohr, можеш ли да споделиш опит за NT4? За какво го ползваш и как вървят игрите? Аз знам, че е с DirectX 3.0, но с разни гимнастики може да се сложи 5-ца (но осакатен, без Direct3D например), а може би Microsoft са направили нещо по въпроса и вече има нещо ново? Аз съм с Win9x и ми се иска да мина на NT4, почти не играя на игри, така че питам за DirectX-а от любопитство. Притесняват ме само момените със securing-a и множеството ъпдейти, пачове, сървис паци (пакове)... имаш ли опит с това?
Така де стабилност/производителност .. :)))
Е аз ти препоръчах 5.3x за TNT карта, но ако имаш GeForce 2 MX-400 слагай по новите драйвери (> 10.хх)като сам прецениш кои ти е най-стабилен. Аз вкъщи съм с 12.40 (под 98 и 2000) на производителя.
Иначе NT4 го ползвам в работата и се занимавам с програмине. Много е стабилен но трябва да сложиш хубави драйвери(в общи линии за видео, саунд и мрежова карта - там разни драивери за дъното само развалят нещата). OpenGL-a e превъзходен и по общо мнение е по-добър от този в остананлите Windows-и. Ако дадена игра поддържа OpenGL в общия случаи ще работи под NT4. Значи относно инсталацията - просто инсталираш NT-то и му слагаш SP6. Малко може да имаш проблеми с настройките на Dial-up-а но човек се оправя. За DirectX си абсолютно прав,има пиратска версия на DirectX5, има и Direct3D но само в прозорец софтуерно(то хардуерно не може защото драйвера не го поддържа). Но моя съвет е ако компютъра ти го позволява да си сложиш 2000. Комбинира добрите черти на Win98 и NT4, но си иска ресурсите.
mitkohr
Е аз ти препоръчах 5.3x за TNT карта, но ако имаш GeForce 2 MX-400 слагай по новите драйвери (> 10.хх)като сам прецениш кои ти е най-стабилен. Аз вкъщи съм с 12.40 (под 98 и 2000) на производителя.
Иначе NT4 го ползвам в работата и се занимавам с програмине. Много е стабилен но трябва да сложиш хубави драйвери(в общи линии за видео, саунд и мрежова карта - там разни драивери за дъното само развалят нещата). OpenGL-a e превъзходен и по общо мнение е по-добър от този в остананлите Windows-и. Ако дадена игра поддържа OpenGL в общия случаи ще работи под NT4. Значи относно инсталацията - просто инсталираш NT-то и му слагаш SP6. Малко може да имаш проблеми с настройките на Dial-up-а но човек се оправя. За DirectX си абсолютно прав,има пиратска версия на DirectX5, има и Direct3D но само в прозорец софтуерно(то хардуерно не може защото драйвера не го поддържа). Но моя съвет е ако компютъра ти го позволява да си сложиш 2000. Комбинира добрите черти на Win98 и NT4, но си иска ресурсите.
mitkohr
mitkohr
Нямам ресурси. Аз съм с Klamath/266MHz, 128 RAM и когато 2000 Professional се появи имаше едни тестове по списанията, на същата конфигурация като моята, в които те твръдяха, че даже имало с 20% по висока производителност.. аз обаче от личен опит знам, че не е така.. плюс това ми се иска да разцъкам NT 4.0 :-). А нали имаше две версии на NT 4.0 - Server и Workstation? Или греша.. ?
Нещо друго, което открих е, че съществуват вече Service Pack 6a (май от доста отдавна), а даже и Service Pack 7 (пак отдавна..)...
ami kato gledam imash resursi .. :))
mislq che shte wurwi dobrw ..:))) Kogato bqh s Cel300 i 128 MB ram win2K si wurweshe dobre samo deto bawno zarejdashe .. no ako si probwal ok ... Za NT4 si wzemi workstation .. server ne ti trqbwa ... :))
otkade go izkopa puk SP7????
mitkohr