Кажете ми кое е по - доброто решение (качество )като се има предвид че ми трябва само за моята стая а не за целия апартамент.
Кажете ми кое е по - доброто решение (качество )като се има предвид че ми трябва само за моята стая а не за целия апартамент.
КАчество Люксеона :Предните сателити на двулентови( 1говорител за средни/ниски и 1 един за високите) ,а центъра е сътавен от 4говорителя.
Имаи предвид че мощността на W5.1 е по-голяма и следователно по-малко криви при голямо усилване отколкото криеитива.
пп.Люксеона започва малко да криви чак на 80% от мощността си да ти кажа обаче в стаята не може да се стои така че освен за купони не знам дали ще усилваш толкова) .
Изобщо няма място за сравнение
Единственото предимство на Креатива е, че има master volume и може да си го сложиш на бюрото докато при Луксеона всеки пък се навирям под бюрото за да си оправя звука и то е с 4 отделни врътки /за суба,за предни, за задни и за центъра /малко досадно трябва да призная, но с това му свършват предимствата на креатива. Обема на самите тела е по - голям, мембраните са по - големи, мощността е по - голяма. И Луксеона е дървен ..... от пластмасите на креатива каквато и мембрана да сложиш вътре с каквото и да е стъпало не можеш да изкараш толкова качествен звук.....
Отностно качеството .... слушал съм и двете системи + още няколко, когато ги купувах и определено си мисля, че до 200 лв не можеш да си вземеш по - добро от Луксеона.... но това е малко субективно, а аз като собственик на Луксеон съм малко пристрастен.....)))
Абе Зигот, досега ги хвалех и аз колнонките ама да те питам нещо
ДВД пускал ли си на твоите? Нещо не можах да изкрам сигнал от центъра... Не съм си играл достатъчно защото ДВД-то го имам от няколко дни, а плеъра ми е доста старичък (АСУС ДВД2000) но ме съмнява да е от това... Саунда е в сигнатурата ми ...
Иначе на игрите си пее повече от доволно.....
Мне не съм пробвал ама ако кажеш ,че е яко може да си взема едно DVD (колко струва наема на едно двд и за колко време е ?) . И заслужава ли си парите .Имам предвид : филмите излизат по късно, качеството много ли е по-добро от рип на 2сд-та идр. кажи си мнението. опа я чакаи ще пусна тема по въпроса пиши ми там .
Zygot :-) Достатъчно е само да се спомене съраунд звук и приключва обяснението :-) Просто е велико, ако имаш добра система и гледаш някой филм като Матрицата (1) или Спасяването на редник Раян.. ефектите са неуспорими, а за филми на ужасите, просто си замръзваш на едно място... При ".avi" филмчетата максимум да са стерео... не че не могат да са и те съраунд...но доста CD-та ще отидат :-) Картината също е малко по-добра отколкото ако е рипвано от DVD. Всичко това разбира се е субективно, но с DVD ще можеш и сам да си ги рипваш с качество което те задоволява :-) И накрая има още една "врътка": DVD-Audio... Определено си заслужава да имаш DVD-Player в наше време, а аз лично мисля в скоро време да си взема DVD-RW... Иначе като фен на Liteon (май на всичко започващо с "L" и завъшващо на "on" :-) бих ти препоръчал техният DVD-Player :-)
хубаво де взех си Луксеона обаче седя и мъдрувам дали може да се удължават кабелите ....да не вземе да се прецака нещо 100 долара са това ей!
споко бе човек кабелите са повече от достатъчни
да не мислиш че Креатива щяха да ти го връчат с 100 метра жица
те хората са си направили сметката ... мен ми стигнаха да разпилея колоните по цялата стая и даже остана...
пък евентуално ако не ти стигнат кабелите са стандартни продават се във всеки музикален магазин ще си вземеш още 10-на метра и ако искаш премести суб-а впри комшията на долиня етаж да (за него без това ще е все тая)
стигнаха ....крива ми е била сметката Мерси много момчета. Сега харда е наред за смяна )))))))
Ми как няма да ти стигнат тия за задните са 7 или 8 метра дълги останалите са около 2.5-3 метра ... мисля че е повече от доволно за нормална спалня или всекидневна...