глупости на търкалета.... струва ми се, че подценяват способностите на плебса да флашва и модва...
глупости на търкалета.... струва ми се, че подценяват способностите на плебса да флашва и модва...
Според мен NVIDIA ще го заложат и в BIOS, тогава да видим плебса какво ще прави.
- - - - - - - - - -
А тука един ентусиаст реши да провери NVIDIA доколко са сериозни в намеренията си.
NVIDIA RTX 3060 ТЕСТ в МАЙНИНГЕ ЭФИРА / MINING TEST
- - - - - - - - - -
Ето какво споделя говорителя на NVIDIA Браян Дел Ризо.
It's not just a driver thing. There is a secure handshake between the driver, the RTX 3060 silicon, and the BIOS (firmware) that prevents removal of the hash rate limiter.
Същият нещастен ентусиаст откри,че ограничителят за копаене на RTX3060 важи само за Ethereum, но не и за копаене на други монети.
NVIDIA RTX 3060 MINING TEST IN 10 ALGO 6.8$ per day / Hashrate
Да припомним ,че днес започна продажбата на RTX 3060.
GeForce RTX 3060 Out Today
днес започна хартиената продажба на карти, струващи 200 долара, обявени на 330, реално продаващи се на 500... където ги има![]()
Аз си взех такава видеокарта и при octopus алгоритъма си вади с клок и малко други настройки към 43 MH/s и около 3-4 евро за момента на ден, като е на около 130 вата. Мисля да я оставям да копае когато не играя с нея, поне да пробвам да и избия малко цената, въпреки че я намерих за под 900 лв.
https://www.kaldata.com/%D1%85%D0%B0...B2-357163.html
Ето какво прави плебсът, дето не вярваш в него![]()
Извинявай за мегахешите(мегахерцовете)„Лапсус.
- - - - - - - - - -
BIOS разпознава протокола на Ethereum. Може да са написали код ,който да подвежда BIOS ,че има работа с друг протокол и този протокол после да го преобразуват в протокола на Ethereum. Аз така си мисля,че ще стане. Но тези китайски миньори нямат този потенциал да измислят подобно нещо. Иначе защитата на NVIDIA ;мисля,че работи.След като разпознае протокола на Ethereum пуска акумулиращи празни цикли докато стигне половината от производителността.
Аз така си мисля. Нямам доказателства за това.
Новината не е реална, даже долу в коментарите на калдата им писах и дадох връзка, където да видят, че е друг алгоритъм, но никой не обръща внимание. Даже и тук съм написал, че при octopus може да се докарат над 43-44 MH/s, на другите алгоритми спада хаша до 20-22. Имам картата и съм правил достатъчно тестове.
И аз мисля,че защитата направена от NVIDIA е така както са я обяснили е абсолютно непробиваема.Само свръх интелигентен човек може да я заобиколи.
Тук се подозира ,че NVIDIA сама е хакнала картата си срещу лимитатора за копаене чрез своя бета драйвер.
Bestätigt: Beta-Treiber hebelt Mining-Bremse der RTX 3060 aus
Аз не видях в линка да пише нещо подобно, че NVIDIA сами са си отключили драйвера, още повече, че новия драйвер от 16.03, който пуснаха веднага след този, отново я заключва. Най-вероятно са тествали нещо или просто някой програмист е забравил да включи опцията за заключване. Реално и с новия драйвер пак си има някои ограничения - картата трябва да е на PCI-E поне 3.0 и x8 слот (поне така казват тези, които са тествали), както и да има свързан дисплей към нея. Реално не е много рентабилна за ферми, понеже там ползват екстендъри, които ограничават скоростта и картата се държи като 'заключена'. Иначе на моята RTX 3060 това работи перфектно, хаш-а даже максимум успях да го вдигна до 49 MH/s при под 120 вата консумация. Имам една карта и я ползвам за игри, не се занимавам с копаене, но като не я ползвам я пускам да работи, за да си избие поне цената или част от нея. Иначе тези дни ще я сменям - чакам RTX 3070, тази нещо ми идва слаба, а и си намерих оферта.