<font face="Tahoma"> Наскоро си купих Creative Live 5.1 Digital, а след това и активни колони аналогови LUXEON W5.1H. Звукът е на ниво - както от зв. карта, така и от колоните. За мое разочарование обаче така и не успях да изкарам 5+1 звук при DVD playback. Използвам PowerDVD 4.0xp който ми дава информация за audio -Live-(not in use) и съответно е възможно само stereo.
От един друг форум разбрах че картите на Creative възпроизвеждат 5.1 DVD само с техен софтуер- PlAYCENTER(а моя има само cd без DVDplayback), SoftDVD, което пък е на базата на WinDVD(na Intervideo). И така инсталирах си WinDVD 5. То разпозна и ми даде избор до 5.1 но при пускането на DVDдиска даде (...fail audio advice...) иначе си работи и то на стерео нормално. Знам че, ако имах цифрови колони или външен декодер(както някой ми препоръча да си купя за около 20евро) мога да ползвам цифровия изход spid на картата , но мисля че трябва да има и софтуерен начин. Имал ли е някой подобни проблеми или да знаенещо повече по въпроса?
Благодаря предварително и най-вече че изчетохте всичкити ми плеяди !</font id="Tahoma">