-
Съвет за Тв Тунер
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е, моя е Manli Much tv-002 и съм много, много доволен. особено пък за парите си. Софтуера му е смотан, но аз използвам fly 2000 tv. перфектна работа с този модел, дистанционно и всичко.
<div align="right">Originally posted by MiSteR*-*25/04/2004*:* 19:46:00</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Я дай малко повече инфо за тоя тунер или някакъв линк,че аз не можах да открия в нета нищо за него.Пък гледам в МОСТ има някакво Манли за без пари почти-не знам дали е съшия като твоя:
MANLI PCI TV TUNER/PAL/RC 27.00 28.00 29.00
Кажи твоя колко и от къде си го купил[?]
-
Съвет за Тв Тунер
Get,
Първо да ти кажа, че ако имах повечко пари, сигурно и аз сега щях да имам Pinnacle, но волю-неволю съм си с тунера на MSI. Понеже в началото искаше мнение за MSI Tv@anywhere Master - ето ти моето: Да чукам на дърво - проблеми с него си нямам. XP-то (SP1) също нямаше никакъв проблем с инсталирането на оригиналния му софтуер. Пробвах и различни други програмки (включително тази на barnie - благодарско за сътрудничеството ти barnie), но смея да кажа, че най-добре си работи с оригиналната. Има добри опции за запис. Настроил съм си ги на MPEG-1 и си хвърлям записаното после направо на VCD без допълнителни му там програмки. С plug-in-а на barnie за WinAmp спрях да работя точно защото няма възможност за запис.
Звукът на Канал 1, Нова ТВ и 7 дни също не е проблем вече - с уточнението, че изисква няколко кликвания (става и с клавиатурата впрочем), за да отидеш в Китай или в Полша :-)
За дистанционното не мога да кажа нищо, защото (каквото е малко) го загубих преди да съм го пробвал даже, но по-добро дистанционно от wireless клавиатура - здраве му кажи!
-
Съвет за Тв Тунер
Истинското предимство на дистанционното може да усетиш по време на купони у вас когато ти трябва само един пълен до дупка winamp и прибираш мишката и клавиатурата .Ако ти кажа че съм сменил 3 клавиатури след купони двете залети с коктейлчета а третата жертва на гравитацията ще ме разбереш.
-
Съвет за Тв Тунер
Всеки с проблемите си. Аз пък нямам място на бюрото си ... 1 клавиатура, 3 дистанционни (не броя това за тунера), 1 котка, ...
Иначе съм с нова клавиатура от 3 дни насам. Предишната пи кафе :-(
-
Съвет за Тв Тунер
prt:да ти казжа... отначало..
След първата настройка...почти нямаше грешка. Но сега може и самият тунер да е проблемен, тъй като на фреш система - само Дскалър вади образ. Да не би да пробвам пак с МСИ Тв..мастер..
ако другите са по-зле и от него...ще събирам от закуска за 100$ тунер...
Предполагам скоро ще ви кажа и мненито си за Pinacle
Благодаря на всички!
Ако някой иска да добави нещо - моля
-
Съвет за Тв Тунер
prt: като е пила кафе не значи, че трябва да я хвърляш... отваряш и чистиш, щом водка съм чистил и кафе ще може.
visible: най-доброто дистанционно според мен е телефон на SonyEricsson с bluetooth. Само така можеш да си избереш какво да пуснеш без да виждаш монитора... (с новото ми plugin-че, още не се е появило на сайта на Winamp, линк има при другия).
-
Съвет за Тв Тунер
Ето един интересен линк,който мисля,че ще бъде полезен на всички,които имат или мислят да си купуват тв тунер:
http://tuner.ixbt.com/view/
@MiSteR
Твоя тунер такъв ли е:
http://tuner.ixbt.com/soft/soft_tv_tv_004.html
-
Съвет за Тв Тунер
аз имах за известно време 2-4 месеца един PCTV Pro с всичките му екстри , но нещо не съм много доволен и от качеството и от софта. Сега си мисля да си взема AVER tuner USB 2.0.Ако някои има впечатление от него би ли ми писал. Искам да го използвам за записване на предавания на Mpeg 4.
-
Съвет за Тв Тунер
Един съвет и от мен - не взимай Chronos !!! софтуера му е отвратителен! По-лошото е че почти никакви други програми не искат да работят с него... май защото чипа му е Philips...но не съм сигурен
-
Съвет за Тв Тунер
@MetalMilitia-аз съм с Chronos -bt878 и да ти кажа от 4 години работи като пушка под win98SE и ХР Про с DScaler,Fly2000,FM Radio и дори със собствения си софт,който е боклук в сравнение с цитираните програми.Чиповете са Conexant а изработките са на Phillips или LG,но на кой му пука след като не е нужно да използваш драйвери, а да си поиграеш с настройките на Скалера и всичко да заспи.
-
Съвет за Тв Тунер
Аз имам PixelView PRO и да жи кажа в началото бях много разочарован, но после всичко си доиде на местото. Имам добра картина. Лошото е че с Флаи ТВ 2000 не работи дистанционното, но има перфектна картина. Препоръчвам да си вземеш Пиксел Вию Ултра има 10 бит декодер тека или иначе няма да ползваш оригиналния софт а с Флай ТВ имаш дистанционно
-
Съвет за Тв Тунер
@shavo: tuner.ixbt.com е руски сайт и като такъв държи тунера да може да изкарва свястна картина в SECAM, което е единствения проблем на картите с bt878; не се подвеждайте по големите приказки за 9 и 10 битови декодери, реално разликата е най-вече в SECAM.
@iordan80: Недей си купува външен тунер, прочети какво съм писал по-горе, ако ти е толкова бавна машината потърси вътрешен с хардуерна MPEG2 компресия. И Pinnacle си има един-два бъга, но ще се разочароваш много повече от следващия тунер.
@MetalMilitia и @Visible: софтуера, който идва с тунера, винаги е зле. Това е като едно време да ползваш програмките дето идват с аудио картата, за да слушаш музика... боза... а иначе различните впечатления имат един отговор: bt878 срещу другите...
@Хаос: ползвай uICE или нещо подобно за дистанционното. PixelView Ultra е cx2388x+PixelView. Кошмарна комбинация...
-
Съвет за Тв Тунер
Тъй като нямам ник'во време :) ще кажа само - външни : AverTV USB 2.0, Aver TV BOX 3
вътрешни : AverTV Studio 303, Pinnacle PCTV (Pro)...
-
Съвет за Тв Тунер
Много хора вече ми препоръчаха отново същият MSI Tv@anywhere master...
Да не би точно моят да е проблемен..., нося го в сервиза.
Но някой пускал ли е на него Радиатор, или друга програма за радио, освен неговата си. Или пък Флай 2000?Крис тв?
-
Съвет за Тв Тунер
Някои програми за радио (плъгинчето ми например) може и да работят, но от входа на телевизията и с декодер конексантския чип, а не радиото на Филипс дето го ползва MSI Radio.
Драйверите им са бозави до безподобие.