Резултати от 1 до 4 от общо 4
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By badr

Съвет за фурна за вграждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    33
    #1

    Съвет за фурна за вграждане

    Може ли някой да сподели впечатления и опит от покупката на фурна за вграждане. Не мога да направя избор. Към момента се чудя между два модела на Electrolux: 1 - ELECTROLUX EOB-3610 INOX и 2 - ELECTROLUX EOB-3711 X.
    Разликата между първата и втората е 3 функции и 200 лв. повече в полза на първата. Но втората е на промоция с керамичен плот за вграждане и цялостно излиза доста по-изгодно. Въпросите ми са: Добра ли е марката? Знае ли някой дали разликата е действително само в трите функции?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #2

    Re: Съвет за фурна за вграждане

    Цитат Първоначално публикувано от Boromir
    . Въпросите ми са: Добра ли е марката? Знае ли някой дали разликата е действително само в трите функции?
    В Европа няма по-добра марка.Електролукс е собственик и на прочутата марка AEG
    Kaчество си е това.Качество
    kokovox одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #3

    Re: Съвет за фурна за вграждане

    Разгледай добре липсващите функции - ще ти трябват ли - консултирай се с човек, използвал тези функции. Не че баба ми не е готвила на печка с въглища, но все пак... Някои от тях са си много полезни - като грила, например, не пренебрегвай и тази за самопочистване. Ясно е, че после пак ще използваш препарата, но си е плюс. Виж и на коя по-лесно се махат водачите за тавите и решетката на вентилатора, за да не ти се отелва вола всеки път, когато ще я чистиш. Комплекта от тави+скари също не е за подминаване. Изключително съм доволен от функцията за отложен старт - единствения й кусур е, че ако готвиш ориз, например, планирай края на готвенето да е около прибирането ти вкъщи. За да извадиш тавата - в противен случай ориза се изсушава от остатъчната топлина и става една... Ако имаш малко дете, което е в етапа "всичко ми е интересно, всичко пипам", то виж коя от двете има термопакет преди предното стъкло - да е топличко при пипане, а не да му остане на него кожата!
    Може да ми се смееш, но на мен не ми е до смях от следния малък детайл - огледай как се затваря капака. Има ли отстрани бордове/лайсни? За да не ти се насочва неизбежно излизащия топъл въздух към кантовете на вратичките/чекмеджетата от двете страни на фурната към тях, а напред, към помещението. Тези кантове се слагат по термопът - с машина, но ако се прави на ръка, може да се използва ютия. От 21мм шиточина по време на лепенето тозикант се свива до 18 - колкото е широчината на плоскостта. Та при тригодишна експлоатация кантовете близо до горната част вече са се свили под 15мм и са ми оголили плоскостта. Сега трябва да си ги подменям и между вратичките и капака на фурната да слагам такива бордове - мисля да използвам Т образен профил, дето го използват за разделяне на ралични цветове теркот/ламинат...
    Не че питаш за керамичния плот, но да си кажа и за него мнението - възторжен съм! Не ме интересува що за материал е това, но работи перфектно! Загрява се за секунди, логично се охлажда по-бавно, и се бои само от разпиляна върху него захар! Чисти се изключително лесно - остатъците се изстъргват с плосък нож - за чистене на стъкло, а другото се маха със специален препарат, сертифициран от Scott. Има го в Метро, струва 6лв, за 3 години съм го преполовил!
    А, да - впечатленията ми са от gorenje. Заложих на нея заради чудесните впечатления от всичките ми други уреди. Избрах си модела с електронене таймер - дава повече функции, нищо, че след всяко спиране на тока трябва да го сверявам....

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    33
    #4

    Re: Съвет за фурна за вграждане

    Благодаря и на двамата. И аз от различни места чувам само добри думи за Еlectrolux и за това към тази марка се насочих. Керамичен плот ще взимам на Gorenje с два газови и два керамични котлона. Казаха ми, че при плотовете няма кой знае какво значение каква марка са, но за фурната се зачудих защото по-евтината върви в комплект с хубав плот на Еlectrolux и доста смъква цената.

    По-принцип когато нещо е на промоция винаги подхождам със съмнение, особено пък когато и там където ти го предлагат не могат да ти обяснят какво продават и да го съпоставят с някаква алтернатива. Вече почти съм решил да мина на по-скъпата фурна. Все пак веднъж се купува и по-добре да е качествено.
    Има охлаждане на вратата, а повечето функции са свързани с грила /грил с вентилатор и още нещо/, а и има две тави повече. Кантовете са по-дебели и не са от "гума" като на по-евтината. По-евтиния модел май също има охлаждане на вратата.
    Мерси отново за съветите!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 12-08-15, 03:17
  2. Препоръки за Фурна за вграждане
    От penkoyordanov във форум Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 08-03-15, 15:35
  3. Фурна за вграждане с пиролиза
    От PBG във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 14:24
  4. фурна за вграждане фагор
    От ivodor69 във форум Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 13-08-09, 23:28
  5. фурна и плот за вграждане
    От hran във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-06, 08:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе