Помогнете за избора на съдомиална машина!!!
Здравейте , нуждая се от помоща и компетентното Ви мнение при избора на съдомиална машина.
Спрял съм се на цена до 400лв. , за 8 комплекта и широчина 45см./от средните/
Пообиколих магазините но няма голям избор - BEKO,NEO,MIDEA,CROWN.
Някой ползвал ли е от тези марки и какви са Ви впечетленията?
Приемам всякакви коментари и мнения.
:undecided:
Благодаря Ви предварително!!!!
Re: Помогнете за избора на съдомиална машина!!!
Beko и Crown много зле
Нео зле
Мидеа малко по добре от нео
Приятелски съвет: Ако искаш да се сдобиеш с нещто дето ще върши работа - Сименс или Бош ВТОРА УПОТРЕБА и задължително от най-широките. Всичко ново, лъскаво и "аеродинамично" в магазина е на светлинни години зад старото германско желязо. Даже Сименс и Бош дето се продава ново в момента - не струва. И е германско, колкото аз съм японец...
Това е моето мнение за бялата техника (изключвам хладилниците - там не разбирам).
И 4те въпросни марки се правят почти на едно и също място - от тях Мидеа! - пардон - Веко/Краун май в Турция, но Неото - в Китай
За втората употреба - да, ама си отваряй очите - има супер неща на Сименс/Бош, ама има и таралясници, дето чакат будали...
Мой познат, работещ в гаранционен сервиз на техноxxxx ми препоръча ....Beko- най малко дефекти давали, защото били с незнам какви си чарколаци. Имам Beko 1500DSF и си бачка...
Beko -- Тюрк Електрик.Без коментар
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Beko -- Тюрк Електрик.Без коментар
Ти пък ме уби.... От кога в Турция се правят чипове?
Те чипове не правят.И по-добре да не правят.
Обаче Беко си е турска марка,а съдомиялната машина освен чипове има нагреватели и помпи.Ти виждал ли си качествен турски нагревател или пък помпа.Аз не съм имал подобно щастие
badr :Super:
имат още да учат турците
обаче съм виждал качествени турски накладки! и още повече некачествени...
Ама пък като цяло, Тойотите сглобени в Турция, са с по-малко дефекти от тези в Албиона ;) като въобще не коментирам, японските сглобки...
за миялните - badr, де не се окажат помпите и нагревателите и те вносни?!
Имам хладилник Краун - турски трябва да е, ама компресора бразилски - някакъв голям производител - засега съм доволен от него...
Те в Турция сглобяват и F-16...Това, че ние виждаме само боклуците им си е друга тема, да не се отплесваме.. :). Аз предпочетох Беко от евтините марки, защото се продават и в Англия, Франция и т.н (значи си е някаква марка)... и до сега (да чукна на дърво) не се оплаквам (в същност жена ми не се оплаква). Това е моя скромен опит- не се опитвам да рекламирам Беко или да налагам мнението си.
Виж и тоя Haier: http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=68&f=3702
Имам я от година и половина и нямам забележки. Малко е дървен дизайна и ако това ти е важно, по-добре я виж на живо. Иначе си върши работата отлично. Няма разни екстри от типа LCD дисплей и т.н., но е клас А, т.е. сравнително икономична и на вода и на ток. Долната перка е метална (не че е кой знае какво предимство). За мен беше важно, че единствена тя има на дъното една планка, която може да се махне и така да се намали височината с няколко сантиметра. Така абсолютно безпроблемно я наврях под кухненския плот, който е със стандартна височина. Един вид получи се "вграждане". :)
@llll
Надявам се гениите с фуражки да не купят F16, още повече турски...
Грипен са доста по-добри, Ф-18 също, но пък доста по-скъпи. Руските не коментирам, че ще изляза комунист или нещо подобно...
Румънците произвеждат и Рено и Деу, а доскоро и Ситроен, ама нещо не ги долюбват много...
Руснаците пък ТУполев...
Е - за сравнение с нас - турците поне пряват някаква индустрия ;) ама у нас - Мистър10%р Ники Потър сега Овчаря... без коментар повече!
И аз съм с хладилник Crown и миялна Midea! За миялната - работи всеки ден или през ден! Не бих дал 700-1000 за Ariston - за мен това е нискотехнологичен продукт!
От хладилника съм доволен, но бих избрал друг ;)
@pimpirlit
Въпросния Haier е 1-към-1 с евтините Мидеи и новите Нео... Затова и преположих, че се правят на едно и също място. ;)
А- сетих се и още нещо! @DEF - гледай машината да има няколко температури за миене- примерно кристални чаши не трябва да се мият при високи температури, защото помътняват....
Нещо и аз съм се спрял между* BEKO и MIDEA с отложен старт и електронен програматор но още се двуомя.А за втора употреба пообиколих магазините но никъде не открих такива широки 45см.
Най-интерсното е че този модел на БЕКО Beko 1500DSF не успях да го намеря на сайта им.Или аз не съм го открил,или е много стар или е ментак.
Цитат:
Първоначално публикувано от DEF
Нещо и аз съм се спрял между* BEKO и MIDEA с отложен старт и електронен програматор но още се двуомя.А за втора употреба пообиколих магазините но никъде не открих такива широки 45см.
Най-интерсното е че този модел на БЕКО Beko 1500DSF* не успях да го намеря на сайта им.Или аз не съм го открил,или е много стар или е ментак.
Тц, май не е менте:
http://beko.nakupni-dum.cz/beko-dsf-.../s-1/dp-43197/
http://www.leguide.net/bp/5010400/10395.htm
По- скоро е стар модел...Все пак послушай и други "форумци"- не се подвеждай от това, че само аз май ти отговарям...
Все пак @badr е с голям опит в сервиза....