Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения
Пиролизата е програмирана да се включва след определен брой цикли на фурната в по-високия клас.
Естествено не се пуска сама,а ти изписва нотификация на дисплея.Ако искаш си я вкючваш и след около 3 часа имаш чисто нова фурна.Ако според теб не е достатачно замърсена,не я пускаш и така до следващото напомняне.Това го прави на около 4-5 месеца интензивно ползване,или приблизително 3-4 пъти годишно.
При мен има 3 степени: ниска,средна и висока.Винаги сме ползвали високата,около 3 часа някъде е програмата...после още около 1 час да охлади и отключи вратата.
Ако смяташ че тази функция е накаква излишна глезотия,си взимаш фурна без пиролиза,и съответно си я чистиш собственоръчно.
С фурните всичко опира до нуждите на готвача в къщата - дали си сам човек, женен без дете, женен с дете или няколко деца и дали се готви постоянно за тях и още куп фактори.
Естествено, ако си от последните групи, е по-удачно да си вземеш по-висок клас фурна, която ще ти допринесе улеснение и комфорт в тежките ежедневни начинания - имам предвид неща като двоен телескоп, грил функции, пари, автоматични и брой програми и разни подобни гъзарии/глезотии, полифонични мелодии, сензорни бутони вместо push, сгъваема врата, пиролиза и т.н. :Д
Аз, докато бях сам, имах някаква доста скъпа фурна в квартирата, която за съжаление ползвах, за да си стопля някоя храна или да си изпека замразената пица от Фантастико.
Eurolux и Teka са много добри бюджетни решения за фурни. Който иска да си надвие на масрафа - Miele и/или Neff. Там няма компромиси.
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Eurolux и Teka са много добри бюджетни решения за фурни. Който иска да си надвие на масрафа - Miele и/или Neff. Там няма компромиси.
От вариантите в моя бюджет се спрях на този модел
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=215&pid=3294#compa
има ли ги в големите маркети някъде да се видят на живо ?
Имат шоурум на Ботевградско ако си в София.
Аз съм планирал тия дни да ходя, че съм избрал от там аспиратор, фурна, газов котлон и миялна.
Цитат:
lazarus18
Имат шоурум на Ботевградско ако си в София.
Аз съм планирал тия дни да ходя, че съм избрал от там аспиратор, фурна, газов котлон и миялна.
Нова Загора , като околните градове са опция . Ако не те затруднява , като разгледаш дай мнение .
Днес дойде техник от офиц. сервиз за неработещия горен реотан на нашата фурна за вграждане Електролукс. Човекът остана доста учуден, защото очакваше да са заминали в комплект. По думите му е едва втори случай за цялата година със заминал само горен реотан. Доставка на нов - 14 дни :Д
Цитат:
gurcayy
Днес дойде техник от офиц. сервиз за неработещия горен реотан на нашата фурна за вграждане Електролукс. Човекът остана доста учуден, защото очакваше да са заминали в комплект. По думите му е едва втори случай за цялата година със заминал само горен реотан. Доставка на нов - 14 дни :Д
Ха-ха, 14 дни за неква намотка. Ебати фирмичката! Па добре не са ти изгорели и реотаните на керамиката. Кажи му да ти смени двата направо.:lol:
И на мен ми стана смешно за такава тъпотия - подмяна след доставка по поръчка.
Иначе им се обадих вчера към 14 часа и днес в 10 сутринта дойдоха. Поне в отношение нямам забележки.
Извън гаранция не ви ли e по-евтино да купите и смените сами този нагревател? Няма да чакате две седмици :)
По принцип всичко може, но защо да изхвърля две бутилки черно джони, когато може да ги изпия :D
Май никой вече не държи резервни части на склад.
Освен, ако няма неща, които се повреждат постоянно или са консуматив. Аз чаках близо месец за казан + барабан в гаранция Electrolux преди 3 години.
През 2015 за другата машина нямаха нагревател, който е аналогичен за поне половината от моделите на групата. А в магазина при нас на рафта имаше поне 3 такива оригинални и на 1/4 от цената, която ми беше оферирана от сервиза. Трудът - отделно, но не се занимавах да разбера, защото тя пералната струваше тогава около 200лв.
Имаме я от 3 години , добра е нормална , сравнение със стария ни аег е много по лека но работи
Нищо особено
Сега забелязах няма изтегляща се тава ( било голяма екстра - безсмислена) и е с 300лв по скъпа
Заради тънката ламарина са сложили вентилатор на фурната да я пази от прегряване , така поне страниците са хладни
Цитат:
ktkiro
Имаме я от 3 години , добра е нормална , сравнение със стария ни аег е много по лека но работи
Нищо особено
Сега забелязах няма изтегляща се тава ( било голяма екстра - безсмислена) и е с 300лв по скъпа
Заради тънката ламарина са сложили вентилатор на фурната да я пази от прегряване , така поне страниците са хладни
Ходихме с жената да ги видим на живо тези печки,и последно се спряхме на този модел .https://www.technopolis.bg/bg/Elektr...481BM/p/708071