Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Колегата има проблем с термоизолацията на стъклото!
Не с конденз при изстиване на яденето след изключване.
....
В Кристалната топка ли го видя това, или специално ходи на гледачка-психотерапевт, за да ти разясни какво точно има предвид питащия?
Palev е дал смислен съвет, питащият да обясни по-подробно проблема, а ти го караш да се втурне право напред с рогата.
Същият въпрос и към теб!
Никого нищо не карам! Всеки сам си преценява как да постъпи.
А и няма да е лошо да се размърдат от сервиза.
При тях се "водят" гаранционно практически всички големи марки бял техника, освен Whirpool / Indesit и Liebherr.
Поне до края на миналата година.
Здравейте, благодаря за съветите ! Кондензът се образува повреме на готвене, под вратата има малка ваничка която прелива с първото отваряне като се изсипе водата от стъклото.
Техниците казват, че уплътненията били добре - мострите в магазина изглеждат по същия начин, което ме навява на мисълта, че модела изначало може да е дефектен/кофти изработен.
Продават по-дебели уплътнения, но смяната им от мен означава да отпадне гаранцията на фурната.
Ще опитаме отново с поредната рекламация.
Постни една снимка на уплътнението и тази ваничка.
А кой точно е инсталирал фурната?
Защото си има специфики при конструкцията и работата на тези за вграждане.
Не е лошо да прочетете Ръководството:
HOQ-F6QAN3.pdf (technopolis.bg)
Въпреки, че "конденз" се среща само и единствено при разопаковане на уреда.
Освен да направиш клип, как по време на готвене БЕЗ да си отворил вратата, парата кондензира и се стича надолу и бързо препълва ваната, та като дйдат техниците да им го покажеш.Като/ако дойдат, да погледнат и дали стъклата са добре в леглата си, да не ти влиза въздух между тях и оттам да кондензира парата.Като краен вариант можеш да се пробваш да поискаш смяна на вратата, а дали ще стане, не знам.........
На външен вид и функции са я докарали фурната:
Фурнa за вграждане HAIER HOQ-F6QAN3GB/EE 72 L, А++, КАТАЛИТИЧНИ ПАНЕЛИ, ТЕЛЕСКОПИЧНА СИСТЕМА, ПЛАВНО ЗАТВАРЯНЕ (technopolis.bg)
Не мога да си обясня как при тройно !!! (така пише) стъкло на вратата, отвътре може да се образува описаното количество конденз?
На руският сайт има снимка с отворена врата:
Духовой шкаф Haier HOQ-F6QAN3GB – купить по цене 57 999 руб. на официальном сайте Хайер (haieronline.ru)
Фурна като фурна! Къде е тази "ваничка" не видях.
Понеже никой не отговори есента, ще си позволя да питам пак:
Здравейте, в близко бъдеще очаквам да ми се наложи смяна на газова фурна за вграждане и бих искал да се допитам до вас за читави марки и модели на пазара в момента. Прави ми силно впечатление, че сега изборът на подобни фурни е много ограничен, да не казвам, че почти липсват за разлика от 2016 година, когато имаше поне 50 модела само в Емаг. Благодаря предварително на всеки, взел отношение по темата.