Резултати от 1 до 10 от общо 10

Eldominvest ---- Diplomat

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2006

Eldominvest ---- Diplomat

* Имам един въпрос взех си бойлер Елдоминвест 72268T http://eldominvest.com/?81&02&9640 ---Защо на скалата за количеството топлата вода стрелката не стига до края, а едва до средата? ( Не е аноден тестер) Бойлера е пуснат на MAX. Направи ми впечетление, че много бързо изключи термостата.

* * Интересно ми е (в никъв случай само на мен), какво е качеството на Елдоминвест - Diplomat http://www.diplomat.bg/* Можем ли да изберем БЪЛГАРСКОТО! Вече произвеждат и големи готварски печки.* :Super:

2.  

3. Тук е от
    Apr 2006

Re: Eldominvest ---- Diplomat

Цитат Първоначално публикувано от valepika
    * Имам един въпрос взех си бойлер Елдоминвест 72268T http://eldominvest.com/?81&02&9640 ---Защо на скалата за количеството топлата вода стрелката не стига до края, а едва до средата? ( Не е аноден тестер) Бойлера е пуснат на MAX. Направи ми впечетление, че много бързо изключи термостата.

* * Интересно ми е (в никъв случай само на мен), какво е качеството на Елдоминвест - Diplomat http://www.diplomat.bg/* Можем ли да изберем БЪЛГАРСКОТО! Вече произвеждат и готварски печки.* :Super:
    Ако питаш за скалата отгоре това е термометър и някои са до 90о С а някои до 120о С и нормално е да работи в средната част и малко от горе до 2/3 от скалата тъй като повечето термо регулатори са до 72о С. На стайния термометър скалата като е до 50о С достига ли стайната температура до 50о С. А това,че бързо изкючва може да се дължи на много причини само една от които е неправилна настройка на термостата, но при нов бойлер не ми се вярва.Според мен всичко си е наред и няма нужда от притеснение.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Споделям мнението на irisa. Вкъщи имаме подобен бойлер (да не кажа - същия модел) и се държи по абсолютно същия начин - това е съвсем нормално.

5. Тук е от
    Apr 2006

Благодаря - успокоихте ме.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2006

нормално е да е така
    ако ти стигне докрай термометъра тогава се притеснявай :-)
    а за елдоминвест - правят бойлери достатъчно години и ги правят добре

7. Member
    Тук е от
    May 2003

аз пък от погледа ми към подобни бойлери (имам на вилата) стигнах до извода , че понеже на новите дават 5 год. гаранция , а всъщност никакви промени в качеството и нагласят вътре термосттаите на по-ниски температури, за да не се вдига много налягането, че иначе трябва да работят само за гаранцинно обслужване.
    Опита ми от няколко модела ползвани преди - доста по-гореща изходяща вода при изклщчване от сегашните.
    А относно качеството - на 2-рата седмица проточен дипломат алфа8 протече ужасяващо , 2 седмици докато дойдат да си го демонтират, още една да сложат нов (или ремонтиран....знам ли) ....

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    аз пък от погледа ми към подобни бойлери (имам на вилата) стигнах до извода , че понеже на новите дават 5 год. гаранция , а всъщност никакви промени в качеството и нагласят вътре термосттаите на по-ниски температури, за да не се вдига много налягането, че иначе трябва да работят само за гаранцинно обслужване.
    Опита ми от няколко модела ползвани преди - доста по-гореща изходяща вода при изклщчване от сегашните.
    А относно качеството - на 2-рата седмица проточен дипломат алфа8 протече ужасяващо , 2 седмици докато дойдат да си го демонтират, още една да сложат нов (или ремонтиран....знам ли) ....
    @georgebg,извинявай:
    1) Удължаването на гаранцията от страна на производителя се прави с цел запазване позициите на пазара и завоюване на нови и обикновено няма голяма връзка с повишаване на качеството.Удълженото гаранционно обслужване е цената,която трябва да платиш за да продължиш да продаваш при нарастващата конкуренция.
    2) При бойлерите на Елдом въртока на термостата е отвън и си нагласяш температурата по желание.
    3) Налягането в бойлера не се определя от нагласената температура на изключване( пази Боже), а от предпазния клапан(баланса).
    Иначе всичко друго е вярно

10. Member
    Тук е от
    May 2003

1) Нали се сещаш, че удължаването на гаранцията при еднакви експлоатационно заложени норми и без промяна в конструкцията/качеството ще доведе повече рекламации в този удължен период и като абсолютен процент.
    Или защото явно не ме разбра - при темп. 60 градуса налягането в бойлера е по-малко от същото при температура 80 градуса. т.е. ако си дъжим бойлера постоянно включен той ще си държи съответните градуси което ще отговаря на съответната стойност на налягането , което да действа постоянно. Това няма нищо общо с клапана за налягане, чиято цел естествено е да се задейства при някакво критично ниво на налягането, а ние говорим в момента за постоянни нива по-малки от критичното.
    Е, проблема е ясен т.е. решението - при намаляне на температурата за изключване на терморелето то постоянното налягане вътре в бойлера ще е по-малко и въздействието върху всичко вътре в бойлера (стени, покритие,заварки, нагревател, уплътнение, разни пробки за анодните защити и терморелето) ще е с по-малки стойноссти , което вече означава и по-дълъг експлоатационен срок т.е. ето как се удължава гаранцията ....
    Ако искаш си промени терморелето на по-големи градуси и ще видим колко ще изкара.
    И последно - говорим за максималната температура която може да постигне термостата, а това че въртока ти е отвън не означава че не е наместен така че при максимално завъртане да не може да дигне нормалните 75-80 градуса , на които си работеха преди бойлерите. Сега колко ? аз го виждам може би към 60 градуса макс.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

гарнцията им е една година , и да си занесеш уреда да го прегледат като мине 1 година и тогава ще си платиш такса за гаранция за останалите 2 години поне така ми казаха ,носих си една печка там и им върнаха в разтояние на 20 минути 4 малки проточни болера от един вид маи имат някакъв дефект

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    1) Нали се сещаш, че удължаването на гаранцията при еднакви експлоатационно заложени норми и без промяна в конструкцията/качеството ще доведе повече рекламации в този удължен период и като абсолютен процент.
    Или защото явно не ме разбра - при темп. 60 градуса налягането в бойлера е по-малко от същото при температура 80 градуса. т.е. ако си дъжим бойлера постоянно включен той ще си държи съответните градуси което ще отговаря на съответната стойност на налягането , което да действа постоянно. Това няма нищо общо с клапана за налягане, чиято цел естествено е да се задейства при някакво критично ниво на налягането, а ние говорим в момента за постоянни нива по-малки от критичното.
    Е, проблема е ясен т.е. решението - при намаляне на температурата за изключване на терморелето то постоянното налягане вътре в бойлера ще е по-малко и въздействието върху всичко вътре в бойлера (стени, покритие,заварки, нагревател, уплътнение, разни пробки за анодните защити и терморелето) ще е с по-малки стойноссти , което вече означава и по-дълъг експлоатационен срок т.е. ето как се удължава гаранцията ....
    Ако искаш си промени терморелето на по-големи градуси и ще видим колко ще изкара.
    И последно - говорим за максималната температура която може да постигне термостата, а това че въртока ти е отвън не означава че не е наместен така че при максимално завъртане да не може да дигне нормалните 75-80 градуса , на които си работеха преди бойлерите. Сега колко ? аз го виждам може би към 60 градуса макс.
    Да,сещам се,че ще има повече рекламации в удължения гаранционен срок,т.е. производителят ще печели по-малко като процент,но ще продава, а ако не удължи гаранцията,при положение, че конкуренцията го е сторила - ще спре да продава.
    Каква е логиката баба Пена на пазара да продава по-качествените юлски домати на цена пет пъти по-ниска от юнските? Печели по-малко, но продава! Преди всички уреди имаха 1год. гаранция,но издържаха по 20-30год. Сега имат по 2-3-5год. гаранция,а дали са по-качествени? Май не са ! И не издържат толкова!
    Най-честите повреди при бойлерите са в ел.инсталацията и не налягането е причина за това. И си противоречиш като ме караш да променя терморелето на по-големи градуси,за да видим колко ще изкара,а после говориш,че "термостата е наместен така,че при максимално завъртане да не може да дигне" повече от 60 градуса Аз моя съм го настроил на около 70*(грубо) - при по-висока температура започват парови удари в тръбите,а това е вредно за полипропилена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Diplomat DPL CS-H20A9
    От jordan_84 във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-07-18, 10:48
  2. Diplomat или Tesy
    От reg_dol във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 81
    Последно: 19-01-14, 15:25
  3. Странен шум от бойлер Diplomat
    От p0ckata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 16-05-12, 14:27
  4. малък бойлер Diplomat 3
    От bionicman във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 25-10-10, 14:17
  5. Бойлер Diplomat Ocean 80л.
    От smb във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 28
    Последно: 15-12-08, 08:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе