-
Каква пералня имате, от колко време, доволни ли сте?
Пускам темата понеже ми предстои покупката на този уред.
Изчетох доста по форумите и не се ориентирах какво да купя.
Та идеята ми е да ползвам личния опит на пишещите тук.
И не искам да давам много пари - знам че прекалено скъпите модели са добри и акоисках да купя такъв нямаше да питам щото това всеки го може.
Далаверата за мен е да се избере тази дето предлага най много качество за най малко пари
-
Re: Каква пералня имате, от колко време, довол
3г имам Indesit - 800 оборота  доволни сме
майка ми от 12г има Gorenje  - не е мръднала също
-
Re: Каква пералня имате, от колко време, доволни ли сте?
горение от около 15 год, е, наложиха се ремонтчета 2-3 пъти
-
2 Gorenje на по 5-6 години, до момента не са мръднали.
-
Ако може да пере, да готви, секс да прави, сама да се гримира, да не иска пари........- е няма такова животно:))
Имах Перла 04Вариант - 13 годинки изкара (смених я чарк по чарк). Две дечица изпра/отгледа:))
Имам сега Самсунг - 4 годишна(или 3??) - скапа се водна помпа - смениха я за 25 лева и за 25 минути!!
Нямам забележки - всички са шумни (май няма как да не са). Зависи и от водата в региона.....
Но - моето мнение е - еднакви са вече (технологиите се развиват). Оборотите за сушене са ми най-малката грижа.......
Дали са 400 или 800 - много важно - пука ми.........и на жената не и пука, ама купихме с по-високите :RTFM:
-
Цитирам колега от друг форум: "Съвременното общество се крепи на основите на консумацията. Яката консумация. Не консумираш стоки - лош гражданин! По тази логика никой няма интерес да прави нещо много здраво, трайно, както искате го кажете.
Дори потребителите не искат стоките да са дълговечни - е..ш и фърляш! Ово е стандарт!"
Иначе за протокола: ZeroWatt - от 11 години - не е мръднала (и на сестра ми от 13 години, както и на зет ми). Но тази марка нещо ми се губи в последно време.
Важното е според мен е: казан от неръждаема стомана - незнам дали правят от ръждаема вече, така де ;)
-
ARISTON AVL-85 - http://market.dir.bg/xoffer.php?xoff...641&shop_id=18
Имам я от близо 3 години и съм много доволен. Тиха е , без особенни екстри , но пък до момента не се е налагало да правя ремонти по нея. ( въпреки , че ремонтите обикновенно почват, като изтече гарацията :) , а това ще стане след няколко месеца )
Бих препоръчал и Ariston AVL 105 , която е модел от същата година като AVL 85, но центрофугата работи до 1000 оборота и има отложен старт .
-
Мисля, че нещата трябва малко да се разграничат. Пералните преди 10-15 години се правеха не там, където се правят сега и бяха доста здрави и наистина можеше да се разчита на марката. В момента всичко почти се прави в Турция и се сещайте за какво качество става дума. Всичко е почти еднакво с разлика в екстрите, за които си плащаме добре, но рядко ги използваме или никога. Аз имам Blomber на 2 месеца и вече има 2 дефекта за което извикахме техник и ще дойде днес (преди 2 седмици записах час) Не почва да пере като я пуснеш, а трябва силно да се натисне вратата, за да тръгне. И се появи шум като от разбит лагер.
-
Уърпъл на 6-7 години,400 оборота.Тая година се наложи смяна на кондензатор за 30-40 лева(с работата).Работи си иначе.
-
Gorenje от 1990 г. Един път ни наводни кухнята и трапезарията поради запушване на помпата с чорап на малкия :). Оттогава - без проблем - само гуменото уплътнение на вратата е за смяна, но го лепя с парчета от автомобилна гума и работи безотказно. Но съм си приготвил ново. :ole
-
Поне от гаранционната поддръжка на Blomberg съм много доволна. Дойде човекът и оправи нещата за 0 време. Някаква настройка била, така, че си оттеглям лошите думи за пералнята:-)
-
Koerting от близо година, мисля че е на 1000 оборота.
Преди това имам сблъсък с горение на около 5-6 години и 600 оборота.
Доволно. И за двете. Кьортингът наистина понякога прави този номер като на Съни - не тръгва да пере от първия път поради недобре затворена врата според индикациите му! Но иначе се справя бързо, с много пране и дори е икономичен откъм ток(няма видими разлики в сметката при немного уреди и пране 2-4 пъти седмично).
-
Пералнята е Уирпул. Капака за прането е отгоре. Използвам я от 1998г. Пуска се почти всеки ден, понякога и по два пъти. До момента не сме имали проблеми.
-
Имам от 2003 LG Intello Washer с дигитално управление , т.е няма програматор механичен 800 оборота , ползва се средно натоварено до сега никакви забележки или дефекти.
-
Gorenje 1100 оборота, вече две години и половина се използва интензивно, никакви опклаквания