Здравейте от доста време си задавам един въпрос относно фурните за вграждане а той е :
От къде излиза парата във фурната за вграждане?
Защото ако илиза отзад малко е тъпо ..нали има кухненски плот и е затворено пространство :-).
Здравейте от доста време си задавам един въпрос относно фурните за вграждане а той е :
От къде излиза парата във фурната за вграждане?
Защото ако илиза отзад малко е тъпо ..нали има кухненски плот и е затворено пространство :-).
Въпроса ти е малко странен. Парата във фурната за вграждане излиза оттам откъдето и на тези дето не са за вграждане. Иначе казно отпред през предния капак. Ако отгоре нямаш абсорбатор , парата си отива направо в/у тавана.
Не е съвсем странен защото повечето конвекционални печки на фурните имат отдушници та затова пита човека.Първоначално публикувано от izwerga
Хич не ми е странен въпроса ...а на обикновените фурни парата излиза отгоре зад котлоните и отива направо в аспиратора.Първоначално публикувано от izwerga
А не е ли малко тъпо на фурните за вграждане парата да излиза отпред ...и при положение че е вградена под кухненския плот парата как ще стигне до аспиратора...тогава всичко ще е омазано в пара.
А защо непременно трябва да е вградена под кухненски плот? Моята е на 1,60м., и парата пак си излиза от предния капак, а това не пречи парата да си влиза в абсорбатора!Първоначално публикувано от DEF
Тогава имаме следния вариант - котлони за вграждане и над тях аспиратор ... къде слагаме фурната за вграждане ...или под котлоните или в страни от тях ...а не дай си боже да е някъде по-встрани ..тогава как парата ще отиде в аспиратора...или ще се наложи да имам няколко аспиратора :-))))Първоначално публикувано от plpenov
И искаш да кажеш че като използваш фурната шкафа над нея не се овлажнява?
Зависи от големината на аспиратора!Първоначално публикувано от DEF
добавено: въпросче: защо аспиратора трябва да покрива само котлоните?
При мен фурната е под котлоните и под плота и се използва почти всеки ден вече четвърта година, а аспиратора се включва за кратко време, защото много ме дразни шума от вентилатори.Първоначално публикувано от DEF
След като ти прочетох въпроса, се притесних и реших да проверя дали наистина всичко е "омазано в пара", затова станах от стола разходих се до кухнята и за мое голямо щастие установих, че няма никаква следа от пара.
В моя случай (BOSCH, вградена фурна под плот и котлони) в момента на включване на фурната започва да работи скрит вентилатор (не е този, който се вижда вътре във фурната) и се чувства полъх от процеп малко над вратата на фурната. Страннотот е, че въздухът от там е винаги студен. Предполагам, че тази система "бори" парата. Нямам идея как, въпреки че доста съм мислил по темата.
prt, тази система се грижи да са студени външните стени на фурната, също и копчетата, защото на някой фурни без охлаждащ вентилатор се нагряват от работата.
Нека някои които има фурна за вграждане да сподели след съответното наблюдение какво става с парата при приготвянето на ядене (примерно мусака ) в процеса на самото готвене .. от къде излиза парата и не овлажнява ли повърхностите над фурната .
По повод фурните за вграждане и въпроса откъде излиза пара и аз доста си поблъсках главата, доста "гаври" си направих с консултантите в големите магазини, ха-ха, направо като се сетя не е истина просто! Но на въпроса, фурните за вграждане имат вграден вентилатор (освен този, които се вижда вътре), които се "грижи" за това фурната да не се задимява, копчетата и фронталнияя плот да не се награвят и кой знае още какво! Междо другото този вентилатор работи и след като се изключи фурната докато температурата вътре не се изравни с тази в помещението. Говоря за фурни среден клас 500-600 лв. Когато се готви примерно мусака няма никакво задимяване, пушеци, пара и каквото и да било, освен мириса на самото ястие! Неприятното е само едно - много пръска и трябва яко почистване след всяко готвене, иначе загаря и става мазало!!!!
Само да кажа, че не съм специалист, това което написах го казвам от собствен опит!
Моята вградена фурна Сименс (доста старичка, но не я давам за сегашните боклуци) има специален удушник отпред в дясно под дръжката.Първоначално публикувано от DEF