Резултати от 1 до 9 от общо 9

пералня с ултразвук

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    510
    #1

    пералня с ултразвук

    Има ли такова нещо да се продава у нас? Някой ползвал ли е да сподели впечатления? Става въпроа за нещо такова
    http://internetreklama.com/products/w-gold/

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Re: пералня с ултразвук

    Цитат Първоначално публикувано от ba4_dido
    Има ли такова нещо да се продава у нас? Някой ползвал ли е да сподели впечатления? Става въпроа за нещо такова
    http://internetreklama.com/products/w-gold/
    Има. Един ги продаваше на последната Security изложба в НДК, заедно с с цигарите за отказване от тютюнопушенето и още ред такива "джаджи".
    http://tehnomag.net/eshop.php?rfr=Gl...odshop&kod=WSS

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #3

    Re: пералня с ултразвук

    Линкът, който е дал Lupus е точно на фирмата, която предлага тези уреди на пазара у нас, а и не само. Нещата, които могат да се видят на сайта се предлагаха на принципа на мултилевъл маркетинга (МЛМ), а и сега се предлагат така освен и през интернет. Ползваме такъв уред у нас от миналия век, мисля, че от 1998 г., когато го купихме от щанда на есенния панаир в Пловдив на същата тази фирма GM (тя тогава беше под друго име). Аз го забелязах уреда (ултразвуковата пералня) и го показах на жена ми, но тя не повярва, че тази плочка може да върши работа и отмина. Аз обаче като по- навътре със свойствата на ултразвука я убедих да се върнем и изслушахме чинно обясненията на хората от щанда и реших да го взема този уред, мисля, че цената тогава беше 63 лева. Разбира се беше ни предложено да станем дистрибутори и ние приехме. Трябва да си призная, че не беше много лесно в началото, но с упоритост успяхме да изградим доста голяма мрежа от сътрудници и за около 2 години жена ми вече беше на шесто ниво в йерархията на МЛМ. От ултразвуковите перални сме продали доста кашони, може би стотина и повече, бяха по 36 бройки в кашон .Но в последствие се оттеглихме- заради другите си ангажименти и бизнес.
    Но уредът работи и перфектно изпълнява това, за което е предназначен. И ПЕРЕ добре наистина. И икономично - то е описано в линка даден от ba4 dido.
    Вечерта като се прибрахме от панаира, го показахме на тъщата (бяхме на гости у тях), тя не повярва наистина и жена ми взе ризата дето цял ден се бях потил по слънцето на панаира и я пусна да се пере точно по указанията. После, разбира се на простора. А първите думи на тъща ми сутринта бяха - как свети ризата на зетя от чистота - толкова добре била изпрана. И повярва, че това работи.
    И сме подарили - на нея, на баща ми, на още роднини. В началото не вярват - но после се убеждават.
    А идеално изпира и дезинфекцира маратонки, особено детски. Може да си изпереш и килима от хола във ваната. Или мокетените пътеки. една от дистрибуторките ни във Варна го направи, че и ни се похвали и ни го показа като я зареждахме - светеха от чистота.
    Същото важи и за Магнолия - наистина намалява разхода на препарати за пране. Жена ми ползва такъв откакто го пуснаха - може би вече 3-4 години.
    Познавам действието и на озонатора, един от колегите в сервиза ни си купи електронната цигара..., ама хайде да не помислите, че правя реклама..., за нея - във форума за тутуна ще пиша.

    И накрая - щях да забравя - съпругът на тази наша дистрибуторка във Варна, който е стар морски вълк - пенсиониран полковник от флота - направи експеримента и потвърди резултатите за едно приложение на този ултразвуков уред, идеята за което ми бе подхвърлена от един колега-физик от университета:
    Ако искате прясно сварената ви ракия да стане отлежала за едно денонощие - пуснете този уред в бурето дето сте я налели - резултатът е невероятен!

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    Re: пералня с ултразвук

    Идеята за тази "пералня" според мен е породена от ултразвуковите вани за измиване на финна механика, оптика и електроника. В случая легена играе ролята на вана. Всичко почива на принципа на кавитацията. За озонатора обаче имам известни резерви - за действието на озона има доста противоречиви мнения. Известно е че трепе бактериите, но въздействието му върху дробовете и мозъка е доста вредно. Но ми хрумна идеята, че може да се комбинира с климатика и да го обеззаразява през лятото. Вероятно ще ликвидира неприятните миризми, но няма да спести чистенето.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    80
    #5

    Re: пералня с ултразвук

    И аз ползвам от 5 години такава "пералничка". Доволен съм, не е измислица, както смятах преди да си я купя. Обикновено я ползвам за малко количество пране, риза, тениска, чорапи, маратонки, кърпи. Все неща за които не бих пуснал 1 час да върти пералнята. Естествено слагам и перилен препарат. Е, все пак неприятното е че на ръка трябва да изплакваш ама то нали е малко, не са чаршафи

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    Re: пералня с ултразвук

    Принципа на изпиране чрез ултразвук е известен много отдавана. Проблема на тези перални е, че са с много ниска мощност и далеч не са толкова ефективни. Това за ракията също е известен факт. Прави се и за вино. За килима и ваната са пълни глупости. Принципно е възможно, но с по-мощен ултразвуков излъчвател. С този маломощния сигурно трявба няколко дена да стои във ваната. Имам такава пералня и неприказвам празни приказки. По-мощни перални за домашна употреба не се правят по обясними прични.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    133
    #7

    Re: пералня с ултразвук

    Рекламата в тоя форум мислих, че е предимно на фирми за климатици (предимно 2 ръка), но се оказва че не е точно така.
    Закупих преди време "магнолия" в комплект в ултразвукова пералня система силвър, бидейки запознат с начина и качеството на подобни системи (от предимно руски произход - чудооо) и воала - нищо, ама на квадрат. Търговците се решиха да ми я сменят, щото най-вероятно била дефектна - ми новата и тя същата история.
    Ся да поясня още малко. При консумация на захранването (импулсно захранване, не съм го мерил, но пише че е за 12 V, 400mA) 4.8W, при приемане на едно идеално КПД от 70%, излъчваната от повърхността на пиезо-то става 3.36W. Господа разбиращи, вие кажете, колко точно може да почиства едно ултразвуково излъчвателче с подобна мощност.
    Дрешките на бебето ми, които се изпират на ръка точно с две тръквания излизаха от "пералнята" след цяла нощ точно толкова замърсени, колкото са били преди да се сложат вътре. Единствения ефект, който е сигурен, е че мен ме заболяват ушите от калпаво изпълненото захранване.

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    510
    #8

    Re: пералня с ултразвук

    Цитат Първоначално публикувано от john3v
    Дрешките на бебето ми, които се изпират на ръка точно с две тръквания излизаха от "пералнята" след цяла нощ точно толкова замърсени, колкото са били преди да се сложат вътре. Единствения ефект, който е сигурен, е че мен ме заболяват ушите от калпаво изпълненото захранване.
    Това е и основния повод - бебешките дрешки! Просто не си струва да въртя пералнята за няколко гащички, а и рекламата звучи добре - пълно почистване, дезинфекция..... на теория все хубави работи. Явно практиката показва друго. Благодаря на всички за отговорите, май ще пропусна....

  11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #9

    Re: пералня с ултразвук

    и на мен ми разказаха за опита си с въпросния уред. накратко - пълна нула

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Пералня Бош
    От nasko_pol във форум Бяла техника
    Отговори: 1
    Последно: 12-02-15, 18:40
  2. програматор за пералня НЕО
    От juch във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 26-04-11, 18:26
  3. Съвет за пералня ?
    От isho във форум Бяла техника
    Отговори: 13
    Последно: 17-07-10, 17:16
  4. Пералня Indesit
    От krasiika във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 16-12-07, 15:51
  5. Ремонт на пералня ?
    От KTT във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 28-01-07, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе