Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Ами изолирах 2 врианта:
BOSCH WAE283ECO
GORENJE WA7439SAT (предложението на VLADO 66) Плюс е, че са отстранени дефекти от предходни варианти на модела, ако правилно съм разбрал Владо. Нещо като фейслифт? :)
и остана притеснението, че са от магазин с дефекти, но пък си дават гаранция, която дори е по-дълга от другите с 1 година.
Цената на уредите не е кой знае колко по-ниска от такива без дфект, но се надявам, че това, че са произведени за Германия, да има ефект.
По скоро това е серия перални която се произвеждаше години наред.Новите модели залитат повече към дизайна и пластмасите им скърцат повечко.Иначе- безпроблемен френски мотор, евтини части, единствено платката е около 200лв.
Нямам мнение, по- точно имам, но то струва по магазините над хилядарка
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
Нямам мнение, по- точно имам, но то струва по магазините над хилядарка
Имах предвид за конкретния модел, който предлагат в ТЕХНОХИТ. - BOSCH WAE283ECO
- - - - - - - - - -
И една нова идея:
Miele от продавалник, но и за там ще ми трябва помощ
Ако си от София , отиди до Марти 76 за Миеле.За 600 лв. ще вземеш чудна пералня с 2 год. гаранция.
Цитат:
VLADO 66
Ако си от София , отиди до Марти 76 за Миеле.За 600 лв. ще вземеш чудна пералня с 2 год. гаранция.
Това с гаранцията е чудесно, но не съм от София и си мисля, че ако нещо стане ще имам 50-60лв само транспортни разходи. Ако ремонта е до 100лв не си струва да я разкарвам и да губя време.
Попаднах на една в продавалник - MIELE W4146. От човек е, но пък цената е добра. Един търговец в OLX я предлага а 1650лв, а в mieleservisbg за 900лв.
Порових за модела в гугъл и ми излязоха немски форуми в които пишеше за някакви дефекти. В амазона също имаше 2 мнения - и двете лоши.
Ще продължавам да ровя и ще ви споделям откритията си, а вие да ги коментирате, като по-запознати. :)
Надявам се това да е от полза и на други потребители, а аз вече взех да задобрявам и скоро ще мога и аз да съм от вашата страна и да помагам на други в избора им на бяла техника, за което най-сърдечно ви благодаря! :)
Тази е от по-новите модели които сигурно са Словашки.По-добре си вземи Пералня, капацитет 7кг, клас А+++, Miele WDA 111 WCS Classic Eco Либра взеха представителството и сервиза на Миеле
Цитат:
VLADO 66
Малко надхвърля бюджета.
Цитат:
VLADO 66
Има ли го някой този модел? Интересува ме, дали може да пере дрехите с вода или само ги омокря, като шкартото из технотата? Съобщава се и за пропуск на стъпката за охлаждане на прането, преди плакнене? Трябва ми пералня с лява врата и ме интересува, дали тази си заслужава двойната цена. Благодаря на отзовалите се.
Здравейте на всички ,
преди две години и половина си купих Горение w8424 както бях писала #1134 Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Като цяло нямам забележки , но от известно време при центруфугиране дори и на малки обороти издава невъобразим шум , просто ужас , може да заглуши излитащ самолет , тъй като е в гаранция ще повикам техник , но не знам това от модела ли е или е някакъв дефект .В описанието пише шум при центрофуга 74децибела , с приложение на телефона си (не знам колко е точно) измерих шума и скача на 90 , и това беше при празна пералня :shocked: .
Честно казано дори и да се оправи това имам голямо желание да я сменя с w8544 Перална машина свободностояща W8544N/I - Gorenje , какво ще ме посъветвате за този модел - с инверторен мотор е ,следователно трябва да е тиха , дали е добра алтернатива:confused: ?
Ако някой има същия модел като моя моля да сподели дали има такъв проблем.
Благодаря!
За основен ремонт е. По-сухи дрехи, по-високи обороти на центрофугата, скапване на лагерите. Толкова и е душицата.
Смених пералнята Еlectrolux EWF 1687 HDW с AEG L75694NWD заради сушилнята на втората и да ви кажа electrolux ми допада повече от потребителска гледна точка-по-ясни програми, по-лесна, по-удобна, а разликата между тъч.дисплея и бутоните е космическа.
Пералните с малките дълбочини са така. Няма как да има същата устойчивост като е с 22см по-плитка.
Освен това чаршафи, завивки, покривки и т.н. ако не се разпределят правилно при зареждането натоварват изключително много.
Между другото прочетете си упътването, ама хубаво! Electrolux | Поддръжка | Ръководства на потребителя
Почти съм сигурен, че сухото пране при това положение е под 3,5кг.
А пък при 1000об/мин. може даже да се е повредила вече.
Пробвай да я смениш, ама съм сигурен, че и при други марки ще е така.