За 300лв ще се перете дълго време, а и топлата вода има цена.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
За 300лв ще се перете дълго време, а и топлата вода има цена.
Този пост е редактиран от boje; 22-12-13 в 17:01.
И дума да не става.Как да си заслужава?? То има цели перални за 300лв.И то евентуално, ама много евентуално за да ползваш топла вода.
Едно че праховете перат вече с по-ниска темература, а и половината дрехи не издържат гореща вода.
И накрая - всички материали за приспособяване на пералня да работи и с топла вода струват пряко сили 70-80лв по цени в магазин, а не на производител.
Преди двайсетина години приспособих няколко перли за топла вода, като на едната даже бях сложил допълнителен терморегулатор за да регулирам температурата на водата, която се налива.При пълнене с вода ако се достигаше до определени градуси се включваше и вентила за студена вода и така регулирах в известни, но предостатъчни граници температурата.
Благодаря от сърце на включилите се и на тези,които ще се включат в темата.И аз,малко късничко обаче,стигнах до този извод,че не си заслужава вложението.Една от причините е намерената статистика в един немски сайт,в който в табличен вид даваха разходите на най-икономичните марки перални за 2013 г.Разликата между тези с два входа и тези само с вход за студена вода за 15 години е около 250-300 евро спестена суха пара,т.е. икономия от около 20-25 евро на година.
Здравей,
За мен определено си струва, само тази им е от HomeProfessional серията и им е топ моделът на Бош, за които имат отделено специално внимание
HomeProfessional Перални Дизайн
HomeProfessional Перални Характеристики
HomeProfessional Перални Green Technology inside
HomeProfessional Перални EXCLUSIV
сглобена от немци в немски заводи с педантична прецизност изпипана и съвършенна до последният детайл. С разширени и продължителни стрес тестове[само за професионал] преди да напуснат завода.
Много може да се каже за нея, но не искам да звуча като рекламен агент
След дълго проучване бях се спрял на някой от по ниските модели на Бош,
[в границата от 1500-1900лв граница, по ниските модели твърдо бяха отписани в моите изисквания] но HomeProfessional и топ модела на Бош бързо надделя без особенно колебание.
Ако искаш най-доброто от Бош без никакви компромиси, тя е за теб.
Сега в момента ако пак трябваше да купувам перялня без никакво колебание бих си взел пак същата.
весела Коледа!
Здравейте.
Вчера 32 годишна Перла се предаде и съм изправен съм пред избор на пералня.
Прочетох уводната статия и цялата тема.
В общи линии „смятам, че разбрах“ какво трябва и какво не.
Ще се ползва от двучленно семейство на възраст над средната, което ще рече един два пъти седмично.
Съвсем обикновена пералня, без излишни екстри и хиляди програми и функции. Сушилня не ми е необходима.
Определен бюджет около 500лв.
Опитвам се да избера между:
1 : WHIRLPOOL AWO/C-51000 за 429 лв и 6 години гаранция, като след втората година гаранцията е само за части*. Трудът се заплаща. 5кг А+ 165KW годишна консумация http://www.technomarket.bg/products/09115394/whirlpool-awo-c-51000
2 : WHIRLPOOL AWO/C-61000 за 459 лв и 6 години гаранция* 6кг А+ 170KW годишна консумация http://www.technomarket.bg/products/09119339/whirlpool-awo-c-61000
3: ELECTROLUX EWP-1062 TDW за 499 лв и 2 години гаранция http://www.technomarket.bg/products/09124891/electrolux-ewp-1062-tdw за нея пише това :
ЕНЕРГИЕН КЛАС А++
КЛАС НА ИЗПИРАНЕ А
КАПАЦИТЕТ НА ПРАНЕ 6 кг.
LED ИНДИКАТОРИ
0-1000 ОБОРОТА В МИНУТА ЦЕНТРОФУГА
РЕГУЛАЦИЯ НА ТЕМПЕРАТУРА И ЦЕНТРОФУГА
ШИРОК ЛЮК ЗА ПЪЛНЕНЕ
ТАЙМЕР ЗА ОТЛОЖЕН СТАРТ
ДОПЪЛНИТЕЛНО ИЗПЛАКВАНЕ
Досега 5кг са ми били напълно достатъчни, поради това клоня повече към първата.Прави ми впечатление, че разликата между нея и втората е само в килограмите пране и енергийния клас, но в същото време като годишна консумация няма съществена разлика. Отчитам факта, че при втората с по-високия енергиен клас става дума за цял килограм сухо пране в повече.
Че пропускам нещо съществено, съм убеден и ми е необходимо Вашето компетентно мнение.
Отворен съм за всякакви предложения и препоръки.
И един въпрос. Къде в Русе мога да намеря Миеле втора употреба?
Благодаря предварително на хората, които ще вземет отношение.
Този пост е редактиран от ivodoc; 08-01-14 в 20:35.
Здравейте всички!
Поздравления за хубавата тема!
Искам да споделя и моя "проблем" :
Имам стара пералня Горение wa62101 мисля , по принцип съм доволна - поради ред причини реших да си взема нова пак горение w8424 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...GORENJE-W-8424 - та още с първото пускане след определено време 30-40мин при загряване на водата започва да бръмчи - това е на всички програми , при 40градуса по малко се чува , обаждах се в сервиза във Варна в нашия град няма сервиз - и ме увериха че не от нагревателя .От познати намерих човек-техник да я види , и той ми обясни че това е от JET системата за накисване - някаква допълнителна помпа да върти водата че да е с еднаква температура и така ще си бръмчи - с което аз не мога да се съглася че така ще си бръмчи .Моля някой ако има поглед върху тези нови модели - дали наистина е така , защото ако е така веднага ще я сменя с друга и забравям повече за Горение!
Благодаря!
Прав е човека,имам шведски Електролукс от 12 г.-може би първите които излязоха с такава системата и така бръмчи.Ти да не си я сложила в хола или в спалнята пералнята.
Ами в коридора пред стената на банята до вратата тъй като банята ни е много малка - нямам другаде къде да я сложа
, не е в спалнята но е много дразнещо - в къща сме и спалнята ни е на горния етаж и я чувам
уф благодаря за бързия отговор, много съм разочарована от този факт иначе нямам абсолютно никакви забележки но това не мога да го преживея , явно ще трябва да се откажа вече от Горението
Този пост е редактиран от rossita_; 09-01-14 в 16:11.
Здравейте, изпаднах в дилема за две от пералните, които се предлагат в новата промоциална оферта на Технополис. Перални, с почти еднакви параметри, но от различни марки се предлагат с голяма гаранция - Канди с 5 г. (60 месеца) и Електролукс с 55 месеца. Предпочитам Електролукса, на Кандито някак му нямам много доверие, а и с тоя висок барабан някакси много нестабилно и вибриращо ми изглежда (ще е полувградена в шкаф с ширина 65 см, и евентуални движения и вибрации няма да се отразяват добре на обзавеждането
CANDY (в брошурата пише 5 години гаранция след регистрация)
ELECTROLUX
Здравейте, търся пералня с вместимост 7-8 кг и засега съм се спрял на Bosch WAQ2447KBY
Струва ли си парите и съответно приемам препоръки за подобни до 800 лева.
Благодаря предварително!
Днес ходих в ТП да разгледам пералня BEKO WMB 61032 M. Доста примамлива еко оферта. Позачетох се в упътването и какво видях ? Времетраене на стандартна програма пране на 60 гр. (без предпране) 148 минути, а на пране на 40 гр. 138 минути. 'ба ти и икономията на ток и класове "А" с не знам си колко плюса !
На въпросът ми към продавачите "вЕрно ли е това чудо ?" те незнаещо вдигаха рамене. Та някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?