-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Обади ми се от Сотиров компетентна дама, която по снимката ми веднага установи неправилна употреба и, че ръжда липсва. Според нея е имало наводнения в домът ми е разбираш е капало вода точно там! Разбира се ме предупреди, че ще си платя посещението , ако било неправилна употреба. Изисках дефиниция на неправилна употреба, но не получих отговор!
На въпросът ми, а пералнята как да опазя от вода ? Може би да си пера дрехите в леген далеч от пералнята? Не получих отговор...
7 години - ръжда - ок. Ама 1 година ми идва в повече.
Други освен колегата имате ли подобен проблем? Ако не ми уважат претенцията ми, се засилвам към КЗП.
-
Стоянов, нещата малко ще се усложнят. Ще трябва някое говедо от Сотиров да дойде на оглед, след което да издаде протокол за проблема с ръждата и финансов документ за посещението. Него, протокола, гаранционната карта и фактурата за пералнята прилагате в жалбата до КЗП, след което чакате становище. Обикновено до месец излиза. С него (то ще е най-вероятно срещу Вас) се консултирате с адвокат и търсите друг сервиз за второ мнение, което да е във Ваш интерес. Ако не намерите, пиете една студена вода. Ако да, отивате на съд, където имате шанс за успех в начинанието.
Успех!
-
Цялат ни работа е такава, понеже се надяваме никой да не си потърси правата. Та и тук важи лозунга, че системата ни убива.
Благодаря за съвета.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
nakatasan
Здравейте, имам пералня Whirlpool AWO/C 71000, но нещо лагера са разхлопа и стана много шумна. Някой ако има такава пералня, може ли да сподели дали същото се е случило и как си е оправил проблема?
Ако казана е лепен и не се разглобява,за смяна на лагери,дошло е време да помислиш за нова пералня :)
А ако е разглобяем казана ,смяна на лагери ще реши проблема.Ако не можеш сам да я извършиш тази процедура,потърси майстор...Но трябва да е човек който знае и може....
-
Никакво отказване. Разбират, че не си знаете правата и сте дотам. Това е била телефонистката - секретарката. Нормално е там да има вода, прах за пране и тн. Не е нормално за година работа да цъфне немската ламарина. Заминавайте в КЗП. Пуснете жалба и каквото трябва. Преди време не ми приеха телефон в гаранция, заради следи в един от ъглите и съмнение за падане. Отидохме в официалния сервиз със служител от КЗП. Веднага го приеха. Смотаната приемничка остана с пръст у ......
-
Благодаря за съдействието на Viking72! Днес поръчах от homelux.bg модела от 6-та серия (7kg пране) и очаквам утре да ми я доставят. Ще дам отзиви за модела при първа възможност.
.............................................................................
Само още един въпрос -заслужава ли си поставяне на допълнителни подложки срещу вибрации?
-
Пералня BEKO WBF 6004C-инструкция
Здравейте,много Ви моля ако някой има инструкция за пералня BEKO WBF 6004C да я сподели.Обърнах всичко,но не намирам такава.Предварително благодаря
-
Цитат:
cecogor02
Благодаря за съдействието на Viking72! Днес поръчах от
homelux.bg модела от 6-та серия (7kg пране) и очаквам утре да ми я доставят. Ще дам отзиви за модела при първа възможност.
.............................................................................
Само още един въпрос -заслужава ли си поставяне на допълнителни подложки срещу вибрации?
Има една гума,която се поставя под цялата пералка 60/60 см ,цената беше около 18-20 лв.Много по-добре от подложки,които са само за крачетата.
Производството е българско.
Ефектът е добър,чак аз се учудих!
- - - - - - - - - -
Цитат:
roshy
Здравейте,много Ви моля ако някой има инструкция за пералня BEKO WBF 6004C да я сподели.Обърнах всичко,но не намирам такава.Предварително благодаря
Снимай селектора/копчето с обозначението/
ще я разгадаем,не е американска совалка.
-
Цитат:
stoyanow
Обади ми се от Сотиров компетентна дама, която по снимката ми веднага установии неправилна употреба и че ръжда липсва. Според нея е имало наводнения в домът ми е разбираш е капало вода точно там! Разбира се ме оредупреди, че ще си платя посещението , ако било неоравилна употреба. Изисках дефиниция на неправилна употреба, но не получих отговор!
На въпросът ми, а пералнята как да опазя от вода ? Може би да си пера дрехите в леген далеч от пералнята? Не получих отговор...
Други освен колегата имате ли подобен проблем? Ако не ми уважат претенцията си се засилвам към КЗК.
Ако не ти уважат гаранцията задължително отивай в КЗП, че в КЗК за друго се ходи до колкото знам.
Иначе както и аз споменах моята 2 годишна също има, но е съвсем малко и доста на вътре. Е след 2 3 години сигурно ще стане като твоята. Това с неправилната употреба е направо смешно, но за съжаление всички опитват :) . Търси си гаранционно обслужване до дупка. Вече прекаляват тези пишман вносители и "официални представители". Като ти продават са силни - най големите сме. Като се наложи после да ти помогнат те пращат за зелен хайвер.
-
Цитат:
stoyanow
Обади ми се от Сотиров компетентна дама, която по снимката ми веднага установии неправилна употреба и че ръжда липсва. Според нея е имало наводнения в домът ми е разбираш е капало вода точно там! Разбира се ме оредупреди, че ще си платя посещението , ако било неоравилна употреба. Изисках дефиниция на неправилна употреба, но не получих отговор!
Други освен колегата имате ли подобен проблем? Ако не ми уважат претенцията си се засилвам към КЗК.
Кажи им културно,че панела трябва да се обработи с пясък и след това прахово-За Тяхна сметка!
Иначе за неправилна употреба им тегли и една от мен!
Малко са такива потребители като теб,които си слагат праха в барабана!
------
Ама,когато Викинга пише,че ще Ви обвинят в неправилна употреба,майтап Ви се струва!
Тези цървули ги познавам много добре!
За компетенцията на Сотиров/сервиз/??
Без коментар...
Сигурно на десет човека по телефона,обяснявах какво търся за стара Бош-ка/миялка/,накрая поръчах от нацистите,щото тези шляпари ИЧ ги няма!!
-
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Пералня BEKO WBF 6004C-инструкция
Цитат:
roshy
Гледам има някаква с XC накрая, едва ли има съществена разлика. На руски някакв. Ето и друга с RS накрая, на английски е.
Инак пералнята прилича на един тъп Sang, който имах. Ползваше се години с ей тази табличка. Ето същото и като картинка:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27934&stc=1
-
Цитат:
pulsedriverbg
Ако не ти уважат гаранцията задължително отивай в КЗП, че в КЗК за друго се ходи до колкото знам.
Иначе както и аз споменах моята 2 годишна също има, но е съвсем малко и доста на вътре. Е след 2 3 години сигурно ще стане като твоята. Това с неправилната употреба е направо смешно, но за съжаление всички опитват :) . Търси си гаранционно обслужване до дупка. Вече прекаляват тези пишман вносители и "официални представители". Като ти продават са силни - най големите сме. Като се наложи после да ти помогнат те пращат за зелен хайвер.
КЗП! Моя грешка. Извинявам се, за което.
Цитат:
Viking72
Кажи им културно,че панела трябва да се обработи с пясък и след това прахово-За Тяхна сметка!
Иначе за неправилна употреба им тегли и една от мен!
Малко са такива потребители като теб,които си слагат праха в барабана!
------
Ама,когато Викинга пише,че ще Ви обвинят в неправилна употреба,майтап Ви се струва!
Тези цървули ги познавам много добре!
За компетенцията на Сотиров/сервиз/??
Без коментар...
Сигурно на десет човека по телефона,обяснявах какво търся за стара Бош-ка/миялка/,накрая поръчах от нацистите,щото тези шляпари ИЧ ги няма!!
Все пак се надявам “майстора” (понеже името не му знам още) да е човек и да си констатира дефект.
Не жела нищо повече или по-мако за това, за което съм платил.
-
Стоянов,сори ама от кой град/населено място/ си,не че има значение.
Интересното,че ако си извън София/далеч/,изпращат „Сотиров”,а не най-близкият оторизиран за района.
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
Стоянов, нещата малко ще се усложнят. Ще трябва някое говедо от Сотиров да дойде на оглед, след което да издаде протокол за проблема с ръждата и финансов документ за посещението. Него, протокола, гаранционната карта и фактурата за пералнята прилагате в жалбата до КЗП, след което чакате становище. Обикновено до месец излиза. С него (то ще е най-вероятно срещу Вас) се консултирате с адвокат и търсите друг сервиз за второ мнение, което да е във Ваш интерес. Ако не намерите, пиете една студена вода. Ако да, отивате на съд, където имате шанс за успех в начинанието.
Успех!
Пак си се напушил или бирата ти е в повече!
С второто становище от друг сервиз,си обърши задника!
Смятам,че ме разбра??
Много неща трябва да се променят!
Като направя рекламация,да треперят,а не да се опитват да ми обясняват,че съм тъп и технически задръстен!!!
-
Вищинг, иди си виж котела, да не гръмне! Не , че нещо, ма и да ти обяснявам разни рацоти, едва ли ще ме разбереш. Драскай си глупости, не ми пречиш :))
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
-
Няма нужда да ми обясняваш!
Понеже не си наясно,ти обяснявам-Тежката дума е на Сотиров!!
Така,че дали съм Викинг или „Вищинг” има разлика !
Убаво,че Миелето ти е с емайлиран преден панел,иначе сигурно и ти щеше да ревеш като вдовица за.....
Някога твоята умна главица,замисляла ли се е защо „тъпите” инженери на Miele са прецинили, че предни панели трябва да са емайлирани??
----
Гърмящи котли съществуват само във въображението на празни глави!
Пишеш се на тарикат?
Панелът трябва да има пълна обработка,от двете страни и никога няма да има ROST!
Жив и здрав,надявам се от калпавата вода във Филибе,да не се разкапе носача,защото тогава ще ти го.....