-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Не могат да се сравняват двете перални!
Осма серия на Бош е класа над този Електролукс!
За новите казани на Електролукс не съм сигурен дали изобщо подлежат на рязане?
Между другото части на Аег/Електролукс не отстъпват на цената на Сименс/Бош.
Тези брандове са с висока цена на резервни части.Имам предвид оригинални,за ментаци с които ги ремонтират не ми се коментира.
За Аег бях поръчал преди месец и половина оригинален маншон за 92 лв.Маншонът беше скъсан от цип на дреха.
Човек трябва да си избира уреди спрямо финансовите си възможности и да е наясно какво ще прави при проблем след гаранция.
На запад при заплата 2000€ и купено Миеле за 750€,след гаранция при сериозен ремонт не се прави!
Продава се за 50-100€ и заминава за страни като България.
Този пример Ви го давам,за да си прецените избор на техника и решение на бъдещ проблем,който е неизбежен рано или късно.
-
-
Така е-извън гаранцията тук никой не се занимава с ремонти. Просто е много скъпо -работата и частите. Дори не се и продават -купува се нова и старата си я взимат.Дали ги рециклират или заминават за някъде -не знам.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Така е-извън гаранцията тук никой не се занимава с ремонти. Просто е много скъпо -работата и частите. Дори не се и продават -купува се нова и старата си я взимат.Дали ги рециклират или заминават за някъде -не знам.
Има части,които съм купувал и в Германия,но минимум доставка е три дни.
Там няма такива магазини както в БГ.
Да обаче в България все още не е така!
-
Само да дойде майстор да я огледа е минимум 150-200 Евро. По-лесно е да се добавят още толкова и да се вземе нова... .Поне си мирише на ново и си има гаранция.Старите ги вземат безплатно -нали затова има такса рециклиране. Можеш да се обадиш и на специален социален магазин, където също ги вземат безплатно и ги ремонтират. После ги продават на социално слаби с гаранция .Държавата подпомага подобни магазини...Но никога не съм ремонтирал нещо развалено извън гаранция ,защото е много скъпо. А и уредите е хубаво да се сменят от време на време, иначе ще фалират фабриките...
-
Отговор: Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения
-
Отговор: Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения
-
-
Само да завърша историята си. Предният капак е сменен. След като сглобихме и сравнихме капаците с новия определено се видя дефекта и разликата в “запечатването” на боята.
Благодаря за съветите, които ми дадохте.
-
Цитат:
stoyanow
Само да завърша историята си. Предният капак е сменен. След като сзхлобихме и сравнихме капаците с новия определено се видя дефекта и разликата в “запечатването” на боята.
Благодаря за съветите, които ми дадохте.
Брао. Какви са стъпките по смяната гаранционно?
-
Здравейте, трябва да купувам нова пералня. Искам да се допитам първо до вас, бюджета не е много голям, около 600 лв. Видях, че в момента има поромоция на перални Електролукс, какво е мнението ви за тази марка.
Модела на който се спрях в момента е намален с 100-тина лева https://www.technomarket.bg/peralni/...328wu-09157478
И още един модел, който е в промоция https://www.technopolis.bg/bg/Washin...F328W/p/688332
Мисля, че двата модела, като фунции са еднакви, само по-скъпия е с инверторен модел. Гаранцията и при двата е 2г.
Моля за вашето мнение, кой от двата модела да взема. Също така, какво мислите за марката Електролукс
Ако имате някакво друго предложение в този ценови клас, ще се съобразя с него.
Лека вечер и приятен уикенд на всички.
Благодаря предварително!
-
MMGP77-По добре виж нещо с 5г гаранция
- - - - - - - - - -
MMGP77-По добре виж нещо с 5г гаранция BEKO CANDY
-
Цитат:
brotzki
Брао. Какви са стъпките по смяната гаранционно?
Писах на Бош, те на Сотиров, те на мен, дойдоха на оглед, установиха, че пералнята не е в мокро помещение с голяма влага и, че боята е надигната даже и от другата страна под капака с бутоните, което няма как да се види без да се разглоби, казаха ми, че трябва да изчакам становище (не беше записано такова на момента, а само говори техника със сервиза и изпраща снимки), след седмица ми се обадиха за ден и час удобни за мен за подмяна с нов преден капак/панел. Та днес дойде техник, смени го и това беше. Казаха, че подобен проблем досега не са виждали, но е очевидно, че е производствен дефект и не е обвързан с експлоатацията на уреда от мен.
Разбира се новият капак също не е перфектен :) На две места не ляга добре, но поне ръбовете са ги боядисали добре. :)
-
Вероятно този "нов" капак е бил втора употреба , за да не пасне, или майсторите не могат да го сложат фабрично. Много е ниско нивото по сервизите.
-
Кашонът беше като истински. Все тая. Поне няма да гледам ръждив капак следващата поне 1 година.