-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Инструкциите съм ги чел подробно, но там нищо не пише, а единствено е показана чешма, на която се завърта маркуча с аквастопа. Обикновено чучура на чешмата е монтиран надолу (не знам на моя майстор защо му хрумнало да го обърне нагоре) и затова се чудех аквастопа може ли да се монтира, както съм посочил на снимката. Доколкото разбирам механизма на аквастопа е да следи налягането в маркуча и ако то намалее, автоматично се затваря, поради което ми изглежда логично, че няма значение в каква посока е монтиран, защото налягането на водата е достатъчно силно.
Тръбата за мръсната вода и съвсем малко по-широка от маркуча, който идва от пералнята и затова няма как да сложа маншон. Сложил съм едно подобно на пластилин, което да уплътнява луфта и съм го увил във фолио, както и съм залепил тиксо. Три години е било по същия начин със старата пералня и не би трябвало да има проблеми, още повече че самия маркуч влиза на повече от 10 см. в тръбата.
п.с. пуснах вече две перални и няма проблеми. Единствено не мога да разбера защо в отделението за перилен препарат ми остава от него, а не се използва целия (става въпрос за течен препарат, слагам си нормално - по една капачка).
-
Цитат:
brotzki
И нашата е започнала да шупва боята след година работа. Не е преливала и тн. По-малко, но факт. Цялата WМ серия е голям и скъп фабричен дефект.:thumbdn:
Задължително рекламация и смята на пералнята. Ако не признаят гаранцията, отивате в KЗП. Хората си вършат работа. Аман от немски боклуци трето качество!
https://s15.postimg.cc/y58oyzexn/20180708_113009.jpg
Гледайки тази снимка и моята мисля, че преливането(ако е имало такова! При мен - не!) не е проблема...
Писах и чака отговор. Ако не ме удоволетворява ще пиша до КЗП.
ПО: когато пере почти никога не се образува пяна! Само, ако перем маратонки или чистя барабана се образува, но слагам разумно количество за да не гоня пяната по пода...
-
Цитат:
stoyanow
Гледайки тази снимка и моята мисля, че преливането(ако е имало такова! При мен - не!) не е проблема...
Писах и чака отговор. Ако не ме удоволетворява ще пиша до КЗП.
ПО: когато пере почти никога не се образува пяна! Само, ако перем маратонки или чистя барабана се образува, но слагам разумно количество за да не гоня пяната по пода...
Не знам на кого сте писали. Надявам се, не на Сиеменс България и на сервизите им. И на двете места са крайно некомпетентни. Нямат никакво отношение към клиентите. Отидете със снимките в техно веригата и направете оплакването. Те се явяват продавач. Ако откажат - веднага в КЗП.
-
Благодаря за съвета. На Сименс България писах. Ще отнеса въпроса към магазина, от който купихме пералнята.
-
Rost für Siemens waschmaschinen /ръжда при перални машини Сименс/.
Явно проблемът не е масов,попаднах на няколко оплаквания от немски потребители за модели на Бош/челен товарач/ и Сименс с горно зареждане/след гаранционни/.
Най-вероятно се дължи на образуването на конденз в зоната под чекмеджето за прах и не добрата подготовка на ламарина или качество на боядисване/боя/.
Всичко това е много трудно доказуемо!
99% съм сигурен,че българският представител ще изпрати техник,който да диагностицира. дали е фабричен дефект или неправилна употреба.
Според мен неговото заключение ще бъде:
-Неправилна употреба,дължаща се на предозиране с прах и преливане на вода от чекмеджето!
Убеден съм,че това не е вярно,но съм сигурен в това,което написах!
-
Цитат:
Viking72
Rost für Siemens waschmaschinen /ръжда при перални машини Сименс/.
Явно проблемът не е масов,попаднах на няколко оплаквания от немски потребители за модели на Бош/челен товарач/ и Сименс с горно зареждане/след гаранционни/.
Най-вероятно се дължи на образуването на конденз в зоната под чекмеджето за прах и не добрата подготовка на ламарина или качество на боядисване/боя/.
Всичко това е много трудно доказуемо!
99% съм сигурен,че българският представител ще изпрати техник,който да диагностицира. дали е фабричен дефект или неправилна употреба.
Според мен неговото заключение ще бъде:
-Неправилна употреба,дължаща се на предозиране с прах и преливане на вода от чекмеджето!
Убеден съм,че това не е вярно,но съм сигурен в това,което написах!
Пълни глупости! На всяка манджа сте мерудия. Кърпенето на перални не ви се отразява добре.
Както се вижда от на двете снимки е гаф на фабриката. Лошо основа. Не добре уплътняване на чекмедже или какво е там.
Нека докажат неправилната употреба, нали са лаиците от сервиза. Да закачат смотаната сименска софтуерна кабелна връзка в 21 век. Имат датчик за преливане и бальончета:lol:
Бе, тва Сименс мяза на Опел в ръждата.:BigGrin
-
Разбира ли изобщо какво съм написал?
Сигурно аз съм ти виновен за нещо?
-
Мисля, че ръждичката по корпуса в тозо участък е някаква мода и тя не е от сега. Преди 20-тина години, на мой приятел третирах с ръждопреобразувател и най-обикновен спрей-боя пералната и тя си кара така и до сега без драми. Уредът е комби(със сушилня) Сан Джорджо и на времето струваше мама си и татя си. Моята кочина също ръждяса точно на същото място още като нова, но нямам нито един бял косъм заради това след близо 20г. ползване. Както казва един колега: ”Не го мисли! Има много по-важни неща, за които да се ядосваш.”
-
Цитат:
Viking72
Разбира ли изобщо какво съм написал?
Сигурно аз съм ти виновен за нещо?
Ква неправилна употреба,бе? Кви 99% вина у потребителите ще хвърляш. Няма ли да предложиш кит, шкурене, прахово боядисване или металик на скапаната немска пералня, която е на 1 година?
Цитат:
avast3
Мисля, че ръждичката по корпуса в тозо участък е някаква мода и тя не е от сега. Преди 20-тина години, на мой приятел третирах с ръждопреобразувател и най-обикновен спрей-боя пералната и тя си кара така и до сега без драми. Уредът е комби(със сушилня) Сан Джорджо и на времето струваше мама си и татя си. Моята кочина също ръждяса точно на същото място още като нова, но нямам нито един бял косъм заради това след близо 20г. ползване. Както казва един колега: ”Не го мисли! Има много по-важни неща, за които да се ядосваш.”
Прав сте! Ядосвайте се когато ръжката на новата кола избие на първата година от неправилна употреба. ;) След 20 години с този уред, сигурно сте побелял.
-
Ти изобщо четеш ли???
Най-вероятно е от конденз...
По-горе съм го написал много ясно!
Само,че какво ще отговори Сименс-БГ
Е друг въпрос.
-
[QUOTE=Viking72;881166]Ти изобщо четеш ли???
Най-вероятно е от конденз...
По-горе съм го написал много ясно!
Само,че какво ще отговори Сименс-БГ
Е друг въпрос.[/
Конденз, монденз - фабричен дефект. Сменя се с нова. Сешоар ли да й пускам. Сименс бг ще отговори някой си там, без да си напише името. Вероятно ще пита дали сте махнали транспортни болтове.:-memnon
-
Какво и как,го обясни на вносителя.
Защото си „хубав” клиент до момента,в който ти вземат левчетата.
-----
Писах преди време за гаранционен Индезит,който разби лагерниците.
Нали се сещаш,че не я смениха.
Поръчаха нов казан,колегата беше месец без пералка.
Отделно тъпаците убеждавали майка му,че не е зареждала правилно.
-
Цитат:
Viking72
Какво и как,го обясни на вносителя.
Защото си „хубав” клиент до момента,в който ти вземат левчетата.
-----
Писах преди време за гаранционен Индезит,който разби лагерниците.
Нали се сещаш,че не я смениха.
Поръчаха нов казан,колегата беше месец без пералка.
Отделно тъпаците убеждавали майка му,че не е зареждала правилно.
Tова е друго. Тук страва сериен проблем. Що не си е искал оборотна пералня, или марка и вносители да му поемат разходите за химическо и т.н.
-
Доживях да съм съгласен с Viking72 :)
"Хубав" си като пазариш, но после като се наложи гаранционно обслужване става една .... Гледат за какво да се хванат, че да ти прекратят гаранцията. За съжаление в БГ е така масово със сервизите. А като цяло тази ръжда явно е гаф, но ме съмнява, че е по скоро проблем в конструкцията, а не чак толкова изпълнението. Прах+вода си е кофти за боята. Не че ги оправдавам де! Да са си мислели проектантите им като са я правили. Дано го признаят за ремонт....ще ми е интересно развитието. Моля да ни държите в течение.
В интерес на истината след като огледах моето AEG ....ами и аз имам тръгнала ръждичка :) Е не е толкова много и е по скоро вътре в сглобката под едната огъвка та не се вижда лесно. А като се затвори чекмеджето изобщо не е видима. На 2г. е по спомен пералката и се използва активно. Ще следя изкъсо и при мен, че имам удължена гаранция. Към края ще пусна оплакване. А за сега се чудя дали да не пръсна с WD40 да забавя процеса?!?
-
Ама, момчета... Вие какво искате от немска ламарина? Да не ръждясва? Хайде малко по-сериозно, де ;)