-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Nulina, дали са махнати транспортните планки/болтове на пералнята.
Да свалихме ги още при инсталацията на пералнята. Дори и сега проверих.
Вчера дадените съвети от другите хора ми помогнаха и ми дадоха светлинка. Ще смъкнем пералнята долу, ще я нивелираме отново, ще се поразходя няколко пъти на горе на долу, за да изпера 2-3 перални с различно пране и да видя проблема е само в пода, или само в нея, или комбинирано под и пералня проблем.
Няма смисъл наистина да купувам нова, като не знам дали проблема е само и единствено в пералнята. Второто е да взема нови крачета, да не би и проблема да е в тях да не дават добро сцепление с мокет, плочки (за каминната подложка говоря, на която я бяхме сложили) и сега с балатума на бетона, на който ще я сложим, ако има и там проблем. Ако всичко това направя и не се държи добре, то не ми остава друго освен да я продавам като втора ръка и да купува нова.
Идва ми още нещо като идея - да ѝ конструираме нещо като вид кутия, в която да влезе (с височина около 3-4 см, колкото да мога да обслужвам филтъра), но и да е захваната в пода с дълги видии въпросната кутия. Ако и при това си имаме един подскачащ заек, то надеждите умират от безсилие вече.
-
Вкъщи пералнята е старо Gorenje от 2004г. Винаги е била такава. Имам предвид, че когато започне да намества прането, често казана се движи силно напред и назад до степен да огъва дори предния панел. Това не е чак такъв проблем за мен, но ако пода е неравен може да се приплъзне, да попадне в неравност и да започне да се клати, а това води до описания проблем с местенето. Намира се на твърд под, но е гладък и лесно се приплъзва. Затова, след като съм я застопорил добре, внимателно съм сложил под нея от онези постелки за баня, които се продават на метър. Сега си стои на място и няма проблем. Та, освен нивелирането е много важно крачетата да са здраво стъпили и да няма клатене. Лесно се проверява по време на центрофугирането. И аз съм мислил за нещо, което да я ограничава, но за сега по описания начин няма движение. Чудех се за нова, но се отказах за сега. Пералнята ( Gorenje WA 984 ) има описания недостатък, но също и доста предимства, и като вложени материали, и като функционалност. Виждал съм разни подложки , стопери и т.н., но не знам дали няма да е нещо противопоказно. Хората измислят какви ли не неща. Дали си заслужава и доколко са ефективни е друг въпрос.
https://www.youtube.com/watch?v=gHvpzeEHohU
https://www.youtube.com/watch?v=SFpYQ0IdJdg&feature=youtu.be
-
След години ползване и пране почти всеки ден нищо чудно да са и заминали амортисьорите. Една колежка си купи Беко и след 10 пранета започнало да се разхожда из коридора. На теракота е стъпило и никакви нивелирания не помогнали. Извикали гаранционно техника и онзи само притегнал някакви болтове. Като нищо може и баластите са са се поразхлабили.
-
Баластите могат да се разхлабят само, ако не са затегнати фабрично или вече са сваляни за ремонт.
С голяма вероятност да е развалена вече резбата или скъсана.
В съвременните боклук-уреди казанът е пластмасов, а тежестите се завиват направо в него със самонарезни винтове. Не знам дали някой вече ги прави с болтове и набити метални втулки с резба в казана.
-
Някой нещо да каже за Miele WWD 320WCS. Става ли или има по добро около тези пари?
-
Ето тази според мен. Няма пауъруош тоест втора помпа която допълнително да ти върти водата по време на прането което според мен е рекламен трик, но пък има wps вместо wcs. WPS е по-добрата система за защита от наводнение.
https://shop.miele.bg/10691920.html
-
Най-добрата система за защита от наводнение е спирателният кран.
И стоене до новия уред поне първите два цикъла на пране. За да не направите езеро вкъщи, ако има някакъв проблем с него.
Дори само при пълненето и изпомпването на водата. Това няма как да стане през Wi-Fi, за съжаление на някои...
На мен ми е интересно защо не може плавно или на стъпки от 5 градуса да се задава температурата на прането? Както и обороти през 200, независимо от програмата. Имам предвид да намалявам последните по свое усмотрение, а температурата - да я увеличавам с 5 градуса.
Дори при Miele са фиксирани настройките и през 10 градуса.
Производителите слагат някакви опции със съмнителен приложен ефект в уредите, а не направят такива елементарни и нужни неща.
.
-
Цитат:
tony34al
Някой нещо да каже за Miele WWD 320WCS. Става ли или има по добро около тези пари?
Ти да не гледаш 2 у-ба перални , щото по нашите ширини няма по-скъпо от Мийле, та за тия пари по-добро няма , ама по-евтино има. каквото си решиш...
-
Цитат:
Slusatel
Ти да не гледаш 2 у-ба перални , щото по нашите ширини няма по-скъпо от Мийле, та за тия пари по-добро няма , ама по-евтино има. каквото си решиш...
Не, не гледам 2У. Питах за нещо друго от същата марка, защото има доста модели около 2К и като чета не мога да схвана разликите. Някой който познава добре марката ще може да каже с две три думи.
-
Какви разлики те интересуват. Основните части са еднакви, мотор, лагери, барабан и казан и други. Вече има разлики в дизайна, има разлики и в екстрите, има разлики и в програмите. Едни са с метален люк, други с пластмасов. Независимо че са с пластмасов са със яки механизми. В името на модела има изредени екстрите twindos- автоматично дозиране, powerwash (pw) е втора помпа за циркулация на водата в барабана, wcs и wps защитни системи против течове/наводнение wps e по-напредналата среща се само в по-скъпите модели. Някои имат wifi. Колкото по скъпа е толкова повече програми има за частни случаи - например за завеси, за възглавници и други, не че не можеш да си пуснеш възглавниците на някоя друга програма. Има разлика в килограмите на зареждане - пък казаните са еднакви! И както при всички перални тези килограми са валидни за програма памук само.
Тази от линка която публикувах по-горе е намалена до изчерпване на количествата иначе цената и беше по-висока. По великден беше на промоция на 2000 а сега е 1800. Тя няма разни програми за глезотия (завеси, възглавници, единична дреха) . Има wifi - удобно донякъде, като се пуска всички опции излизат по прегледно. Приложението им обаче е бъгаво - ако телефона ти е на български не излиза текста на програмите. Трябва да е на английски/френски/немски/руски. Иначе е удобно - докато лежиш и те уведомява че е изпрала. Има още автоматично дозиране система от 2 гела на Миле - скъпи са. Има и WPS - клапан на маркуча до спирателния кран, двойностенен захранващ маркуч, датчик на дъното на пералнята и независимо че пералнята е изключена ако клапана за подаване на вода в чекмеджето вземе да пропуска (не е затворил добре поради налепи, мръстоя във водата) пералнята следи и щом в казана водата стигне до ръба на люка първия клапан този до спирателния кран затваря.
Отдавна ги следих цените и промоциите и взех една като от линка. Ако нещо конкретно те интересува - питай.
-
@Gena: Има такива пералки. На моята мога да регулирам от 400-1600 оборотите през 100, чак след 1000 през 200. На повечето програми де, не може на деликатни тъкани да сложиш обороти 1600. Или пък на 15мин програма 90 градуса :)
Клапан на маркуча и аквастоп също има. Не мислех, че са някакви мега-екстри. То всяка миялка ги има, явно за Миле това е мега-екстра :)
Аквастопа ме спаси веднъж, явно сработи. В завода не са сложили маншона като хората и гаранционно го наместиха.
Самсунгите имат доста ръчни настройки като си избереш програма. Градусите може и през 5 да са, не помня.
-
Аквастоп при миялните има често. Я виж при пералните колко са.... Влязох в техноверигите и само 3-4 модела с реален аквастоп.на Миле половината им перални са с аквастоп но в горната ценова граница
-
Цитат:
tony34al
Не, не гледам 2У. Питах за нещо друго от същата марка, защото има доста модели около 2К и като чета не мога да схвана разликите. Някой който познава добре марката ще може да каже с две три думи.
И най-евтиното Миле да си вземеш, ще останеш доволен като мен.При WCS има датчик на дъното на пералнята и като се появи вода, я спира.Маркуча за водата и клапаните са достатъчно масивни и добре направени, за да протече от тях или да не сработят.
-
Благодаря Ви.Беше ми много полезно.
-