-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Чакайте сега,
Не очаквах, че в неделя чувството за хумор също почива и че самоиронията не си личи.
Това за ахването и комшиите, беше закачка към коментар по-рано в темата, в който коментар се обсъждаше и че това новото Miele е доста орязан модел:
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
А колкото до Миеле, един опоскан 7кг. модел, с кой знае каква карантия, се върти на разпродажба от една година, ама нали е Миеле и ще ахнат съседите, като те видят да го разтоварваш от 'мосвкича'.
По-долу в коментара съм посочил вкратце, че жената е много доволна от досегашното ни Miele, а сега бих добавил, че повече от десет перални от марката, закупени от същия* човек функционират безотказно в близкото ни обкръжение. При това една част от хората са достатъчно добре финансово, че парите да не са основен фактор за избора... Както и да е - не иска да генерализираме на тема "ново/старо"
-----------------
*същия - имам предвид, не търговецът от линка (сигулно и той е свестен), а приятел и за цени не по-високи от 500-600 лв.
-
Нали пише Миеле, какво ти дреме? И жената ще е доволна и съседите ще ахнат повече, щото е нова, а и за теб риска от занимавка със сервизи толкова скоро след покупката намалява драстично.
А това за финансово обезпечени хора и втора ръка перални си е вица на деня.
-
Ясно, че форумът от място за взаимопомощ се превръща в място за остроумие.
Иначе, можеш да се смееш колкото си искаш. Единият има няколко жилищни имота + малък хотел. В един момент му писна и мина само на варианта с Miele втора употреба и точно от гл.т. по-малко главоболия.
Сега... то на някои е трудно да приемат, че има хора, предпочитащи да карат Форд Мустанг на старо пред нова Дачия.
Специално при пералните, машина, която е минала обстоен преглед, детайл по детайл при моя човек, ми вдъхва повече доверие от лъскавата нова играчка, за която да гадая коя серия в коя държава е произведена, за кой пазар е предназначена или дали случайно не е кофти партида.
Никого не агитирам да си купува втора употребан пералня, още по-малко от случаен човек, но, колкото и да не ми се искаше да минавам в излишни спорове, ще трябва да губим времето на форума с изпадане в обяснителни режими.
За мене е по-удобно, вместо от някоя техно верига да ми тръснат големия кашон пред входа, човекът да дойде до вкъщи, лично да инсталира уредът на място и ако, случайно възникне проблем, да се отзове до 2-3 вечери. Също така, ако уредът по някаква причина не ме удовлетворява да го заменя за друг. Колкото и за е странно, има хора с пари, които предпочитат да ги обслужват по същия начин.
И все пак идеята не беше да обсъждаме лайфстайла на мои приятели, а за мнение за двата конкретни модела.
-
Да де, но хората с пари не си купуват нови дачии, а нови мерцедеси.
Докараха ни до там да си купуваме втора ръка жилища, втора ръка коли и някак си втора ръка техника вече ми идва в повече. Въпрос на достойнство от моя гледна точка, всеки си има свой мироглед.
Взимай най-скъпата, поне като е гарга, да е малко по-рошава.
-
Е, не точно. Някои предпочитат наистина мустанги или пък поршета... кой докъдето може да се простре.
На мене ми е страно, че в дрехите втора употреба има постоянни клиенти, имащи наистина много пари. Всеки със своя си ексцентризъм.
За мене тази пералня не е вехтория, а продукт на часове ръчен труд и старание от моя човек + практически доживотен ангажимент към работата на уреда.
Благодаря. Така ще постъпя. Ще взема по-скъпата.
-
Момчета, насочил съм се към пералня АЕГ с транспортен дефект от Технохит Варна.
На кой модел от тези по долу да се спра?
Тавана ми е 750лв.
https://www.technohit.bg/technohit/s...rice&brand=AEG
-
Цитат:
zaqza
Отидете в Свежен и си вземете AEG или Баукнехт.
-
А, с какво пералните, примерно АЕГ в Свежен са по-добри от АЕГ в Технохит? Ходил съм в Свежен и си рекламираха стоката, че е уж "произведена за немския пазар".Като качество, не съм запознат доколко са качествени нещата от там.
И с каква гаранция са в Свежен, че не намирам инфо?
Питам, защото скоро и аз ще избирам пералня....
-
Търговската гаранция задължително трябва да е две години.А уредите най-малко по външен вид си личат, че имат разлика в сравнение с останалите, продавани по веригите.Не съм им рекламно лице, а просто попаднах на тях, когато си търсих уреди за вилата
-
2 Прикачен файл(ове)
Спрял съм се на тази пералня, защото цената ме устройва.
Заслужава ли си?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37668&stc=1
Пералня 7 кг - AEG L6FB7499M
562 лв
Призведено в Германия
Гаранция 36 месеца
Клас на енергийна ефективност:А+++
Клас на ефективност при пране - А
Клас на ефективност при центрофугиране - B
Максимален капацитет - 7кг
1400 оборота
Консумация на вода за цикъл - 48л
Инверторен мотор
LCD дисплей
Сензорно управление
Специални програми
Електронна теглилка
Aqua Control
Отложен старт
Защита от деца
Напрежение - 220-230V
Честота - 50Hz
Размери В/Ш/Д - 85см/60см/58см
-
Виж някоя с по-голям обем 8 или 9 кг.
-
1 Прикачен файл(ове)
Досега бях 22 години с 5 кг пералня, и ми стига. Горене е марката, дори още си работи.
Тази АЕГ е 8 килограма, не знам дали е по подходяща покупка
Различава се от предната по "PrоТех барабан" и "ProSense® - коригира цикъла според количеството пране", което не знам какво значи.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37670&stc=1
Пералня 8кг - AEG L6FBN6862
623 лв
Призведено в Германия
Гаранция 36 месеца
Клас на енергийна ефективност:А+++ -30%
Клас на ефективност при пране - А
Клас на ефективност при центрофугиране - B
Максимален капацитет - 8кг
1600 оборота
Консумация на вода за цикъл - 52л
Ниво на шум 50/75 dB
Тих режим на работа
ProTex барабан
ProSense® - коригира цикъла според количеството пране
Инверторен мотор
LCD дисплей
Сензорно управление
Специални програми
Aqua Control
Отложен старт
Защита от деца
Напрежение - 220-230V
Честота - 50Hz
Размери В/Ш/Д - 85см/60см/60см
-
Почти съм сигурен че този модел не се произвежда в Германия. Виж дали продавача не лъже и за други неща. Иначе не е лош модела.
-
Лагерният блок на старите 5-килограмови перални е като на днешните 8-килограмови. Като се вземе под внимание и това, че оборотите на центрофугиране на новите са двойни, съответно износването 4 пъти по-голямо, задължително се купуват перални за колкото може повече пране, пък си ги пълнете с по 5 кила, ако щете. Mustpoint.
-
Цитат:
zaqza
АЗ СЪМ с 8-ма серия,ма моята нова е 1200 с 5 години гаранция