Високата серия на Бош е входното ниво на Мийле
Преглед за печат
Без да претеднирам да съм разбирач или специалист, не съм съгласен. Не бих си взел входното ниво на който и да е бранд, за каквато и да било техника. Навремето това може и да е било така. Сега със сигурност не е. Home Professional (8-ма серия) все още се прави в Германия. Входното ниво на Miele къде се произвежда :) Знам, че за някои хора това не е фактор.
Словакия
Въпроса беше риторичен. Входното ниво на Miele даже не знам дали е с казан от стомана. Преди 20 години може и да е било валидно сравнението с 8-ма серия на Bosch (или какъвто там е бил еквивалента на 8-ма серия за онези времена). Сега със сигурност не е.
рано или късно всеки си купува Мийле, по-добре рано ....
От Miele до Miele разлика като от Лом до Лондон. Ако е евтиното Miele, мерси. По-добре високтие серии на AEG и Bosch. Да не говорим, че за сервиза на Miele преобладават негативните мнения от цял свят, вкл. от България. Демек, купуваш си и се надаш на мита за 20 годишната експлоатация :) А ако се скапе, почва ходене по мъките.
От няколко години евтините Милета не са с неръждаем казан.Даже не знам дали баланса вече не е бетон вместо чугун.Аз взех една от последните евтини перални, правени както си бяха едно време, ама това беше преди 4-5 години.
телевизор, печка ,пералня и тн дребна техника - да искам да ги ползвам 20 + години ???!!! Трябва да съм много голям скъперник или просто да се мразя сам себе си .....
Деветдесе и някоя година, още нямаше вериги за бяла техника, влизам в един магазин до НДК да си търся пералня и си харесах един Електролукс.Продавача вика: Ти баш шведската нацели.Струваше бая пари, а и имаше екстри, каквито се появиха години по-късно.Цялата карантия вътре беше на AEG Служи ми вярно 24-5 години като е отваряна само веднъж за някаква дребна повреда.Та англичаните дето имат една приказка : Не съм богат, за да купувам евтино.Лошото сега е, че можеш да изтърсиш една торба пари и пак да изкара едвам до края на гаранцията.
Без да ми се обиждаш, това изказване ми напомня на един познат, който ми изтърси, че един имот трябвало да се ремонтира и пребоядисва всяка година. Човека естествено е пишман баровец. Друга позната пък смени Х7 от миналата година с най-новия (М мотор и всички възможни екстри), понеже едногодишен модел за нея вече е стар (това и бяха точните думи) :)
Тъй-тъй!
Тези двамата от предния пост да не са <<В русском языке слово альфонс часто используется в нарицательном смысле — для обозначения мужчины, живущего на деньги женщин. В комедии Александра Дюма (сына) «Мосье Альфонс» так звали героя-любовника, находящегося на содержании женщины.>> и държанка, съответно?:p
:offtopic: Нищо общо нямат. От две различни вселени са :)
Без да ми се обиждаш напиши , ама честно на колко време си сменяш телефона. Всяка техника остарява и се налага да я смениш, така си сменям сд плеърите , ресивърите, телевизорите, а пералнята и сушилнята като станат от бели жълти също. Не искам вкъщи да има допотопни, остарели и зле изглеждащи неща. И колите си сменям, защото не искам да ги чакам да ръждясат. Има хора не им пука за естетиката в дома или за новите технологии , това не ги прави бедни, просто са друг тип хора. Не съм богаташ, но 10+ годишна бяла техника и дърт тв не понасям. Тв+пералня+сушилня + още нещо не са сума за умиране.
Конкретно за 20-те години на Miele, визирах обещавания от тях експлоатационен срок, а не, че някой е длъжен да си ползва уреда 20 години. iPhone-a си го сменям на всеки две години (при преподписване с обирджиите от тройния картел). Баща ми например ги сменя по 3-4 на година (което аз не намирам за нормално). И то все от тия дето са от по 2,5+ :) Живота стана такъв, че телефона го ползваме нон стоп и поне според мен, това е съвсем различно от плеър, ресивър, телевизор, пералня, сушилня и всякаква друга едра техника. И аз искам да правя ремонт всяка година за да ми е чистно ново непрекъснато (+ ново обзавеждане и нови уреди), но не съм толкова богат :) Уверявам те, че истински богатите и умни хора в развитите цивилизовани държави не правят така. Това е парвенющина и комплексарщина, типична за българските новобогаташи (червени куфарчета и безмозъчни мутри), които изникнаха след 89-та и продължават да се множат с пълна сила и до ден днешен. Горе дадох пример с позната, която е милионерка и казва "мога да си правя каквото си искам, понеже мога да си го позволя" :) Понеже говорим за перални все пак, назад в темата съм давал и пример с модел на Candy (друг потребител качи снимка на същия модел), който майка ми купи преди почти 30 години и продължава да ползва и до днес. Е верно, пластмасата е пожълтяла, но уреда работи безотказно и не е сервизиран никога. Иначе те разбирам, като гледам на запад телевизорите започват да ги сменят като телефони - всяка година. Това вече идва и тук (за добро или лошо). Да подчертая, че говорим за един малък процент от хора (особено в територята). Модерните гийкове, които се надъхват от клипове в тубата и обясняват колко много обичали технологиите, мерейки си...... тАлАвизорите :lol:
:offtopic:
Абе богатите дето аз съм виждал и чувал си имат домакиня дето оправя къщата, прането и т.н. Градинар за двора и басейна, е може и готвач…
Па ние тука си мерим пи*.., пардон - пералните :)).
п.с.
Поздрави от Тасос, в студиото няма пералня и милото препира банските в мивката, ужаст :BigGrin.
Та и това е вариант…
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41765&stc=1