Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Нека да оставим коментарите за мийле на тези, които го имат новозакупено и го ползват. Иначе преповтаряме баснята за лисицата и киселото грозде. Единственото лошо мийле на пазара е с формата на прахосмукачка. Форумни мнения от потребители на европейски кочини втора, трета и n-та употреба, прали някога гащите на гастарбайтерите по мазетата, са нонсенс. Пералните машини на Бош никак не са лоши, ползвам и такава, макар че нямат много общо с Мийле, освен формата им.
Имам Мийле от 6 години, най-ниската серия, струваше тогава 50 % над топ-Боша/АЕГ и тн. Откакто са монтирани пералнята пере , сушилнята суши. Нищо няма бутано по тях , само на сушилнята филтъра жена ми го чисти когато се сети / в капака на барабана е , вади се елементарно/. Единствения уред който се пуска по-често от тях е кафемашината, тя ми е втора вече.Като се счупи - пак Мийле ще си купя, пластмасовата, най-ниската серия и ще знам , че е по-добра от най-скъпия Бош.Сега имаш мнение от някой , който реално е проверил в домашни условия работата на въпросните машини.А който иска и може Ламборгини пералня да си купи ако иска.
Аз пък имам Gorenje от 6,5 години( моделите със сензорен екран), словенска направа....Пере си нормално .....
За 260 евро съм си напълно доволен....
40 годишен Тамат - пушка е .
....................
- - - - - - - - - -
Цитат:
Gena_bs
Това, че няма значение къде произведен уредът сериозно ли го мислиш?
Да сериозно го мисля,все пак големите марки си имат производствени стандарти който се спазват.Друго което мога да споделя,е че освен пералнята зависи и от праха за пране който се ползва.Когато препарата е добър(не е за нашия пазар предназначен)и най-ниския клас пералня ще го изпере перфектно.Това с парата за мен е пълна глупост,просто рекламен трик.
Цитат:
Slusatel
Имам Мийле от 6 години, най-ниската серия, струваше тогава 50 % над топ-Боша/АЕГ и тн. Откакто са монтирани пералнята пере , сушилнята суши. Нищо няма бутано по тях , само на сушилнята филтъра жена ми го чисти когато се сети / в капака на барабана е , вади се елементарно/. Единствения уред който се пуска по-често от тях е кафемашината, тя ми е втора вече.Като се счупи - пак Мийле ще си купя, пластмасовата, най-ниската серия и ще знам , че е по-добра от най-скъпия Бош.Сега имаш мнение от някой , който реално е проверил в домашни условия работата на въпросните машини.А който иска и може Ламборгини пералня да си купи ако иска.
Това Miele дето ти си го взел е от последните читави и евтини модели. Айде земи си сега от най-новите модели с пластмасовия казан и пак ще си говорим.
@додо - има кой да го извади по-голям твоя и да ти го нашие :) Нещо много удобно избягваш да споменаваш конкретни модели и така ще заблудиш хората, които не са наясно с цените. Къде е Bosch 4-та серия, къде е Miele Passion? Нерде Лом, нерде Лондон. Ти или си неграмотен или си тъп на джапанка. За басните как не захабявали дрехите и за 20 годишната експлоатация ти казах вече. Тва може да го обясняваш на някой с два пръста чело дето е слезнал по джапанки от джипа, пратен от силиконовата си жена с два грама мозък да вземе Miele, че да не се изложат пред гостите ако купят нещо различно.
Кубанлукс, преди 6 години мийлетата нямаха олекотени модели или както тук ги наричаме, нисък клас. Той се появи съвсем наскоро, в отговор на другите производители. Въпреки това, конструктивно са по-здрави от останалите модели, което е жизнено необходимо на марката, за да се задържи на пазара. Пиша ги тези неща, защото по неволя ми се е налагало да свалям капаци и да навирам нови перални под плоскости. Ясно ми е, че си функционално неграмотен цървул, чиято простотия напира да се изяви, за което ти предоставям достатъчно публика. Тук можеш много да ни забавляваш, но остави и шанс на хора, купуващи перални на 5 години по веднъж, да прочетат нещо, което другаде го няма. Не вярвам някой друг да се е занимавал с разглобяване на нови гаранционни перални. А Бош ги препоръчвам единствено заради 5-годишната гаранция и за ади това, че високите им класове са изградени механично на 4-та серия с мощния мотор. Ясно ми е, че няма откъде и как да го знаеш, но винаги можеш да си го набиеш в главата или по-добре отзад, ако битрейтът ти още клони към нула :)
Много е важно когато си прост да си адски категоричен. Чудя се някои хора така ли са се родили или са ходили на допълнително обучение :)