Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Колеги,
баща ми се оплака, че помпата на 20г+ годишения Кьортинг е заминала. Иска да я сменя. Кои модели сега на пазара са ремонто пригодни? Имах АЕГ за което ми помогнахте да диагностицирам и беше с запечатан барабан така, че имам да му спестя евентуалната смята на целия барабан.
То вече с отваряеми не знам дали изобщо има. 4-та серия на Bosch бяха все оща такива допреди няколко години, но как са сега не знам.
Ако другото е ОК, смени му помпата с читава и не си слагай таралеж в гащите!
Пералнята е доста изгнила вече към то 25-30 годишна е вече. Решението за смяна е взето вече и не е мое.
Да взима там нещо евтино от черния утре и да не мисли за ремонти. В днешно време нищо вече не е ремонтопригодно от смислова гледна точка, прост евро капитализъм(ремонта струва повече от нова пералня).
Помпата и барабана нямат никаква връзка.Помпата се сменя за 5 минути.Алтернатива е помпа за Горение, но трябва да се обадите на БГ сервиз и да дадете номера и или модела на пералнята.
Взехме Bosch WAN28164BY. Уж били разглобяеми ще видим. Да знете от старата пералня някакви пари могат ли да се изкарат? Най-доброто което баща ми намери е да дойдат безплатно да я вземат което все е нещо.
Честито и със здраве да сия ползвате!
Наръчник на потребителя и инструкции за монтаж WAN28164BY | Bosch (bsh-group.com)
Отваряш горния капак и ще разбереш дали е разглобяема.
Добър избор. Явно 4-та серия все още не са ги направили с лепени казани. Честито и дано ви изкара маскимално дълго!