Просто си вземи обикновен прах за пране и не им ползвай ултра фазовите глупости.
Какви са тези щуротии, белина за цветни и деликатни дрехи.
Проблемът не е в пералнята и в перилните препарати.
Преглед за печат
Просто си вземи обикновен прах за пране и не им ползвай ултра фазовите глупости.
Какви са тези щуротии, белина за цветни и деликатни дрехи.
Проблемът не е в пералнята и в перилните препарати.
Това звучи малко като да си вземеш BMW М-ка и да не му ползваш глупостите :) И как стигнахме до заключението, че проблема не е в пералнята?
Аз я купих именно заради автоматичното дозране и PowerWash, благодарение на които разходът на енергия е значително по-нисък.
Иначе - да! Със сигурност има някакъв проблем с UtraPhase 2, който обаче може да е провокиран от някакъв дефект по самата пералня. Помпите на системата, нещо в електрониката.
Самият препарат едва ли е проблемът, тъй като бели петна щеше да има при всяко пране на цветни дрехи. Уведомил съм сервиза на Миле за проблема, но тъй като не съм от София, няма да стане бързо.
В такива случаи гледат да пробутат случая на някой некомпетентен техник, който не е виждал подобна машина през живота си. Аз обаче настоявам хора от централния сервиз да дойдат и да я погледнат. Всеки пак съм платил и 600 лв. за удължена гаранция.
И аз като колегата по-горе харесвам марката, но с всички тези проблеми и с новите им иновациики, тип барабан без стоманените перки, едва ли някога отново ще заложа на нея
Точно това имах предвид. Със същия успех можеше да си вземеш модел от по-ниските серии без TwinDos. Но при положение, че си изсипал една сума, много ясно, че ще искаш да си позлваш екстрите. Най-вероятно ще пратят човек от БГ сервиз, който сме обсъждали не веднъж. Аз имах много разправии с тях за старата ни сушилня Gorenje. Miele-то го взех в изблик на ярост и в последствие разбрах, че и те се обслужват от същия сервиз :) Май само Bosch не са към тях и ако го знаех това, най-вероятно щях да заложа на тях. А и щях да си спестя едни пари :) Дано все пак да изпратят читав техник и проблема да не е сериозен. Плащането за удължена гаранция аз не го признавам, но в случая добре си направил. Иначе ремонта щеше да ти излезе златен. Да пишеш после какво е станало и как са се развили нещата.
От "европейските" марки само Whirpool и производните му не са към тях!
Имам предвид към цялата група: Либра, БГ-Сервиз, Г-Сервиз, България сервиз груп и други, които може би не зная.
България сервиз груп оторизиран гаранционен сервиз (servicebg.net)
Значи, 10 дни, след като писах до Миле, все още няма и помен от техници. То не бяха съвещания, консултации. Дамата, с която водих кореспонденция, явно не говореше български като свой майчин език (имаше руско-украински акцент ). Ето как се разви всичко:
В началото въпросната дама ми каза, че не съм дозирал правилно препарата TwinDos. Количеството било твърде високо. Което очевидно не беше така. Прикачих снимки към кореспонденцията с препоръчаните дозировки и стана ясно, че тя хич не е наясно. Както и да е...
Последваха още "съвети" как да поддържам системата и като цяло пералнята. Промивка на TwinDos системата, промивка на целия барабан. Всичко, което аз така или иначе правя регулярно. Например, при всяка смяна на касетите UltraPhase пускам цикъл Maintenance със специален препарат на Миле - TwinDos Care, който струва около 30 лева и стига за 4/5 почиствания. След неговия край пускам и цикъл Clean Machine с препарат на AEG против варовик, отлагания, миризми и т.н. В допълнениe всеки месец това упражнение се повтаря заради по-твърдата вода през този сезон.
И докато тече тази безсмислена размяна на мейли, още и още дрехи излизат с бели петна.
Вчера отново имейл с препоръки - да съм бил измил барабана (колко пъти да го мия тоя барабан?), но на програма Памук 90 гр. После още веднъж същият цикъл, но със специален препарат на Миле - Intense Care или нещо подобно. Хубаво! Сега чакам въпросния препарат, за да измия барабана за 3 път този месец. Та, такива са моите премеждия с пералня Миле
Леле мале - това е по- голямо Тамагочи и от ОЛЕД телевизор....
До тук с прословутото качество и 20-те години безпроблемна работа. А за сервиза нямам думи просто. Не че с всичко вече не е така, но като си дал пари колкото за две перални, би трябвало и отношението да е малко по-различно. Вместо да си признаят, че с насрания им TwinDos има проблеми и да са по-ниски от тревата, те те правят на балък. Следващия път бъди по-рязък и направо им кажи, че си наясно с дефектната им система, и че трябва да дойдат и да си оправят (или сменят) творението. А с този Intense Care продължават да те пускат по пързалката и само дето ще дадеш едни пари. Без да го гледам колко струва, съм сигурен, че H&G, който също е висок клас и ще свърши не по-лоша работа е на половин цена.
Колега Blago94,
Провери срока на годност на препаратите за начало.
Ако всичко е наред, то:
Прочети гаранционните условия на уреда, а не си губи времето с "девойките" - телефонистки от Call center!
Обаждаш се на търговеца, на който си дал един куп пари и заявяваш проблема.
Очакваш решение - било да дойдат да си вземат повредения уред за ремонт или да ти изпратят бай Някой си от "оторизирания" сервиз.
Като надлежно документираш датата на посещение и извършените дейности в гаранционната карта и протокола за ремонт.
Законово определеният срок за ремонт е 30 дни, а ти си загубил 10 от тях за глупости!
Препаратът за почистване на AEG няма да ти помогне! При мен се появиха проблеми след използването му на уреди от тяхната група!
Успех!
p.s.Съветвам те да спреш да четеш маркетинговите глупости за енергийна ефективност, икономия на въздух и подобни!
Преди 4-5г като вземах едното Миле няколко продавач-консултанта ме посъветваха (под мустак) да стоя надалеч от Туиндоза.
А си бях харесал точно такава. Послушах ги….
Каква ти е настройката за твърдост на водата и откъде си?
Доколкото разбирам, дозирането на препарата с белина е пропорционално обвързано с твърдостта на водата.
Не знам какво си очаквал, като си купил уреда от главния търгаш на Miele в БГ?
Може би да ти изпратят сервизен специалист от централата в Германия?
Нямаш особен избор в действията си:
1.Сменяш перилните препарати или спираш да ползваш системата за дозиране.
Ако последното е възможно, разбира се.
2.Уведомяваш за проблема официално юридическото лице, на което си заплатил и ти е издало всички документи за покупката.
3.Обръщаш се директно към сервиза им за БГ.
3.Търсиш външен проверен специалист, за да ти отстрани проблема.
При което има вероятност да ти отпадне гаранцията.
Успех!