Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Тези "майстори" въобще отвориха ли уреда?
Или направиха диагностиката на око, ухо и с пипане с пръсти за вибрацията?
За шума от клип 1: струва ми се, че има нещо незакрепено в корпуса.
Определено не е нормален, който и в каквото да се опитва да те убеждава.
Чува се като удар на неметал в нещо друго. Дали изходящият маркуч в отделението за препаратите, в корпуса на пералнята или в нещо друго, това само след разглобяване и дефектовка.
Мислех си, че моят 6-годишен Electrolux за 800лв. е много зле откъм баланс и вибрации.
Обаче след показания танц на "великото" Miele за 3-4 пъти повече пари се успокоих!
Не! Просто послушаха и погледаха 15/20 минути. След като я пуснах първоначално, те дори не знаеха как да я спрат (аз и не очаквах друго от тях, предвид предишния ми опит) и отчаяно питаха дали няма български език в менюто. И аз мисля, че някъде нещо не е закрепено както трябва. Виждал съм как изглеждат подобни перални отвътре. Всичко е нагъчкано едно до друго и шансът нещо да опира/допира до друго е много голям, ако не е позиционирано и закрепено както трябва. Така и рискът нещо да дефектира по-сериозно в бъдеще е по-голям.
П.П. Някой от тях не знаеше, че си имат работа с "неръждавейка", което потвърждава мнението ми, че масово "оторизираните техници" хал хабер си нямат от подобни машини...
Грешката ти е, че си допуснал същите мизерници у вас. В такива случаи изрично подчертавам, че тези повече не искам да припарват вкъщи. Последно монтирахме една външна ролетна щора и некадърниците забравиха да приберат кабела на мотора вътре в кутията, оставяйки го да виси отвън. A бяха и нагли, обясняваха ми, че то така си било по принцип. В момента, в който си тръгнаха от нас звъннах в камакс и поисках да говоря с някой висшестоящ. Говорих уж с баш шефа (дали е било така не знам, а и не ме интересува), който почна да ми се извинява и да се обяснява, но се съгласи, че мърлявщината е недопустима. Дебело подчертах, че искам да ми се изпратят други хора, а шефчето се опита да се обяснява как трявало да дойдат същите за да си осъзнаели грешката :lol: Само му казах, че дойдат ли същите, няма кой да им отвори. И те така :) За жалост живеем в страшна кочина и става все по-зле. Всичко живо вече си прави преценката на база на това, кой с какво е облечен, какъв телефон има, каква кола кара, къде живее и т.н.
Може само да се спекулира какво точно са му пробутали от Мийле България. Вероятно са му пратили върната бройка от някоя евровейска страна. Имаха голям проблем с херметичността на twin dose системата и подменяха наред. Преди около 10 години си поръчах WDA111WCS от софийските говеда и им я върнах обратно. На другия ден си поръчах същата от Варна и дойде за 1 ден до Пловдив, немска, внесена от Гърция. Години по-късно четох разни работи за софийските измекяри. Моделът с туин доуз системата е механично същия, като моята перална и няма нищо общо с електролуксове, бошове и т.н. като стабилност, шум и прочие. Някога и правих ревю, защото и свалих горния капак, за да я вградя в кухня. Само който не е виждал разглобена перална машина и не е ремонтирал нещо по нея може да сравнява гореспоменатото мийле с други модели, като механика. Неслучайно посъветвах човека да си потърси посредник, който да му отстоява правата. Продали са му шкарто.
Реших да предява рекламация да тях и при липса на отношение вече ще подам жалба до КЗП
Щом ще продължаваш да си губиш времето с тия, поне ги заплаши с кзп. Ако чакаш на тяхната добра воля, очевидно няма да го бъде. При малко късмет може да се сдухат и да решат да си свършат работата. И това е играно вече. Последния път когато сменяхме дограмата в апартамента, най-големия прозорец пристигна с една резка по цялата ширина. Не знам къде го бяха надрали. Може би при транспортирането и разтоварването. А профила и стъклопакета не бяха никак евтини. Опитаха се да ме моткат няколко пъти точно като в твоя случай и накрая ми писна. След като споменах кзп набързо поръчаха ново стъкло и го смениха за норматив. При смяната хората от екипа бяха категорични, че съм прав, и че стъклото си е било за смяна. Иначе преди това няколко пъти ме разиграваха някакви меринджейчета дето идваха у нас. То не бяха инспекции, то не бяха обяснения. Много офтопик стана и последните постове изобщо не трябваше да ги пускам (даже не пишем и в правилната тема), но тези неща ги написах нарочно, за да те надъхам. Отстоявай си правата и не се оставяй да те правят на парцал. И аз мразя конфликтите и разправиите, но понякога няма как. Стъпи им малко на врата. Ти си в позиция да натискаш, не те. В крайна сметка си купил най-скъпата марка, която се продава в държавата. Съответно и отношението трябва да е друго.
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Щом ще продължаваш да си губиш времето с тия, поне ги заплаши с кзп. Ако чакаш на тяхната добра воля, очевидно няма да го бъде. При малко късмет може да се сдухат и да решат да си свършат работата. И това е играно вече. Последния път когато сменяхме дограмата в апартамента, най-големия прозорец пристигна с една резка по цялата ширина. Не знам къде го бяха надрали. Може би при транспортирането и разтоварването. А профила и стъклопакета не бяха никак евтини. Опитаха се да ме моткат няколко пъти точно като в твоя случай и накрая ми писна. След като споменах кзп набързо поръчаха ново стъкло и го смениха за норматив. При смяната хората от екипа бяха категорични, че съм прав, и че стъклото си е било за смяна. Иначе преди това няколко пъти ме разиграваха някакви меринджейчета дето идваха у нас. То не бяха инспекции, то не бяха обяснения. Много офтопик стана и последните постове изобщо не трябваше да ги пускам (даже не пишем и в правилната тема), но тези неща ги написах нарочно, за да те надъхам. Отстоявай си правата и не се оставяй да те правят на парцал. И аз мразя конфликтите и разправиите, но понякога няма как. Стъпи им малко на врата. Ти си в позиция да натискаш, не те. В крайна сметка си купил най-скъпата марка, която се продава в държавата. Съответно и отношението трябва да е друго.
Аз благодаря на теб и на останалите за съветите и насоките!
Явно вчерашният имейл е дал някакъв резултат, защото днес ме се обади същата дама от Сервиза на Миле. Предлагат следващия петък да изпратят техник от централния им сервиз в София, който да извърши диагностика и да провери какъв е проблемът. Ще ви държа в течение как са се развили нещата
Още веднъж - благодаря!
Здравейте, ще подвързвам нова пералня към мръсната канализация и имам следното питане:
Пералнята е BOSCH WGG242Z2BY 9.0 kg, 1200 об/min, и маркучът за мръсната вода тръгва от горен ляв ъгъл на гърба на пералнята (погледнато отзад), като там е захванат със скоба. Никъде в инструкцията за експлоатация не пише, че трябва да бъдат спазени минималните 60 см височина, за да не изтича водата по време на пране. Отворът на мръсната тръба, където трябва да включа маркуча е на височина 15 см от пода. Възможно ли е вътре зад ламарината да са спазени технологично тези минимални 60 см височина и да не е нужно да удължавам маркуча? Ако някой има същия модел нека да каже.
Не е нужно да се спазва тази височина.Има един друг момент, че ако на същия канализационен клон има мивка и стане някакво запушване след сифона, може да избие през включването на пералнята.
Всяко полуграмотно момиченце от пети клас знае, че горния ляв ъгъл на пералната машина и е почти до циците, което е доста над 60-тте сантиметра от нивото на водата в барабана. Проблем би имало единствено, ако връзката с обратните води е в сифона на мивка. Тогава биха били нужни гимнастики с маркуча, за да не влезе помия в барабана. Така че в описания по-горе случай няма никакъв проблем. Връзвай смело!