Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
1.Трябва да се осигури вентилация на уреда.
Щом не е възможно отстрани, то задължително отзад и отгоре.
2.Към дълбочината на уреда задължително се добавя разстояние за двата или повече маркуча.
Те винаги излизат извън габаритите на уреда.
:offtopic:, но не напълно.
В "добрите" традиции на строителното и проектирането на кухненските шкафове, нишите са предвидени за уреди тип детски играчки.
В 90% от случаите светлият отвор е с височина под 850мм и ширина максимум 600см.
Имам усещането, че проектантите никога не са виждали стандартен кухненски уред!
За познаване на размерите и изискванията на производителите даже не споменавам! :(
При мен не е в кухненски шкаф, просто нишата е 60/60 а нагоре има предостатъчно място . Тези маркучи колко място ще изядът реално за дълбочината . На същото място дълго време имах сушилня, но нея я изместих на терасата . Eто модела на сушилнята . Притеснява ме чисто технически, ако я сложа там пералня в това пространство ще работи ли както си трябва уреда за да не се повреди по някакъв начин . Ако приемем, че за бош перални не трябва отстояние отстрани, тези маркучи колко излизат извън габаритите за отзад? а нагоре имам място достатъчно
https://technosviat.com/%D0%A1%D1%83...80%D1%82%D0%B0
Да кажем, предвиди минимум 5см.
Това в известна степен ще компенсира липсата на охлаждане отстрани.
Ама щом си имал на това място сушилня, трябва да станат нещата без проблем!
Четери години съм имал там сушилня и от прегреване не съм имал проблем.Работи ла е винаги както трябва. Мене ме притеснява, ако я пъхна плътно отзад и отстрани дали при центруфугиране на машината дали няма да се съсипе по някакъв начин след време, да започне да хлопа и да треска следствие, че е била пъхната там без пространство . На упътването е показано, че може да се монтира и в ниша за кухня 60/60/85, като при мене разликата е че нагоре имам място.
Ще ти 'изкърти' шкафовете, ако опира в тях! Трябва да има поне 1см отвсякъде, в добрия случай 2.
Ако подът не е твърд - плочки, със сигурност ще имаш проблеми, каквито е описал Rakeem.