-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Palev
За Електролукс, като че ли са лоши отзивите.Аз бих заложил на Бош!
Обаче, този модел който си посочил (Bosch WAN24066BY) е много "орязан" откъм екстри, които моята 18 г, пералня Хотпойн Аристон си ги има заложени още 2007г.Не знам от Бош защо толкова се скъпят за тези "екстри".
Предлагам ти пак 4-та серия, пак 8кг/1200 оборота,
но с + реглаж на температура и + предпране , срещу 60-ина лева повече.:)
Това е модела : BOSCH WAN24170BY
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-pro...nes/WAN24170BY
Много Ви благодаря!!
-
Здравейте, може ли мнение за тази пералня:
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...1492E/p/653171
Щеше ми се да е 10кг но те са с удължена доставка.
Също така да попитам заслужава ли си да доплатя повече за 7-ма серия която има освежаване с пара?
Иначе бих взел тази ако я имаше налична:
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...2412E/p/653176
Може да предложите и нещо друго с бюджет до 1100лв
За сега мисля да комбинирам с тази сушилня:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushil...295GE/p/653188
-
Тази, мисля, че е по-добра алтернатива на твоите, между които искаш да избираш:
Бош 6-та серия, пак с 5 г. гаранция
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peralnya-BOSCH-WGG244Z5BY/p/652644
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing-machines/frontloader-washing-machines/WGG244Z5BY
-
Оценявам предложението ви, но сега ще се наложи да търся и друг модел сушилня.
-
10kg AEG prosteam 7 серия почна да прелива. Иначе пере супер, пробвахме и друго AEG и то преля. Не го прави винаги, но не е ок после да подсушавам. Накрайниците за изтичане на водата са им много дебели едвам се напъхва в тръбата и става някакво напрежение според мен. Яд ме е, понеже барабана е доста голям и дълбок. Събира повече от 10кг. БОШ и Сименс. А и по-малко трае програмата за памук, на пълен барабан 2.20 минути. Бош и Сименс 3:50 минути. Сега взехме да пробваме един 9кг Сименс, но бяхме свикнали с големия барабан, и всичко много се протаква. Чудя се фа ли да не сменим за едно 10к Миеле. Там програмати се по кратки. Ама струва колкото два такива 9к Сименса.
-
От тези странни обяснения нищо не се разбира!
Кога прелива и откъде?
Как се свързана изходящият маркуч към канала, каква е дължината му и височината на свързване към канализацията?
Какви са тези дебели накрайници за изтичане на водата? Направи си сам?
Маркучите на всички уреди са със стандартни диаметри и присъединителни размери! Варират в дължината и типа на накрайника към помпата.
Изходящи маркучи за перални |EKOM (ekom-bg.com)
-
Може и в канала да има проблем с отичането. Случвало ми се е 2 пъти.
-
Ето на АЕГ как е.
Много по-различен от стандартните с този морков на края. https://shop.aeg.nl/wassen/wasmachin...YaAqFKEALw_wcB
-
За пръв път виждам такъв вид.
Този накрайник не е ли възможно да бъде демонтиран? Чрез развиване, например?
Другият вариант е да се смени маркучът със стандартен такъв.
-
Имаме две отделни тръби за отичане. На едната има Y адаптер, в който са вкарани от едната страна мъркуча на пералнята, а в другата мъркуча на сушилнята. Е от входа където е вкаран мъркуча на сушилнята избива вода. Не мога да намера опцията за качване на файлове да пусна една снимка, но при други марки перални няма тия ядове. Канализацията не е запушена. Сега тоя Сиеменс освен, че е с 1кг. по-малък барабан, той и е по-плитък. И са дълги програмите. При АЕГ на 40 градуса е 2.20 минути с пълен барабан. Сименс 3.40.
- - - - - - - - - -
А ми, защото я купуваме в Нидерландия тоест за западния пазар модел. Произведена е в Италия, пише си го на вратата. Малко прибързах и не я пробвах самостоятелно на истичащата тръба без Y адаптера. Пък сушилнята да я бях закачил на другата тръба за отичане.
-
Сам си си отговорил на въпросите защо тече.
Килограмите и оборотите са маркетингови трикове.
Не трябва пералнята да се тъпче догоре с бельо, за да има свободен обем за превъртане на дрехите.
Нормата е 8l обем/ 1kg сухо пране. Едва ли някой от домашните 10kg модели има 80l обем на барабана.
При това продължителността на циклите е само ориентировъчна.
Важното е уредът да пере качествено и без да поврежда дрехите!
Всичко останало са гевезелъци.
-
Възможно е на АЕГто помпата да е с по-голям дебит и канала да не може да го поеме, вариант…
То зависи и кой мАркуч до къде е вкаран, как е уплътнен.Канала може да е частично стеснен доста по-навътре от това, което виждаш.
При мен викахме фирма и на едното място - беше 1 етаж надолу - отпушиха, а на другото не можаха да намерят къде е - най-вероятно сгъната тръба при строителството казаха. Добре че беше квартира.
Трябвало е наистина да пробваш и другата тръба, ма айде.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Сам си си отговорил на въпросите защо тече.
Килограмите и оборотите са маркетингови трикове.
Не трябва пералнята да се тъпче догоре с бельо, за да има свободен обем за превъртане на дрехите.
Нормата е 8l обем/ 1kg сухо пране. Едва ли някой от домашните 10kg модели има 80l обем на барабана.
При това продължителността на циклите е само ориентировъчна.
Важното е уредът да пере качествено и без да поврежда дрехите!
Всичко останало са гевезелъци.
Не е баш така. При пералните на AEG от край време барабаните, както и отвора на люка са по-големи. За другото си прав.
-
Диаметърът на люка няма връзка с полезния обем на самия барабан.
Целта му е да те стимулира да натъпчеш повече дрехи за един цикъл пране и сушене.
За да се скапят по-бързо и без това кекавите лагерчета, и амортисьорчета.
Ако не вярваш относно размерите, намери сервизно или реалните обеми на барабаните.
Не на казаните или консумацията на вода, защото те "леко" се различават.
Аз измервах преди време обема на барабана на 5кг и 8кг Elux. Обемите бяха еднакви, като се различаваха само линейните размери.
Отворът на голямата е с по-голям диаметър, но барабанът е по-плитък.
Последните AEG перални с функция пара, според рекламата им, перат с 95% по-малко вода.
Сигурно само я миришат. :lol:
Не, че до момента ползват кой-знае колко вода, де.
-
:offtopic:
С цели 96% Гена, пак нищо не си разбрал… :))
Цитат:
Пара вместо пране - с 96% по-малко вода**
Използването на пара вместо пране е щадящ и ефективен начин за освежаване на дрехи, които не се нуждаят от пълно изпиране. Само за 25 минути парата премахва нежелани миризми, освежава тъканите и намалява гънките, запазвайки качеството и цвета на дрехите ви.
Всъщност нищо не пере, ама айде…да им върви рекламата. Малко пара + ароматизатор…
Сушилнята ми има функция освежаване (+ароматизатор) с 0%! вода :BigGrin - става като вадиш зимни/летни дрехи и завивки пролет/есен, но само ако са прибрани изпрани - истински.