И нашата пералня има до 1600 оборота , но върти без проблеми на 1000 , на 1200 започва с леко тракане докато си намести парцалите , на 1400 тръгва да си ходи / спира като опъне кабела и маркуча/ , на 1600 предполагам ще откачи маркучите и кабела
Преглед за печат
И нашата пералня има до 1600 оборота , но върти без проблеми на 1000 , на 1200 започва с леко тракане докато си намести парцалите , на 1400 тръгва да си ходи / спира като опъне кабела и маркуча/ , на 1600 предполагам ще откачи маркучите и кабела
Повечето добри бройки във високия клас на АЕГ и Сименс са разкупени по големите вериги. Останала е само един модел на Сименс 10кг. с автоматично дозиране, и 9та серия на АЕГ, която има интересна технология, контейнер за сол, който неутрализира котления камък. Това е най-върховия на АЕГ. Не ми харесват обаче тия помпи, които първо мешат препарата с водата и после го наливат в барабана. Обаче всички марки във високите класове я имат.
Такива помпи Direct spray AEG и Electrolux ги слагат от 30 години във високите класове.
При АЕГ са си доста шумни. За мен безмислена технология. При Сименс са доста тихи. Като цяло последното поколение перални на Сименс са изключително тихи. Може да се правят във фабриките на Бош, обаче в корпуса има повече материал налят. И ще се спра на една от тия марки. При другите марки, положението е андибул морков.
Някои хора се опитвахме няколко пъти да те откажем от прехваленото Miele, ама ти се заинати!
Както се пее в една наша песен, "...всичко е само спектакъл..." за шараните.
Т.е. за всички нас - потребителите с режисьор маркетинговите и рекламни отдели.
Интересно ми е при доставката кой товари / разтоварва уредите до и в жилището ви?
Защото ако си ти, то ти пожелавам здрав гръб и кръст!
Понеже на времето пералните карали много маркетинг отдела казал на инженерите да намалят живота им. Мислили, мислили и сложили лагери от детски колички и вдигнали оборотите на центрофугата.
Мъкненето не е проблем. Плащам си 25 евро на хамалите и те си я докарват и взимат. Проблема, е че сега падна голям сняг тука и ще е вали яко до другия петък. Дали ще има доставки до тогава божа работа.
Да ти кажа пунтото. Като се има напредвид, че новите мерцедеси мисля, че с изключение на високия клас, са с мотори на рено и пластмасов картер. А верижното задвижване е едно тънко конче, което няма общо със едно времешните мерцедеси, които са с двойна верига и реално не подлежеше на обслужване.
Иначе в нас има и две кафемашини, едната за 60 евро, другата за 600. И пия кафе само от тая за 60 евро. Жената пък пия Нес дето си го залива с гореща вода от каната.
Вчера дадох на ремонт за смяна на лагер едно Миле, работило в перално стопанство 12 години средно по 4 пъти на ден, купено 2 ра ръка/сигурно още 10години/.Гледам го и се чудя ако съвсем се бъхтаняса/ а са още 4 от същите/ какво да се купи.Ми няма какво.
Базов модел на Сименс. 9кг. 550 евра. 2,5 по-ефтино от тоя боклук и 10 години трябва да изкара. Имах базова прахосмукачка на Сименс. 15 години вярна служба , подарих я на един чиляк от Африка да ма споменава с добро.
Хвалят се стари машини от миналия век. Ама тия новите са по-зле от Беко, лежат на стари лаври. Накрайника дето е на резба и се завърта за крана на водата е от чиста пластмаса и няма аквастоп. И за тоя боклук се искат 1300 евра.
- - - - - - - - - -
Сега забелязвах и на лапето дрехите, които са повечето с щампа, половината щампи това Миеле направо ги е махнало. А им пикам на пчелната пита барабан дето ми го хвалят толкова.