Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Италианец, хвалят се машини от 2016 година, а тя не е от миналия век. Сега има 4 класа перални на Мийле - сребърен, златен, платинен и диамант. Правил съм ревю на моята WDA111WCS от 2016 година, която е модел 2014. Днешният и механичен аналог е WWE380WCS. Не съм убеден, че златния клас е механично същия като платинения, защото в различните сайтове им дават по-малко тегло. А леките модели са си шкарто отвътре. Като А-класата на Мерцедес, за да ме разбереш по-добре.
https://forum.setcombg.com/%D0%B1%D1...tml#post773391
Цитат:
…Като А-класата на Мерцедес,….
Точно това сравнение ми се въртеше из главата. Уж е Мерцедес, но не съвсем. И ниския клас Милета така.
Стига сте сравнявали коли с перални. Общото между високия и ниския клас на мерцедеса е само емблемата. А между висок и нисък клас перални например при Миеле е барабана, изработка на корпус, основните програми, качество на плакнене и пране. Едва ли при високия клас на Миеле при програма Памук прането е много по различно от това про базовия модел. Плащаш си за есктрите туидос, тъч скрийн, лампа в барабана, и щуротии като програма за пердета и маратонки. Преди 4 години купих за един нашенец висок клас Миеле и той се кефеше, ама неговата база за сраненеие беше с 20 годишен Фагор.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Трябваше да качиш тук 2 - 3 снимки отвътре, за да добият четящите поне бегла представа за това, че нямат нищо общо нито с Бош, нито със Сименс. Не е късно да снимаш поне стария лагер ;)
Стария лагер е в сервиза.Тръгна леко да вие миналата година горе долу по това време и си питах ушите да го сменям, викам си още може, докато преди Коледа вече стана зловещо. Другата седмица ако има време и възможност ще снимам отгоре, че не ми се отваря предницата.Много хитро са го направили-отваряш отпред и сменяш помпа или четки на матора за 10минути.Платката седи долу на вратата в едно джобче и разни други мислени работи
Здравейте, бихте ли ми препоръчали пералня бюджет 1000-1200 лв.. Ще се ползва веднъж седмично, желателно е да има 5 г гаранция.
Прочетох голяма част от коментарите в темата и излиза, че почти всичко в този ценови диапазон е уж еднакво, ясно ми е, че трудно ще се намери нещо като старото 20+ годишно Gorenje ама все пак. Лично аз се оглеждам за AEG, BOSCH.. Но не робувам на марки. Благодаря ви.
За около 1000 бих взел 9-10кг. AEG.
Вчера разгледах моделите от любопитство и тези ми се сториха добре като изработка.
Бош 8ма серия също бяха добре, ама цената е друга.6 та серия пак чат пат биваше, ама е на цената на AEG.
Цитат:
Първоначално публикувано от
lasthope77
Здравейте, бихте ли ми препоръчали пералня бюджет 1000-1200 лв.. Ще се ползва веднъж седмично, желателно е да има 5 г гаранция.
Прочетох голяма част от коментарите в темата и излиза, че почти всичко в този ценови диапазон е уж еднакво, ясно ми е, че трудно ще се намери нещо като старото 20+ годишно Gorenje ама все пак. Лично аз се оглеждам за AEG, BOSCH.. Но не робувам на марки. Благодаря ви.
WAN28270BY на Бош е правилния избор. Здрава е и има всичко необходимо. Желателно е центрофугата да не се ползва над 1000 об/мин.
Това за оборотите съм много съгласен... Старата беше макс 800 и много редко съм гладил дрехи/живея в Южен град и бързото съхнене на простора ми е екстра /