Може ли малко информация.
Какви са разликите въобще между пералните? Някакви екстри ли?
Главно за германските Бош 6-тя и 8-ма серия ме интересува. Че да отида подготвен в магазина.:)
Преглед за печат
Може ли малко информация.
Какви са разликите въобще между пералните? Някакви екстри ли?
Главно за германските Бош 6-тя и 8-ма серия ме интересува. Че да отида подготвен в магазина.:)
И това.
Но основно е разликата в качеството на компоненти, сглобка и изходящи тестове.
Като при всяка техника.
Не съм сигурен, че у нас ще намериш 6 серия швабска. По-скоро ще е испанска.
Освен модела, важни са и индексите след него.
Те показват за какъв пазар е произведена уредът.
Няма смисъл, според мен, да се задълбаваш много.
Аз не харесвам автоматичното дозиране на препарата, че създава проблеми. Wi-Fi и подобни безсмислици също не са ми нужни.
Освен, ако не си експериментатор в дистанционно отваряне на крановете или искаш да правиш ремонт. :)
Аз, като търсих няколко месеца и преценявах, се наших на боклуците на Electrolux.
Важното е машината да си изпълнява задълженията и да не се поврежда поне 5 години. и поне 1000 пълноценни цикъла на пране.
Другото, поне от моя гледна точка, е без значение.
Късмет и успех!
След като няма смисъл да ги мислите, взимате си един Heinner по намаленията за под 250 евро и толкова. За черния петък грабнах една такава с добавена гаранция общо 5 години за нямаше и 500лв, но в последния момент я отказах, защото имаше пожар на първия етаж и всичко беше мокро, поне я бях поръчал с наложен платеж и така дори не платих за транспорта...
А старата Candy, без да съм отварял пералня през живота си, вече няколко пъти и вдъхвам втори живот, но са по-дребни неща за оправяне.
Човека не е от тези, които ще си купят китайска пръчка, а гореизброените са именно такива. Candy много отдавна приключиха и нямат нищо общо с това, което беше преди години. Има 3-4 марки за перални, които стават у нас и сме ги изброявали безброй пъти. След климатиците и телевизорите сега и от перални ли почна да разбираш?! :)
С теб мислих че сме се разбрали по въпроса за взаимното коментиране.
Иначе споделям опит и не давам акъл на никой конкретно, а тази тема се чете и от други хора, които не пишат в нея. ДА ЖИВЕЯТ КИТАЙСКИТЕ ПРЪЧКИ, КАТО ТЕЛЕВИЗОРИ, КЛИМАТИЦИ, ХЛАДИЛНИЦИ, ПЕРАЛНИ И Т.Н.:thumbsup:
Не знам с кой и какво си се разбирал и не ме интересува. Ако обичаш спри да цапаш по темите с безмислени глупости. Знам, че когато искаш, можеш да пускаш и адекватни постове. В случая си пишеш ей така, за да трупаш бройки. Rumb@ta съвсем ясно е написал какво търси, а ти изскачаш от нищото с нищо общо по темата. Дано се намери модератор да ти зачисти малко глупостите.
- - - - - - - - - -
От 8-ма серия има модели без I-Dos, но дори и да вземете такава, не е задължително функцията да се ползва. Т.е. може да си дозирате препарата по стандартния начин. А относно 6-та серия, не мисля, че по техно вергитие у нас може да се намери такава, която да е немско производство. Единствено може би по магазините за внос от Германия. Даже не съм сигурен дали въобще има модели под 8-ма серия, които все още да се произвеждат в Германия.
Ти се радвай че аз не съм модератор, за да не затрия твоите глупости и ти казвам за последно - спри да ме коментираш, преди да се наложи наистина модерация, а тази злобна усмивка я запази за някой друг. Айде със здраве, специалисте.
@Rumb@ta,
Вероятно има.
Попадна ми тази и поне на книга за мен е достатъчно качествена:
WGB24400BY Пералня, предно зареждане | BOSCH BG
Имаш 2+3 години гаранция след регистрация:
Кампании
Пералня BOSCH WGB24400BY 9.0 kg, 1400 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР
Провери в нашия сайт по номера на модела и след това в дойчовския.
Има критерии за сортировка, но за съжаление не може да се избира някои от тях да не са налични.
Перални с предно зареждане | Bosch
И след това по магазините, разбира се.
Защото едно е на картинките, а съвсем друго се внася.
Лесно се различават, поне пералните, произведени в Германия и за немския пазар.
Всички надписи са на немски.
Сравних няколко в сайта на Бош, все произведени в германия и харесах тази - Пералня Bosch Wgb24400By , 1400 , 9 кг. , Бял
Гледай какво нещо, точно която ми предложи ти.:) Четем си мислите..
В кой дойчовски сайт да проверя?
Просто този модел ми се стори приемлив като цена и възможности.
Frontlader-Waschmaschinen kaufen: Angebot & Vergleich | Bosch DE
Между другото моделите на Midea от серия MF200 също не изглеждат зле.
Поне тези, които са за една банната в този форум държава.
Kак ти звучат 4 амортизатора х 4 пружини, неръждавейка казан / барабан и шумоизолация на всички стени + капак?
От тази серия: Стиральная машина Midea MF210W105WB/W – купить за 58 990 ₽ | Midea
Ми те Мидея купиха преди години Toshiba Home Appliances и трябва да са дръпнали много напред с домашните уреди. Краднали са всичкото Know How на япончетата.
Ама, има неща заради които избягвам китайски марки, включително и тази.
Утре ще отида до маркета да видя визуално Бош-а.:)
Toshiba доста преди това бяха заминали, за съжаление!
Аз също съм на принципа "око да види, ръка да пипне".:p
Особено внимание отдели на барабана, разстоянието м/у ръба му и маншона да е минимално, и равномерно.
Завърти го бавно, за да провериш. Прокарай си ръката, за да се убедиш дали няма нещо да реже.
Последно беше безшевен барабана, а не като при Electrolux Group и някои други марки, "зашит" с метални ленти.
Ама знае ли човек! Простотиите, наречени "технологии" бързо се разпространяват. :thumbdn:
Непременно вземи човека от женски пол, който ще оперира с пералнята.
Може цвета на дисплея или на бутоните да не пасват на мебелите. ;)
Точно така. Преди няколко години потребител живеещ в ниската земя беше дал отзиви за модел wgb256asnl, който на външен вид беше сходен с продаваните от 8-ма серия у нас. Както той се беше изразил, люка на онзи модел беше като врата на сейф (мога да потвърдя единтвено от картинките, които намерох онлайн). Помня, че тогава се разходих до близкия техно магазин от чисто любопитство да видя дали има разлика. Е, имаше :)
@Rumb@ta,
Успя ли да разгледаш на живо пералнята?
Сподели какви са ти впечатленията от нея!