За 300лв ще се перете дълго време, а и топлата вода има цена.
Преглед за печат
За 300лв ще се перете дълго време, а и топлата вода има цена.
И дума да не става.Как да си заслужава?? То има цели перални за 300лв.И то евентуално, ама много евентуално за да ползваш топла вода.
Едно че праховете перат вече с по-ниска темература, а и половината дрехи не издържат гореща вода.
И накрая - всички материали за приспособяване на пералня да работи и с топла вода струват пряко сили 70-80лв по цени в магазин, а не на производител.
Преди двайсетина години приспособих няколко перли за топла вода, като на едната даже бях сложил допълнителен терморегулатор за да регулирам температурата на водата, която се налива.При пълнене с вода ако се достигаше до определени градуси се включваше и вентила за студена вода и така регулирах в известни, но предостатъчни граници температурата.
Благодаря от сърце на включилите се и на тези,които ще се включат в темата.И аз,малко късничко обаче,стигнах до този извод,че не си заслужава вложението.Една от причините е намерената статистика в един немски сайт,в който в табличен вид даваха разходите на най-икономичните марки перални за 2013 г.Разликата между тези с два входа и тези само с вход за студена вода за 15 години е около 250-300 евро спестена суха пара,т.е. икономия от около 20-25 евро на година.
:smiley:
Здравей,
За мен определено си струва, само тази им е от HomeProfessional серията и им е топ моделът на Бош, за които имат отделено специално внимание
HomeProfessional Перални Дизайн
HomeProfessional Перални Характеристики
HomeProfessional Перални Green Technology inside
HomeProfessional Перални EXCLUSIV
сглобена от немци в немски заводи с педантична прецизност изпипана и съвършенна до последният детайл. С разширени и продължителни стрес тестове[само за професионал] преди да напуснат завода.
Много може да се каже за нея, но не искам да звуча като рекламен агент:cool:
След дълго проучване бях се спрял на някой от по ниските модели на Бош,
[в границата от 1500-1900лв граница, по ниските модели твърдо бяха отписани в моите изисквания] но HomeProfessional и топ модела на Бош бързо надделя без особенно колебание.
Ако искаш най-доброто от Бош без никакви компромиси, тя е за теб.
Сега в момента ако пак трябваше да купувам перялня без никакво колебание бих си взел пак същата.
весела Коледа!:smiley:
Здравейте.
Вчера 32 годишна Перла се предаде и съм изправен съм пред избор на пералня.
Прочетох уводната статия и цялата тема.
В общи линии „смятам, че разбрах“ какво трябва и какво не.
Ще се ползва от двучленно семейство на възраст над средната, което ще рече един два пъти седмично.
Съвсем обикновена пералня, без излишни екстри и хиляди програми и функции. Сушилня не ми е необходима.
Определен бюджет около 500лв.
Опитвам се да избера между:
1 : WHIRLPOOL AWO/C-51000 за 429 лв и 6 години гаранция, като след втората година гаранцията е само за части*. Трудът се заплаща. 5кг А+ 165KW годишна консумация http://www.technomarket.bg/products/09115394/whirlpool-awo-c-51000
2 : WHIRLPOOL AWO/C-61000 за 459 лв и 6 години гаранция* 6кг А+ 170KW годишна консумация http://www.technomarket.bg/products/09119339/whirlpool-awo-c-61000
3: ELECTROLUX EWP-1062 TDW за 499 лв и 2 години гаранция http://www.technomarket.bg/products/09124891/electrolux-ewp-1062-tdw за нея пише това :
ЕНЕРГИЕН КЛАС А++
КЛАС НА ИЗПИРАНЕ А
КАПАЦИТЕТ НА ПРАНЕ 6 кг.
LED ИНДИКАТОРИ
0-1000 ОБОРОТА В МИНУТА ЦЕНТРОФУГА
РЕГУЛАЦИЯ НА ТЕМПЕРАТУРА И ЦЕНТРОФУГА
ШИРОК ЛЮК ЗА ПЪЛНЕНЕ
ТАЙМЕР ЗА ОТЛОЖЕН СТАРТ
ДОПЪЛНИТЕЛНО ИЗПЛАКВАНЕ
Досега 5кг са ми били напълно достатъчни, поради това клоня повече към първата.Прави ми впечатление, че разликата между нея и втората е само в килограмите пране и енергийния клас, но в същото време като годишна консумация няма съществена разлика. Отчитам факта, че при втората с по-високия енергиен клас става дума за цял килограм сухо пране в повече.
Че пропускам нещо съществено, съм убеден и ми е необходимо Вашето компетентно мнение.
Отворен съм за всякакви предложения и препоръки.
И един въпрос. Къде в Русе мога да намеря Миеле втора употреба?
Благодаря предварително на хората, които ще вземет отношение.
Здравейте всички!
Поздравления за хубавата тема!
Искам да споделя и моя "проблем" :
Имам стара пералня Горение wa62101 мисля , по принцип съм доволна - поради ред причини реших да си взема нова пак горение w8424 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...GORENJE-W-8424 - та още с първото пускане след определено време 30-40мин при загряване на водата започва да бръмчи - това е на всички програми , при 40градуса по малко се чува , обаждах се в сервиза във Варна в нашия град няма сервиз - и ме увериха че не от нагревателя .От познати намерих човек-техник да я види , и той ми обясни че това е от JET системата за накисване - някаква допълнителна помпа да върти водата че да е с еднаква температура и така ще си бръмчи - с което аз не мога да се съглася че така ще си бръмчи .Моля някой ако има поглед върху тези нови модели - дали наистина е така , защото ако е така веднага ще я сменя с друга и забравям повече за Горение!
Благодаря!
Прав е човека,имам шведски Електролукс от 12 г.-може би първите които излязоха с такава системата и така бръмчи.Ти да не си я сложила в хола или в спалнята пералнята.:confused:
Ами в коридора пред стената на банята до вратата :( тъй като банята ни е много малка - нямам другаде къде да я сложа
, не е в спалнята но е много дразнещо - в къща сме и спалнята ни е на горния етаж и я чувам
уф благодаря за бързия отговор, много съм разочарована от този факт :( иначе нямам абсолютно никакви забележки но това не мога да го преживея , явно ще трябва да се откажа вече от Горението :(
Здравейте, изпаднах в дилема за две от пералните, които се предлагат в новата промоциална оферта на Технополис. Перални, с почти еднакви параметри, но от различни марки се предлагат с голяма гаранция - Канди с 5 г. (60 месеца) и Електролукс с 55 месеца. Предпочитам Електролукса, на Кандито някак му нямам много доверие, а и с тоя висок барабан някакси много нестабилно и вибриращо ми изглежда (ще е полувградена в шкаф с ширина 65 см, и евентуални движения и вибрации няма да се отразяват добре на обзавеждането
CANDY (в брошурата пише 5 години гаранция след регистрация)
ELECTROLUX
Здравейте, търся пералня с вместимост 7-8 кг и засега съм се спрял на Bosch WAQ2447KBY
Струва ли си парите и съответно приемам препоръки за подобни до 800 лева.
Благодаря предварително!
Днес ходих в ТП да разгледам пералня BEKO WMB 61032 M. Доста примамлива еко оферта. Позачетох се в упътването и какво видях ? Времетраене на стандартна програма пране на 60 гр. (без предпране) 148 минути, а на пране на 40 гр. 138 минути. 'ба ти и икономията на ток и класове "А" с не знам си колко плюса !
На въпросът ми към продавачите "вЕрно ли е това чудо ?" те незнаещо вдигаха рамене. Та някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?