Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Дойде време и аз да сменям пералня.в момента съм с индезит. Когата я купувах преди 10-тина год.-много избирах да я хубава, скъпа, и т.н. Равносметката е че няма никаква разлика с преланите които ползвах преди нея- втора употреба /вярно немски /. Та писна ми вече от ремонти и съм решила да купя евтина перланя, защото майстора ме убеди че каквато и да взема дойде ли време за смяна на лагерите - не става, т.е всичките са един дол дренки.Не знам дали съм склонна да му вярвам, но съм се ориентирала към FINLUKS , защото видях че са с 36м гаранция. Другите които гледах са с 24м. Молбата мие за съвет- прав ли е майстора ми и коя марка ще ми препоръчате. Да допълня , че в нас се пере страшно много.Сегашната пералня се е побъркала от смяна на лагери. Това на моето държа е да не е много скъпа и да е по- тиха
Здравейте - от днес вече с чисто новеничка LG 12B9 QD , че Аристон Хотпойнт сдаде тотално багажа след 7 годишна експлоатация
нека някой със същия модел да сподели впечатления и препоръки при употреба ! Благодаря !!!
Цитат:
Първоначално публикувано от
em-em
Честито!
Изборът се стесни до SIEMENS WM12Q461BY и SIEMENSWM14E496. Първата е за 8 кг. и 1200 об/м, а втората 7 кг. и 1400 об/м. Взехме първата, защото е по-тежка и предполагаемо по-стабилна. А относно оборотите при центрофугиране ... вероятно няма да качим повече от 1000. За сега сме много доволни. Старата Индезит с горно зареждане беше наполовина ръждясала и много по-шумна. Успех на всички с избора.
Допълнено: На две места питахме - от Турция са този ценови клас на Сименс.
аз до колкото имам информация моделите на Siemens са така според обозначенията:
WMxxS-Germany; WMxxQ-Spain; WMxxE-Poland; WMxxB-Turkey |
Ето за Bosch:
WAS/WLX-Germany; WAQ-Spain; WLM/WVD/WKD-China; WOT-France; WAB/WAA-Turkey |
Здравейте,
И аз съм на вълна избор на пералня и се разходих из техно-тата...
Заплеснах се по Самсунг, имаха добри промоции в комплект с прахосмукачка ( трябва ми и прахосмукачка...), но ме фрапира размера на барабана на модела обозначен като "6кг.". Адски плитък ми се видя спрямо други 6кг. перални и мисля че не се лъжа!:)
Отделно ме притесни пластмасовата панта на вратичката.
Консултантът във Технополис беше много отзивчив и ме насочи към този модел: LG F-10B9QDW
Като предимства, изтъкна:
- инверторният мотор
- възможност за смяна на лагера
- енергийният клас
- ниско ниво на шума.
От моя гледна точка добавих: метална панта на вратичката, по-голям обем на барабана- 7кг., които изглеждат много по-реални!:)
Имаше голяма гаранция на мотора, но се занимавам с електроника и ми е ясно че е рекламен трик, защото слабото място е електрониката в този случай а не самият мотор!;)
Някой може ли да даде съвет по въпроса?
До сега използваме Индезит но е вече на почти 20 години!:) Сменян е по веднъж: нагревател и лагер; няколко пъти - кондензатор на мотора. Очаквам обаче казана да се пробие скоро, оборотите на центрофугата са много ниски и малкият посчупи пантата на вратичката!:) Смятам че е желязна пералня но както чета, новите от тази марка нямат нищо общо!:)
Какво мислите за моделите пералня + сушилня? Поради липса на място съм се ориентирал към тази комбинация. Bosch WVH28340EU макар и малко скъпичка добър избор ли е и може ли да се рабере къде е произведена?
Отговор: Избор на пералня.
Само не от Емаг-ще имаш проблем с гаранцията.
Просто съм дал линковете от емаг,няма да я купувам от там.
Гореньето го имах предвид,но ме интересува ако има по познати с електролукса time manager да ми дадат мнението си .
Миналата седмица смених моята с Перална машина свободностояща W6503/S - Gorenje смятам ,че бе разумен избор за 520 лв.
А тези модела gorenje 6523 има ли функция,с която ти си определяш времето на дадена програма,че конкретно това търся от пералнята.
Тайм мениджъра на Електролукс ти дава възможност да избираш различни времена за съответното пране. Обаче избора май се свеждаше до три или четири фиксирани времена. Примерно програма с нормална продължителност 2часа и 30 минути при най намаленото време става 45минути.
А има ли подобна функция и на горенето 6523,че тази функция sensocare е дават различна във всеки сайт.