Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
prismehulnik
Не искам да споря,кой как ще си снима фишчето/просто тая баничка съм я ял!/.....,нито десетгодишната гаранция дето ти я дава МИЛЕ,само ще вметна-пералните на Сименс ,събирани в Германия имат в сигнатурата на моделите си "S",WMS14....хлапетата в техномагазините могат да си бръщолевят всичко!.....W-събирана е в Турция или Полша,но това не я прави лоша-турския завод край Истамбул е може би най големия и модерен в Европа.....Виж-поляците още не могат да докарат читави перални/Самсунга и ЛГ им са пълни боклуци/.Ако не намериш S сглобка,грабвай този Сименс и ще си доволна!......
.....Абе,Гена Бс,ти как я виждаш тая работа на петата примерно година да си размърдат задниците из хипермаркетите за да ти търсят някакъв бон!?Я слез на Земята!
Перална машина - IQ700 , iSensoric, stainRemoval, Aquastop, 9kg Ей на този модел пише, че е сглобяван в Германия. Същото пише и в няколко чужди сайта. Няма S в сигнатурата обаче.
Ами,бива си я пералнята!...От това,което чета,параметрите и са повече от сериозни,във всички случаи ще държи повече от 5-6 години.......А колкото до "S"-а,мисля,че все от някъде ще изскокне зайчето и ще се убедиш сама!.....Успех с покупката!
Само да не опреш до сервиза на Gorenje!
А относно Техно-веригите и останалите "представители, вносители" и т.н. - има си наични да се провери счетоводно всичко.
Цитат:
Gena_bs
Само да не опреш до сервиза на Gorenje!
А относно Техно-веригите и останалите "представители, вносители" и т.н. - има си наични да се провери счетоводно всичко.
Абсолютно подкрепям и за сервиза и за Техномаркетите !
Колеги, някакви мнения за перални "Шарп"?
Цитат:
prismehulnik
Не искам да споря,кой как ще си снима фишчето/просто тая баничка съм я ял!/.....,нито десетгодишната гаранция дето ти я дава МИЛЕ,само ще вметна-пералните на Сименс ,събирани в Германия имат в сигнатурата на моделите си "S",WMS14....хлапетата в техномагазините могат да си бръщолевят всичко!.....W-събирана е в Турция или Полша,но това не я прави лоша-турския завод край Истамбул е може би най големия и модерен в Европа.....Виж-поляците още не могат да докарат читави перални/Самсунга и ЛГ им са пълни боклуци/.Ако не намериш S сглобка,грабвай този Сименс и ще си доволна!......!
Че хлапетата по техномаркетите могат да си приказват е ясно.Но тук работа е малко по иначе.
Аз съм ремонтирал огромен брой перални, като минимум поне 3000 бр. за 25г. а клиентите ме наричат "пералнята" и с това прозвище съм известен.
Бош и Сименс далеч не са лоши перални, но АЕГ е по-добра и от двете.Според мен значително по-добра.
Сегашните Бош и Сименс не се произвеждат в Германия, а в Турция.И двете марки са вече и собствност на турски фирми.Модулите на електролукс са по-качествени и с по-малки проблеми от тези на Бош.За платмасовите казани да не говорим.Нераглобяемия такъв на Бош при срязването и монтиране с видии определено пластмасата му не е достатъчно плътна и се налага да изработвам планки за подсилване.Пластмасата на АЕГ е по-добра, а и не съм случвал на неразглобяемо такова.Не че нямат.Сигурно имат.
Не върви аз да съм изтрепал рибата, а ти си сменил уредите си и вече имаш мнение, че дори се изказваш за моето.
10000 литра са 10 кубика вода, това са 20лв... ако това са много пари, то да търсим друга пералня? Пералнята ми е с наклонен назад барабан и харчи по-малко вода. Стандартната програма е 65л вода, ЕКО на 60 градуса е 44л.
Китайски са и моята беше на сервиз, май грешката беше H43, това е от аквастоп системата с/у наводнение (поне вече съм сигурен, че работи). Майстора само намести гуменото уплътнение, явно китайците са го поставяли доста нескопосано и бързо. Оттогава 3г няма проблем, но пералнята беше малко по-скъпа де към 1400лв.
Хубавото е, че програмите са нормално дълги, бяло пране на 40С е 1:27ч, цветното е 1:07 на 30С. Едни приятели си взеха някакъв Самсунг за 500лв, там стандартната програма на 40С е 2:50ч, нямам нерви 3 часа да ми бръмчи тая пералня.
http://www.relaxbg.org/uploads/com_a...c708260a70.jpg
Цитат:
Erikka
Благодаря ви за предложението за Панасоника, предполагам са китайски машини. Гаранцията и цената са добри, няма спор, но годишната консумация на вода - близо 10 000 литра ми се струва много, това не зная за колко пранета е изчислено, но ако са два-три пъти седмично не ми се вижда никак еко.
П.П. Вижте отзиви от потребители на перални Панасоник
Panasonic washing machines - Whitegoodshelp. Не са никак добре нещата . Май ще се отказжа от този вариант. Какво като е дълга гаранцията, ако само в сервиза трябва да седи.....
Намират се и произведени в Германия - Пералня за вграждане WIS24140EU ;-) Не знам дали, зададените децибели за центрофуга са верни, но са по ниски от тези на моделите с инверторен мотор.
Ако, не се лъжа и тази е немска - Перална машина Logixx 8, VarioPerfect, текстов дисплей WAS32798ME
badr,може да си ремонтирал хиляди перални,но това не ти пречи да ръсиш бисери!БОШ и СИМЕНС купени от Турция!?Ти имаш ли изобщо идея,какво значат тези две фирми и какви обороти имат!? Всъщност,тя фирмата е де факто една-,Сименс, по реномирания бранд,по скъп и по иновативен.Та тази "турска"според тебе фирма,прави мотриси/зелените влакчета на БДЖ/,прави и оборудване за ядрени централи,прави и електроника в самолетите на Юрофайтър....Аз не съм изказал мнение за качество на пластмаса,мотор и разни други джунджурии в самите машини.Това,че имат изнесено производство в Турция хич,ама хич не прави Сименс и Бош "турски"марки!А идеята ,че са "купени" от Турция,е повече от смехотворна!И ако ти правиш сравненията между някой от скъпите модели на АЕГ и пералня на БОШ от 500лв примерно,да може и пластмасата да е по беличка,но вземи високите класове на брандовете и там нещата ще са корено обърнати!Пак повтарям-АЕГ са си италиански перални и нищо не ги свързва с Германия!А shogo в горния пост е абсолютно прав,да ,пералните,които дава-това са наистина НЕМСКИ перални!....Така,че да имаш сръчни ръце не е едно и също с това да имаш...информация!
Всъщност вече е само Бош, защото Сименс излезе от бизнеса с бяла техника края на миналата година и продаде дела си на Бош..
Производството на перални е в Германия, Полша, Испания и Турция. По обясними причини в България се продават основно турските и от време на време испанските.
Нека не се бъркат Роберт Бош ГМБХ със саделище в Герлинген/Баден Вюртемберг -Германия/ и съдружието на Сименс-Бош за бяла техника!Първите имат за основно направление-автомобилна индустрия и индустриално машиностроене ,а вторите работят основно в сектора на електроуредите за битово потребление.Цялата гама е едно към едно и на двата бранда,но винаги първо се появяват Сименс,после идват и Бош.В цяла Европа също, цените на Сименс са около 5-8 % по високи от тези на Бош за абсолютно аналогични уреди,буквално едно към едно!Това,че Сименс се е оттеглила е нещо ново за мен,а дали е така,ще разберем когато се появят моделите 2015......Nikolay7,в БГ се продава всичко-има и полски и турски и испански уреди.Естествено и немски!Ще дам един пример-индукционните котлони на Сименс-Бош са ...испански.Цената за двойка такъв котлон е към 700лв."Електролукс" правят ОБИКНОВЕНИТЕ си стъклокерамични плотове с бранда АЕГ в ...Швейцария и една двойка излиза към 780-820лв!Естествено това е така ,защото труда в Швейцария е много ,много скъп.....
Цитат:
Nikolay7
Всъщност вече е само Бош, защото Сименс излезе от бизнеса с бяла техника края на миналата година и продаде дела си на Бош..
Производството на перални е в Германия, Полша, Испания и Турция. По обясними причини в България се продават основно турските и от време на време испанските.
Уредите ми вкъщи всички са Бош и Сименс.Равносметката е следната:
-Фурна-Испания
-Кер.плот-Испания
-Аспиратор-Германия
-Хладилник-Турция
-Пералня и сушилня-Полша
-дребни уреди-Словения
За твърдението,че уредите са абсолютно аналогични не мога да се съглася докрай с това-като купувах например пералнята избрах Сименс вместо Бош защото при Сименса има аквастоп,а при Бош това липсваше а разликата в цената беше 20лв за пералня 7кг 1400 об.
..Не всички,прахосмукачките например им са различни,на пералните на БОШ за даден модел/висок клас/пише например-ексклузив,а тези с логото на Сименс/аналогични/-екстра класе........Но това са дребни неща,всеки сам си избира и е важно да бъде правилно информиран.Защото тия хайванчета из техномагазините говорят такива свободни съченения,че може свят да му се завие на човек!Сега друг е въпроса доколко това ,къде е събиран даден уред влияе на качеството,но аз си мисля,че все пак влияе/но това е личното ми мнение/.....