Сигурно е направено за икономия, бързо нагряване и ъплътняване на мястото. Когато е 1 балон, диаметърът става много голям. Ако се облече в квадрат става още по-голям. Предполагам единия се нагрява с 1kW, а другия с 1.5kW.
Преглед за печат
Сигурно е направено за икономия, бързо нагряване и ъплътняване на мястото. Когато е 1 балон, диаметърът става много голям. Ако се облече в квадрат става още по-голям. Предполагам единия се нагрява с 1kW, а другия с 1.5kW.
Голям,малък...тоя балан трябва да се облече в изолация!А като гледам тия сантиметри,просто се чудя колко е изолацията!?Това ме възпря да купя такъв!Е,ако имаше някъде срез да го видя...Но ,това е само мое мнение и не почива на никакви информации!Може пък и да са добри!?...
Може да сметнеш реалния обем на 80л в 2 цилиндъра по 40л и да си представиш долу горе изолацията. 80л Елдом с 1 балон е 97/38.5см. Мисля, че долу горе съвпадат - даже на тоя ще е по-дебела. Предполагам правоълълникът е запълнен с изолация.
Бойлер Едеса 150 литра, фланец със 6 болта,2 нагревателя по 900 вата,нагревателите сухи ли са?
Питам, защото трябва да сменям единия(прекъснал е).
Благодаря предварително само за ПОЛЕЗНИТЕ отговори!
защо ми премести поста бе пич?
кво те бъркаше
ток ли плащаш,що ли?
тука никой няма да го прочете
Здравейте, имам хоризонтален бойлер Елдом , модел 72265XL 80 L. Някой има ли идея как да проверя най-лесно дали тръбата за топлата вода, която е вътре, не се е разпаднала в края? И дали не взима вода от по-ниско вече...
Благодаря
Защото по принцип свършва бързо ли? :) Все пак, ако тръбата се е поразпаднала в края, ще свършва още по-бързо...
Идеи как може да се провери?
Единственият начин е чрез разглобяване, друг вариянт няма!
Здравейте искам да попитам този бойлер заслужава ли си сега съм с поточен но ми омръзна да се къпя със хладка вода :) Бойлер 120 л, 3 kW, емайлиран | Елдом
ДА, разбира се, съобразяването с наличното пространство за монтаж и нуждите на живеещите ще даде още по-голяма удовлетвореност от избора/покупката. Загрява за по-малко от 1 час, а може и по-бързо. Разбира се зависи колко е Т°С на водата вътре или на входящата вода. Препоръчвам избор на модел с по-добра изолация, и електронно управление /възможност за програмиране за нощна енергия!/. Имам 80 л хоризонтален и 120 л вертикален като този, но със серпентина. Много съм доволен, като изключим наченките на ръжда по външния кожух /където има наранявания, иначе боята е ОК/ и тръбите за захранване на водосъдържателя.
Вече става 1 година използвам бойлер Eldom и съм много доволен от него, има 100 л. капацитет,бързо загряващ нагревател, неръждаем, температурен индикатор също така и енергоспестяващ. Аз го закупих от: http://technika.bg/product/13359/boy...erazhdaem.html
Здравейте, на бързо и аз да споделя за днешната ми покупка. След доста подробното прочитане на темите във форума и след обиколка на почти всички възможни хипермаркети се сдобих с бойлер Елдом Инвест със сух нагревател - Бойлер 80 л, 2х1000 W, сух нагревател, малък диаметър | Елдом Еврика Взех го от Бриколажа на промоция - 209 лв., като стандартната му цена във фирмения магазин на Елдом е 229 лв. Бях тръгнал да взимам стандартен Елдом с нормален нагревател 3 kW от Алати на промо цена от 199 лв. - Бойлер 80 л, 3 kW, емайлиран, с аноден тестер | Елдом, ама оня със сухия нагревател надделя. Може би единствения му недостатък е че е 2kW и по бавно загрява водата от стария, който получи пробойна, голяма почти колкото на Титаник, но пък служеше на семейството цели 12 години без никакви проблеми. Мисля че само 2 пъти сме му чистели котления камък и естествено сме му сменяли уплътнението на фланеца. Беше марка Diplomat (от онези дето ги правеха Елдом на времето), дори му стоеше все още цената лепната на корпуса - 159 лв. :oleТака че реших отново да се доверя на варненското качество. В Баумакс-а имаше някакъв Ariston Pro R 80 V 3K на промоция - 199 лв и на етикета пишеше Made in Italy, ама мен лично малко ме усъмни оригиналния му произход. До него имаше един Bosch произведен в Египет на 249 лв., ама бюджета ми беше 200 лв. и не знам дали сега няма да съжалявам. Но каквото, такова взех го вече. Аз като цяло съм доволен от Елдомците.
Реших да заменя 6 годишния ми бойлер Теси с нов.Избрах Елдом 80л,модел 72268.На няколко дни е.Ужас!!!Въобще не запазва топлата вода.Един човек,преко сили се къпе.Ако сутринта измиеш чинии,следобяд вече няма вода.Ще трябва да се обърна към сервиз,но най-вероятно ще кажат,че всичко му е наред.Старият направо си беше супер пред този.
Вече трета година ползвам бойлер на Елдом. Неръждаем, 80 литра. Не помня колко пари беше, но съм доволен. Но понеже при нас водата е твърда съм сложил такъв омекотител. Свързан е към бойлера и пералнята. При родителите ми бойлера е същия. На 6 или 7 години е. На него преди година може би му сменях една пластмасова тръба, която е за топлата вода. Беше се стопила. Според мен тази тръба им е слабо място на елдомските бойлери. Не мога да си обясня защо трябва да е пластмасова. Ако трябва да купувам пак бойлер.. ще е Елдом.
Прикачен файл 13519