Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте,
Поизчетох какво е написано, сега дайте малко акъл ;)
Ще си купувам нов бойлер за новия апартамент, няма ТЕЦ, така че - целогодишно ползване.
Разгледах българските такива - но нещо виждам противоречиви мнения във форума, а аз компромис не обичам да правя. Предпочитам да дам 100 или 200 лв повече, но да съм убеден, че всичко е наред.
Само аз и жена ми сме (за момента), дано скоро да сме и трима де, но си слагаме хидромасажна вана. Не е с голям обем, но все пак - вана. Кухнята ще бъде с проточно бойлерче, понеже е далече от баните и реших, че така ще ми е по-лесно и удобно.
Първоначално мислех да купя Ariston Velis Plus 100L - за да има програматор и да изглежда готино, освен това чух, че бил хубав.
После, реших, че май е по-добре да купя 120 или 150 литров и да го пускам с програматор да работи само на нощна тарифа, понеже нещо не намирам модели 120 и 150 литра с вградени програматори (което е малко тъпо де).
Та - какво ще ме посъветвате? Дали да купя Аристон-а и дали ще стигат тия 100 литра (не че всеки ден ще си правим вана де, ама... да можем да си направим :) ), или да купувам по-голям?
Ако е за по-голям, гледам един Atlantic Zeneo 150 литра, с 8 години пълна гаранция, струва около под 600 лв в популярен сайт. Тия Atlantic прилични ли са?
Други идеи и препоръки също са добре дошли :)
:thumbsup:
За момента като цена и гаранция най-доброто са сръбските /неръждаеми/ Тедан. Хидромасажна вана забрави да я пълниш и с 150 литров. Може да се направи външно ,управление за включване на бойлера.
Вземай Tatramat - стига да имаш място.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VLADO 66
За момента като цена и гаранция най-доброто са сръбските /неръждаеми/ Тедан. Хидромасажна вана забрави да я пълниш и с 150 литров. Може да се направи външно ,управление за включване на бойлера.
От няколко месеца съм с 80л неръждавейка от Тедан, взех я на промоция февруари. За момента съм супер доволен, и от към цена, и от към качество. Чудех се доста между тях, Атлантик и Теси. Взех го заради гаранцията - 10 години са си 10 години
Здравейте ,ще трябва да слагам нов бойлер за банята.Мисля да взема от профи серията на теси с обем 200л. ,но се чудя от кой модел.БЛазнят ме тези новите им модели с 75мм. изолация.Дават ги енергиен клас А,но дали си заслужават разликата в цената от 200лв. спрямо модела с изолация 50мм.Според вас дали по-голямата изолация си заслужава и ще се усетили разлика?
Ако е добре направена, мисля че си струва. 200лв, но ще се ползва 5-10г. Предполагам само от ток ще ги спестиш, отделно удобството - стига да имаш достатъчно свободно пространство.
Hяĸoй имa ли впeчaтлeния oт нoвитe мoдeли нa Tecи, Moдeĸo? Tъpcя 100 литpoв xopизoнтaлeн бoйлep и ce зaглeдax в caйтa. Ha пpъв пoглeд имaт двoйнo пo-гoлямa изoлaция oт дpyгитe мoдeли, пpeдпoлaгa ce дocтa пo-мaлĸo зaгyби. И вce пaĸ, тoвa e нa ĸapтинĸa.
ТЕСИ ООД / Продукти / Електрически бойлери / Бойлери Modeco хоризонтални модели / GCH 10047 20 C21 TSR
Аз използвам бойлери Тедан. Закупих си два броя, неръждавейка 50л. и 80л. Изключително съм доволна, първо защото имат много добра изолация и когато загреят водата ако тя не се изразходва може да стои 2-3 дни без да изстива, и второ което за мен е много важно сметката на тока ми намаля с 70 лева, трето бойлерите са с 10 годишна гаранция. Аз съм изключително доволна и бих ги препоръчала. Преди тях използвах Теси и всяка година докато беше в гаранция виках по някаква причина техник. Радвам се, че този път заложих на нещо ново и непознато. Опитайте и вие, със сигурност ще останете доволни.
- - - - - - - - - -
Забравих да допълня, че и цените са много добри и достъпни, например неръждавейките в зависимост от литража са от 330 лв. до около 380 лв., а обикновените са около 200 лв. и те са с 6 год. гаранция. Повечето производители дават на обикновените бойлери 5 год., а една година си е доста време.
Здравейте,
имам следното питане:
Купувам жилище в което има поставен проточен бойлер в банята (мисля че е 60 или 80л.) марка - Светлю Шишков (нищо не ми говори не съм я чувал никога). Бойлера се ползва както за кухнята, така и за баня с хидромасажна вана. Никога не съм ползвал проточен бойлер та за това имам няколко въпроса:
1.Ще успява ли да топли достатъчно водата през зимата, така че да не се налага да се къпем с хладка вода (чувал съм че не всички успяват да затоплят бързо водата).
2.Знам че моментната консумация на ел.енергия е висока, но като цяло сравнено с обикновен бойлер в края на месеца как ще е??
Благодаря предварително.
60-80 литра не е проточен бойлер.Преди имаха читави неръждавейка бойлери,не съм чел дали съществуват все още.Ако се ползва често топла вода във кухнята и е изключен бойлера през деня,няма да стига.Бойлера е обикновен.
Не съм сигурен за литрите! Сега като се замисля е с доста по-малък диаметър от 80л който ползвам в момента. Така че със сигурност значи няма да е 80л. Доста по малък е.
Ако е проточен ще е голям колкото кутия за обувки или малко по голям. Във всички други случаи е обикновен обемен бойлер.
Дайте съвет за 80~120 литров хоризонтален бойлер, по възможност, по енергоефективен. Ще бъде постоянно включен, като ще се използва основно сутрин и вечер (най-много).