Отговор: Re:Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
smqnab
къде е произведен , работи ли добре , по-добре ли е от българските , защото трябва да взимам , някакъв и се чудя за каква марка да бъде този път ?
Бойлера е произведен в Сърбия, изглежда солиден - на килограми превъзхожда българските си конкуренти. Предвид това, че корпусът му е пластмасов, а изолацията от вата, остава съществена разлика в теглото на водосъдържателите. Фланеца е голям и кръгък, и изглежда по-ремонтно-пригоден от елипсовидните вариации.
Снощи ми гръмна моя Елдом инвест , по скоро се отвори фланеца отдолу , а бойлера не е много стар може би да е на 5 години , нямаше никакви признаци за проблем , даже се чудя , че направо от фланеца се отвори, нали има няколко защити ?
Вътре има доста котлен камък , та се чудя какво да правя , да го ремонтирам ли , но маи се е изкривил малко там дето е избил или да взимам нов ?
Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Не се занимавай, дъното и фланеца се измятат с времето и уплътнението изпуска водата.
Цитат:
VASCH
Не се занимавай, дъното и фланеца се измятат с времето и уплатнението изпуска водата.
И аз видях , че има малко измятане и мисля че не си струва занимаването , още повече че не се знае колко ще изкара след ремонт и дали няма да се пробие някъде по корпуса , но се чудя какво да взема , марка , вид ?
На мен ми е протичал Теси от фланеца(елипсовиден фланец тип аристонските),но имаше корозия по него.Не стана с ново уплътнение и се наложи малко да го наваря,обаче това теси беше от старите с ватата и по-дебел водосъдържател.
Нещо не мога да намеря наличен GORENJE GBFU в Пловдив , и мисля да взема един от обикновената серия TGR , мисля си че няма как да е по лош от теси и елдом , вие как мислите ?
Бих заложил, че GBFU ще устиска повече, освен това не се налага да отваряш водосъдържателя, за смяна на нагревател. Не мисля, че ще е проблем да ти го доставят. На мен една пералка от София във Варня ми я замъкнаха.
Да , но не ми се чакаше и взех един TGR 80 N за 180 лв. , и ще видим какво ще стане , исках GBFU , но на много малко места има , а и провериха в склада на GORENJE и казаха че няма уж .
Като го монтирах ми се стори странен фланеца от долу , ако изобщо това което видях е фланец , някои знае ли тоя модел с фланец ли е , че след като гръмна предния елдом(изби му фланеца), не ми се иска да имам бойлер без фланец ?
И още нещо , тоя защитен вентил , трябвали да капе постоянно , че тоя капе капка след капка(доста) ?
Здравейте! От няколко дена ме измъчват с един безумен спор за бойлери. Бях на гости при тъстовете и бойлера им прегря на максимум. Аз им купих нов за 480 лв., но те го приеха тъпо. Дядото бил ремонтирал много бойлери и досега нито един не
Позанимавах се да се опитам да го опровергая с цифри и сметки, но досега съм стигнал само до това , вода, нагрята до 200 градуса оказва налягане 15.5 бара. Бойлерите май ги дават до 15 бара максимум. Зная, че бойлерите никога не са пълни до горе.
За бойлер с например 5-10 литра вода в него засега не ми достига акъла да изкарам някакви сметки :)
Ако искате се позабавлявайте с моята драма, но дайте и някакви коментари по въпроса.
Цитат:
nikrad
Здравейте! От няколко дена ме измъчват с един безумен спор за бойлери. Бях на гости при тъстовете и бойлера им прегря на максимум. Аз им купих нов за 480 лв., но те го приеха тъпо. Дядото бил ремонтирал много бойлери и досега нито един не
Позанимавах се да се опитам да го опровергая с цифри и сметки, но досега съм стигнал само до това , вода, нагрята до 200 градуса оказва налягане 15.5 бара. Бойлерите май ги дават до 15 бара максимум. Зная, че бойлерите никога не са пълни до горе.
За бойлер с например 5-10 литра вода в него засега не ми достига акъла да изкарам някакви сметки :)
Ако искате се позабавлявайте с моята драма, но дайте и някакви коментари по въпроса.
Какви 200гр в бойлера??? Искаш ли да си подредиш мислите и да формулираш точен въпрос, като следваш следния алгоритъм:
1. Вид и марка на бойлера
2. Прави "еди какво си"
3. Не прави "еди какво си" (или аз поне така си мисля)
4. Защо е така или как да се промени?
А иначе споровете ви с тъста можете да си ги продължите на ракийка и салатка - това сплотява семейството. Споровете с тъщата обаче не са препоръчителни!:)
Здравейте!
писах отделна тема но явно шанса да ми се отговори е доста по голям в тази :)
имам следните проблеми с бойлера:Марка- дипломат на 5-6 години, симтоми:горял нагревател сменен,след това майстора си оставил ръцете хлабави връзки изгаря и регулатора сменен, започна да свършва водата бързо трудно стига за 1 човек...усетих на меката връзка че връща топла вода в мрежата и се захванах аз с него....смених всички кабели с нови(имаше някои нагорели) 2,5 квадрата силиконови, смених паровинтила и преди него сложих бронзов клапан пропускащ само в едната посока(оказа се че новия паровинтил също връща топлата вода...) и какво се получи вече не връща вода грее си изключва но водата пак свършва бързо...изхарчих я цялата под душа докато усетих на меката връзка на изхода че има хладка вода само, след около 30мин. измих чиниите и имаше топла вода....
извода който си направих е че изходната тръба на балона е перфорирана някъде по средата(по непонятни за мен причини) и не ползвам целия обем на бойлера....или втора причина и новия регулатор е сдал багажа и изключва по рано от желаната температура,което не обяснява факта че ако врътката е докрай за макс температура на сгряване по някой път изключва термичната защита....
в общи линии съм пълен шах с пешката и ще съм благодарен на няколко адекватни отговора :rolleyes:
При пробита тръба за топлата вода, вътре тя достига и отвежда водата почти от горния край на водосъдържателя, ефекта е този.
Студената вода при постъпването си във водосъдържателя избутва топлата нагоре и ако тръбата е пробита по-ниско, близо до долния край, топлата вода свършва бързо.Всъщност тя остава над дупката и затова отново бързо се стопля водата.
Никак не бих се учудил, ако при теб причината се окаже точно тази.
Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.
Здравейте,
След няколко годинки употреба е време да сменям ПАК бойлерчето. Първо набързо предисторията:
Купувам TESY 2008 година с доп. серпентина и го връзвам с парното, след 3 години употреба проби серпентината вътре благодарение, на което се чудих сума време от къде губя вода и защо парното не загрява. В момента не съм го сменял но не ползвам сер-ната. Имам и втори бойлер понеже къщата е на два етажа с отделни електро и ВиК кръгове, който също е TESY и вече освен, че ме вкарва в преразход с тока прегрява зверски. Толкова, че докато се къпя в половината от смесителя където идва топлата вода капките се изпаряват в миг, а ако го полея с шепа направо изкипява водата! Ужас, жената ще ме напусне от страх да не избухне гадината мръсна. А и той е "нов", купен 2006.
Та въпроса ми е какво да си купя сега?! Вече трябват 2 бойлера със серпентини единия 100 другия 80 литра. Гледах разни но все ми се струва, че са правени на едно и също място: TESY, DIPLOMAT, ELDOM...! Днес минах покрай един магазин в София на околовръстното точно преди кръговото на Драгалевци. Отвън голям надпис STIEBEL ELTRON, вътре повечето са български. Там човека ми предложи TETRAMAT, Чешки. Цената за вертикален 100 литра с една серп. беше около 750лв някъде не е неръжд. ами с покритие някакво.
Някой ползва ли бойлер със серп. за да ми даде съвет или пък някой по-запознат, че трябва да взимам читаво буре някякво щото и детеннцето е на път и ще си трябва топла водичка и за него пък не искам да мисля и за това след време. Марки, магазини, модели, технологии всякакви препоръки и опит ще са ми от полза.
Само да кажа, че този път мисля да не пестя, че вече имам горчив опит с пестенето на пари. По-добре читав и по-скъпичък ама да не мисля дали ще ми избухне в мазето! Инсталацията ми е трижилна, заземена, с ДТЗ отделно за бойлера, абе всички салтанати там.
Поздрави и блягодаря за вниманието :)
Отговор: Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.
бойлер под 400 лв. не е бойлер.аз ги наричам вестници,защото са много тънки.препоръчвам елдом-неръждаем.не купувай вносен,дори чешкия.тъй като си със серпентина,80 литра -цената ще бъде над 500 лв. не купувай хоризонтален,вярно е,че заемат по-малко място,но качеството е слабо-те са за неразбирачи и за жените.виж "светльо шишков" -до моста чавдар. купи само неръждаем,останалите са боядисани тенджери.нищо,че продавач-консултантите ги хвалят и казват -те са с двойно стъклокерамично покритие-рабирай-боклук.боядисана тенджера.
Отговор: Ще сменям бойлера! Дайте препоръки без TESY.
Цитат:
piopi5706
бойлер под 400 лв. не е бойлер.аз ги наричам вестници,защото са много тънки.препоръчвам елдом-неръждаем.не купувай вносен,дори чешкия.тъй като си със серпентина,80 литра -цената ще бъде над 500 лв. не купувай хоризонтален,вярно е,че заемат по-малко място,но качеството е слабо-те са за неразбирачи и за жените.виж "светльо шишков" -до моста чавдар. купи само неръждаем,останалите са боядисани тенджери.нищо,че продавач-консултантите ги хвалят и казват -те са с двойно стъклокерамично покритие-рабирай-боклук.боядисана тенджера.
И аз си мислех за "С. Шишков" щото един приятел си взе преди време неръждавейка и е много доволен засега. За хоризонталните съм съгласен - много бързо охлаждат топлата вода! То е ясно, че ще е над 500 пари но поне да се спра на нещо, което си заслужава. Мисля да мина в СФ където каза до моста чавдар да разгледам. Ти си патил с вносните ли та не ги препоръчваш или смяташ, че нямат добра поддръжка?