Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
926. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

    89 9.61%
  • Beko

    43 4.64%
  • Blomberg

    4 0.43%
  • Bosch

    71 7.67%
  • Candy

    41 4.43%
  • Electrolux

    69 7.45%
  • Gorenje

    102 11.02%
  • Haier

    2 0.22%
  • Hoover

    6 0.65%
  • Hotpoint-Ariston

    87 9.40%
  • Indesit

    81 8.75%
  • Miele

    43 4.64%
  • LG

    37 4.00%
  • Neo

    8 0.86%
  • Panasonic

    10 1.08%
  • Samsung

    40 4.32%
  • Siemens

    27 2.92%
  • Whirpool

    84 9.07%
  • Fagor

    9 0.97%
  • Еdesa

    9 0.97%
  • Bauknecht

    1 0.11%
  • Franke

    0 0%
  • Privileg

    3 0.32%
  • Siltal

    14 1.51%
  • Други

    46 4.97%
Страница 1 от 348 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 5217
Like Tree1053Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #1

    Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

    Перални

    По-стари теми за избор на перални:
    Перални,Препоръки
    Перални,Препоръки-2010


    Преди да тръгнете към магазина, помислете къде ще стои уредът. Вземете рулетка и измерете височината, ширината и дълбочината на мястото. Това определя размера и типа на пералнята. Огледайте се и измерете разстоянието до канала и кранчето за студена вода.

    Откакто в бита на древните са се появили дрехите и бельото, се е появила и нуждата да бъдат почиствани. Хилядолетия наред хората са го правили ръчно, а и досега има консерватори, които предпочитат да го правят така. От векове хората са правили опити да механизират този процес, но родината на съвременната електрическа пералня е Италия. А, защо точно там? Сигурно си спомняте израза “пране, колкото на едно италианско семейство...”.

    И да перете малко – по-добре е да имате съвременна автоматична перална машина. Със сигурност тя е по-добра и по-икономична от ръцете ви и бойлера. Така че тръгваме към магазина и попадаме на няколко редици перални. Сега вместо “Перла 04” има огромен избор от марки и модели. Евтините са под 300 лева, а за най-добрите разумната граница е 1000 лв. Масовите модели са 400 - 500 лв.
    Първо трябва да определите размера на пералнята, според бъдещото й място. Стандартите за Европа са с предно отваряне, ширина 60 см, и дълбочина 60 см, но има и “по-тънки” – 55, 45 и дори 32 см, за някоя тясна баня. Все пак, отчитайте, че тънките перални имат по-малък капацитет от 3,5 кг, но ако вкъщи сте 2-3 човека, това е напълно достатъчно.
    Предимството на “стандартните” перални с капак отпред е, че са по-безшумни и имат визуален контрол, а недостатъците, освен по-големия размер, са малко.

    Пералните с горно отваряне имат само няколко предимства. Може да ги отваряте по време на пране, без да се излива водата. Достъпът до прането е с по-малко навеждане. По-компактни са - стандартната са ширина е до 45 см. Останалото са само недостатъци. Пералните с капак отгоре са по-шумни и имат още един капак на барабана. По-голямата им надежнодст заради окачването на барабана на два срещупожни лагера е мит. На практика не се наблюдава разлика в надеждността при сравнение с пералните с преден капак. Но сигурното е, че тази конструкция ги прави по-шумни. При пералните с горен капак има и един много досаден недостатък. Пространството между барабана, гумата и не се мие добре по време на пране. След месеци това пространство се зацапва и мухлясва. Спасението са само редовни профилактични сеанси на програма 90 градуса и белина “Аче”. С казан от неръждаема стомана или с полимерен казан? “Карборан”, “Дюрапроб” и т.н. са все наименования на различните производители за полимерни материали.

    Съвременните полимерни казани са проектирани да надживеят останалите компоненти на машината, но за разлика от металните неръждаеми такива правят пералнята по-тиха и позволяват повече обороти на центрофугата. “Неръждавейката” горещо ви я препоръчваме, когато купувате бойлер. Не обръщайте прекалено внимание на оборотите. 1000 оборота са предостатъчни. Оптимални за повечето тъкани са 600 – 800 оборота. Повече обороти означават по-сухо пране, но ви очаква и по-голямо гладене...
    Управлението на повечето съвременни автоматични перални е електронно, а при по-евтините все още се намират с механичен програматор. Механиката е по-подходяща за използване в места с нестабилно електрозахранване и токови удари. При тези условия електронните “мозъци” са по-чувствителни.

    Електронното управление предлага многобройни програми (като кабелната телевизия), но не им се впечатлявйте особено. На практика ще използвате само 3 – 4 основни програми. По-важното е да имате “врътки” за температурата и оборотите, копчета за допълнително изплакване или скъсяване на прането. Така сами разнообразявате програмата на пералнята за вечерта, съобразно вида пране и нужди. Обърнете внимание на “класовете”. Имаме клас на енергоспестяване, клас на изпиране и клас на центрофугиране. Комбинацията ААА е идеалната. При най-новите перални има модели с енергоспестяващ клас А+. Освен по-малък разход на ток получавате и по-кратко време за изпиране.

    А дали да си вземете пералня с вградена сушилня? Ако парите не са проблем – давайте. За останалите хора остава успокоението, че сушилнята е необходима за домовете без място за простиране или за северните народи. В допълнение, потреблението на ток е значително. Топлината също похабява по-бързо тъканите. Така че, ако имате слънчева тераса, по-добре простирайте.

    Остава тежкия избор за марката и производителя
    Шампиони по издръжливост са шведските и австрийските перални, като могат да изкарат и 20 години. Според сервизни техници немските сглобки имат 10 - 15 години безупречна служба, следват ги италианците с 5 до 8 години, а корейските също ще изкарат най-малко 5 години. Накрая са турските и китайските производители, но дори и в този случай издържат поне 3 години на интензивно пране. Влизайки в Европа, все пак помнете, че в белите държави домакинската техника се подменя на всеки 3 – 5 години. От друга страна дълговечността на пералнята няма нищо общо с качеството на прането. Така например една модерна корейска пералня със сребърна нанотехнология гарантира антибактериална защита на прането до 30 дни след неговото изпиране.

    Накрая ще изброим и някои допълнителни екстри към съвременните перални. На първо място е компютърното управление и множество сензори. Най-модерните перални имат инверторен електродвигател с директно задвижване (без ремъци и шайби) и електронно управление. Много полезен е аквастопът – защитата при скъсване на маркуча за студената вода. Самобалансирането на барабана, инверторните електромотори и специалното окачване в комплект дават безшумна работа и високи обороти. Новост са специалните “душ” системи за вътрешна циркулация на водата, което пести вода, време и перилни препарати. Друга технологична новост са сребърните нанотехнологии, при които в прането се отделят сребърни йони – безпощадни убийци на микроорганизмите, без да причиняват алергии.
    И още една продробност – освен пералня ще трябва да си купите и хубав перилен препарат. Приятно пране!

    http://www.kolko.bg/pages/2009/06/%D...B%D0%BD%D1%8F/

    Като всеки скъп домашен уред и пералнята трябва да се поддържа така, че да има по-дълъг живот. За да е винаги изправна, трябва да се съобразявате с някой много важни правила за експлоатация и поддръжка.

    Моделите с "двигател с инверторен преобразувател" имат следните:
    1.Предимства:
    -по-плавно движение
    -по-малко вибрации
    -по-нисък разход на ел. енергия
    -по-тиха работа
    -по-дълъг живот

    2.Недостатъци
    -капризни по отношение на параметрите на ел. мрежа
    -при големи разлики в напрежението на мрежата - изгарят



    Полезни съвети:[*] - Качеството на изпиране зависи от качеството на праха за пране.Колкото до праховете - стават Persil, Ariel, Tide и донякъде Тема! По-евтините съдържат повече "пълнеж" и аромат за сметка на активните вещества.[*] - Разходните норми на праховете за пране, дадени на опаковката обикновено са завишени с 20-30 %. Това се прави с цел да се продават по-големи количества. т.е. слагайте по-малко прах / при нормано замърсено пране/[*] - На опаковката на всеки прах има описана дозата която се слага при пране в зависимост от твърдостта на водата.При много твърда вода количеството обикновено е с 50%повече.Отчитайте обаче и факта че дозите са завишени.[*] - Използвайте само прах за автоматични перални, защото прахът за ръчно пране прави много пяна, а това води до претоварване на мотора и може сериозно да го повреди.[*] - За ЛДК,одеала,големи завивки има ограничение от 3кг. сухо тегло -независимо че пералнята е за пране 5 кг.При центрофугиране на такава завивка не може да се разпредели равномерно теглото в барабана.Получаващият се дисбаланс е опасен,последствията непредсказуеми.[*] - КАЛГОН и разни други химикали от този сорт съсипват уплътненията и препоръката е да не се използват. В тази връзка избягвайте да перете при 90degC. Освен повишения разход на ел. енергия при тази темп. отделянето на карбонати и други неразтворими съединения се увеличава с пъти. При твърда вода се препоръчва 1-2 пъти годишно да се извърта по един цикъл на пране без дрехи, като вместо прах се слага малко лимонтузу. [*] - Докато работи, не спирайте никога пералнята, било като отваряте вратичката на люка, било чрез превъртане бутоните за програмите. Така можете да развалите програматора.[*]- Най-често използваните в бита скорости за центрофугиране са 500-700/800 об/мин. Скоростите над 1200 об/мин са маркетингов трик и не е необходимо за плащате повече за много високи обороти. Още повече, за noname модели! Просто ще съсипете пералнята.[*] - AEG, Electrolux и Zanussi са търговски марки на концерна Electrolux, и според самите Electrolux, разликите в цената се определят не от разлика в качеството, а от наличието или отсъствието на доп. функции.[*] - Вертикалните перални противно на очакванията /говори се, че наличието на два лагера ги прави по-надежни/ не са по-добри като технология. Това е свързано с наличието на дисбаланс на барабана породен от вратичките за поставяне на прането. Препоръката е ако имате възможност и място просто да си вземете класическа пералня с предно зареждане /full size/ не тясна.[*] - Пералня в никой случай не бива да се монтира в баня!! Ако ще поставяте пералнята в банята, обърнете внимание, дали корпуса на пералнята е устойчив на ръжда /в по-скъпите модели се използва поцинкована ламарина с последваща обработка /боядисване/. В евтините модели не е така и понеже в банята е по-висока влажността, след няколко месеца, максимум година ще избие ръжда -освен това се отразява на електрониката.А това води до риск да ви удари ток докато се къпете.[*] - Когато извадите дрехите, избършете със суха кърпа старателно гуменото уплътнение на люка. Така ще удължите живота му.[*] - Вратата трябва да стои леко открехната, когато машината не работи, за да се изпари и малкото останала вода в пералнята.[*] - Препоръчва се първият цикъл на пране да се извърши без зареждане. С това ще се отстрани остатъчната вода, използвана при изпитването на пералната мешина.[*] - Първите 2-3 пранета не оставайте машината без наблюдение!!! По принцип трябва да ги изпробват в завода ,но има и неща които не могат да се засекат по време на изпитанията.

    При пране на деликатни тъкани зползвайте торбички за пране
    http://www.globol-online.com/index.p...hk=1&Itemid=53

    http://sadomialni.com/sadomial.swf

    Когато избирате пералня
    1.Вземете с отделен терморегулатор.Така вие решавате на каква температура ще перете.
    2.Не обръщайте много внимание на простотиите които се пишат по брошурите.
    3.Ако избирате комбинирана със сушилня - обърнете внимание на конденз ли работи или на изпарение.
    Ако е на конденз водата се събира в едно резервоарче, а за тези с изпарението -задължително трябва да имате комин или някакъв отвор в стената за да се извежда парата навън.Някои казват, че когато парата се отвежда навън при зимно време много бързо кондензира в комина и се стича надолу вода, което е кофти.Вземeте си си кондензорен тип сушилня.Правилно дрехите се изпъват на простора от собствената им тежест.При пералня със сушилня това няма как да стане.Дрехите изсъхват намачкани и затова по-трудно се гладят.Обикновено капацитетата на сушилнята е 1/2 от капацитета на пране.Това е така защото дрехите които са разположени в средата на барабана и са заобиколени от други дрехи няма как да се изсушават.Така че при сушене дрехите трябва да могат да се движат в барабана.
    4.Големия капацитет пък също е по-скоро недостатък отколкото предимство.Да се съберат 6,5кг сухи дрехи от един цвят за мен означава,че в домакинството не се пере редовно.Възможни са изключения,но увеличения обем на ваната означава и повече вода,ток и прах.


    Погледнете на етикета:
    Клас потребление на електроенергия -
    Клас ефективност на изпиране - /Открай време качеството на прането зависи най вече от праха./
    Клас ефективност на изтискване -
    Класовете се оценяват с букви от латинската азбука- клас А е най-високият

    Как се поставят оценки за класа на изпиране?
    http://qol.ru/articles/article.php?article=10

    jet system - ( допълнителна циркулация по време на основното пране) са най-високия клас перални.

    Използвайте омекотители за водата
    http://www.laundryball.co.uk/
    http://www.whitecats.ru/cash/vids/80_230.html - (Антикалциеви омекотители на водата)
    http://www.whitecats.ru/cash/info/1270.html - Магнитен кондиционер за перални и съдомоялни машини
    http://www.whitecats.ru/cash/info/1260.html - Комплект магнитни топчета
    http://www.whitecats.ru/cash/info/1250.html - това е за тоалетната чиния

    Ако се зачете в надписите по кутиите за пране ще ви направи впечатление съдържанието на праха:
    1. От 5 до 15% - фосфати - омекотяват водата
    от 10 до 15% нещо друго и на 3 позиция има някаква друга химия , но като се съберат всичките проценти се получава от 20%-50% сиреч никаква информация за останалите от 80 до 50%.
    Важното са активните вещества! В "по-перящитe" прахове има повече такива..
    От ниския клас прахове, дали ще е Ехо, Bonux или Dero - все тая - там се набляга на рекламата + аромата - оказва се, че жените пазаруват `с носа` си

    Трябва ли да се спира крана с водата към пералнята?
    В инструкцията пише всеки път след ползване да се вади щепсела и спира крана.
    Виждал съм няколко случая на наводняване, поради неплътно затворил вентил. Това обикновено се получава, когато вентила се стопи и изкриви (това е повреда естетствено или при попадане на песъчинка в него. Това се случва, когато пералнята е спряна след поредното пране, а вентила остава малко отворен и пропуска вода съвсем леко - на сутринта (например) следва изненада...

    http://bg.cleanright.eu/

    http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=950


    Кислолът и белината не са желателни за употреба в пералните. Провокират метала към корозия, особено където има точкови заварки. Барабанът променя цвета си ("помътнява") от реакцията с кислола. Същото се получава, когато сипете кислол в мивката - решетката става матова и на черни петна/капки. За гумените уплътнения и съединения незнам как влияе...
    Има си специализирани препарати, става перфектно и с препарат за кафе машини, става и с лимонена киселина/лимонтозу/, и с оцет.



    Как се разбира датата на производство на пералните?
    Търсeтe по пластмасовите части /чекмеджето за прах/,под горният капак,долният капак при филтъра за кръгли маркери със стрелкичка и годината на производство.

    Най-добрите перални са Miele http://miele.com/
    Избягвайте италианските особено на МерлониГруп (Силтал,Индезит,Аристон) ,Beko, Samsung, LG , Zerowat и всички китайски
    Качествени марки са АЕG, BOSH, SIEMENS, PRIVILEG, Баукнехт, ELECTROLUX, GORENJE
    'bosch'' не са вече немски (поне тези със цена до 800лв.),а турски или испански. AEG са немски, но май наистина откакто electrolux ги купиха не са със старото качество.


    Производители на перални:
    http://mcm.bg/?page=collection&colle...373cebf45c5131
    http://bosch.expo2000.bg/peralni-sus...ostoqshti.html http://www.bosch-bt.ru/
    http://siemens.expo2000.bg/index.html
    http://www.bauknecht.de/produkte-1/w...n-2/102021014/
    http://www.bosch-home.bg/
    http://newsroom.electrolux.com/bg/category/aeg/
    http://www.electrolux.bg/
    http://www.aeg.com/ http://www.aeg-home.com/
    http://www.franke.com/countries/bg/bg/home.html
    http://www.whirlpool.bg/app.php
    http://www.gorenje.bg/
    http://www.lg.com/bg/elektrodomakins...rali/index.jsp
    http://www.privileg.de/
    http://www.ariston.com/ (всичките им модели, които завършват на 9-ка са с инверторни мотори) и с 3 год. гаранция.
    http://www.geappliances.com/appliances/washer-dryer.htm
    http://www.zanussi.com/
    http://www.siltal.it/
    http://www.candy-domestic.co.uk/
    http://www.beko.ru/
    http://www.edesa.com/colecciones.php
    http://www.fagor.co.uk/
    http://www.samsung.com/uk/consumer/h...?pagetype=type
    http://www.blombergappliances.com/US/EN/default.htm
    http://www.elektrabregenz.at/
    http://www.smeg.com/
    http://www.arcelikas.com/


    Вauknecht това е Whirpool производство за Германия
    KORTING е търговска марка на Gorenje
    Indezit ги правят в Италия и Полша
    Samsung се произвеждат в Италия
    General Electric се произвеждат в Турция и Великобритания,
    Electrolux в Полша и Румъния
    Candy се произвеждат в Италия
    General Electric е собственик на Electrolux който пък от своя страна е собственик на АЕG и Zanussi.
    Zerowat е част от Candy Group

    МАГАЗИНИ
    http://www.technomarket.bg/ Промоциите в ТМ ги обявяват в събота или неделя на две седмици.
    http://electron.bg/
    http://www.volta.bg/
    http://www.technopolis.bg/
    http://www.ritoni.com/
    http://domo-bg.com/
    http://www.densi.bg/
    http://www.dekom.bg/
    http://zora.bg/


    Перални с козметични дефекти - /драскотини вдлъбнатини и т.н./
    http://technohit.bg/?cat=10

    Бяла техника втора употреба
    http://used.bg/biala-tehnika.html

    http://sorti-vs.com/
    http://www.martechnics.com/
    http://tornado-bg.org/
    http://www.2hand.bg/bqla_tehnika_bg.html
    http://xerko.info/index.htm


    може да намерите най-близкият ви магазин или сервиз тук
    http://search.yellowpages.bg/
    http://www.goldenpages.bg/

    Пералните имат транспортни планки които се отстраняват преди пускането - в инструкцията на всяка пералня са показани транспортните планки и начина им на демонтаж.
    Обезателно я нивелирайте и СТРИКТНО спазвайте инструкцията за монтиране - особено зануляването и свързване към В.И.К
    Пералнята не трябва да се мести при центрофугиране (имам предвид сама да се мести),увеличаването на оборотите трябва да е плавно. Има норми за шум (85 децибела по памет го казвам).Основата трябва да е твърда,пералнята нивелирана.

    Разлика между вградената и невградената е само в горния капак.Тази, която е за вграждане, е с плосък капак и идва 2-3 см по-ниска, за да се мушне под стандартен по височина плот. На невградената понякога се налага да се демонтира капака, за да влезе. Мисля, че друга разлика нямат.

    Как да разчитаме буквените означения на моделите?
    В означенията на Електролукс:
    F - фронтално зареждане
    T- горно зареждане
    ЕWF - front load /фронтално зареждане/
    EWT - top load /горно зареждане/
    обикновено след цифрите в модела буквите означават цвят

    форум на специалистите по-перални машини
    http://www.tehcomservis.com/forum/index.php

    http://forum.qol.ru/viewforum.php?f=1
    Under666 и Veselan харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #2

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения


  4. Novice
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    1
    #3

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Уау! Доста изчерпателно. Благодаря за информацията. А дали е възможно да ме посъветвате каква пералня да си купя с бюджет 400 лв. ?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    18
    #4

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    hristoslav2,да сложиш марката Zerowatt към некачествените е меко казано смешно,а за изброените магазини от теб,ще те попитам:за Зора не си ли чувал?????

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,247
    #5

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от yovobg
    hristoslav2,да сложиш марката Zerowatt към некачествените е меко казано смешно,а за изброените магазини от теб,ще те попитам:за Зора не си ли чувал?????
    Zerowatt отдавна са част от Candy Groupe. Да и оттогава са в групата на некачествените!
    За да не ме обвиниш в пристрастност - аз имам оригинална пералня Zerowatt Made in Italy от далечната 1996. До момента не ме е предала.
    А сега иди да провериш колко има в сервизите от новите, и тогава пиши!
    Колкото до "Зора" - сигурно има и други вериги, но за тази цел си има Жълти страници!

    И въобще защо се заяждаш с hristoslav2? Да беше допринесъл с нещо по темата поне!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    53
    #6

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    РолсРойсът на пералните е Miele, Мерцедесът - BOSCH, SIEMENS, AEG /ако са германско производство/. Всичко останало е компромис.
    Аз ползувам Миеле от няколко години, прекалено са скъпи, но има защо. Единственият "проблем" е, че тежи 116 кг., всичко е направено масивно и здраво, няма чупене. Изумен съм от тях - и в спалнята да си я сложиш пак няма да я чуваш като работи... Когато центрофугира на 1400 оборота е абсолютно неподвижна.
    Иначе Индезит,Аристон,Хотпоинт никога...абсолютен шит.
    Много по-добре Miele втора употреба, отколкото двойно по-скъпа нова от родните магазини.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,424
    #7

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от yovobg
    hristoslav2,да сложиш марката Zerowatt към некачествените е меко казано смешно,а за изброените магазини от теб,ще те попитам:за Зора не си ли чувал?????
    Чувал съм за Зора-разбира се
    Що се отнася до Zerowatt потърси статистика за ремонтите в сервизите и пак ще поговорим за качеството им.
    За еталон съм взел MIELE -номер 1
    http://www.mcm.bg/


    Цитат Първоначално публикувано от sunny357
    Уау! Доста изчерпателно. Благодаря за информацията. А дали е възможно да ме посъветвате каква пералня да си купя с бюджет 400 лв. ?
    Вдигни малко бюджета-550-600лв ако искаш нещо по-евтино и качествено.

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #8

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Ljubon
    Единственият "проблем" е, че тежи 116 кг., всичко е направено масивно и здраво, няма чупене. Изумен съм от тях - и в спалнята да си я сложиш пак няма да я чуваш като работи... Когато центрофугира на 1400 оборота е абсолютно неподвижна.
    Миелето тежи 115 кг не защото е здрава, а защото е високооборотна и има голяма тежест за да не подскача. И други марки има които са толкова тежки, но са боклуци.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,247
    #9

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    отнеха ми правото не само на модератор ,но и правото да редактирам собствените си постове.
    Това пък защо, ако не е тайна?

  12. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    150
    #10

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Zerowatt отдавна са част от Candy Groupe. Да и оттогава са в групата на некачествените!
    За да не ме обвиниш в пристрастност - аз имам оригинална пералня Zerowatt Made in Italy от далечната 1996. До момента не ме е предала.
    А сега иди да провериш колко има в сервизите от новите, и тогава пиши!
    Колкото до "Зора" - сигурно има и други вериги, но за тази цел си има Жълти страници!

    И въобще защо се заяждаш с hristoslav2? Да беше допринесъл с нещо по темата поне!
    Подкрепям колегата-Зеровата ми от 1996 е 33 см. и е изгледал две бебета и е перял по-често поради по-малкиа обем на прането 4 кг.До сега никакъв проблем.Пералня-трепач!
    За съжаление я виядх в Техномаркет и е Мейд ин Чайна.

  13. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #11

    "За" и "Против" инверторните мотори при пералните!

    Отварям тази тема,за да сподели мнението си всеки, който е ползвал или ползва пералня с инверторен мотор.
    Според вас каква пералня е по-добре да си купи човек -с инверторен мотор или с обикновен?

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #12

    Re:"За" и "Против" инверторните мотори при пералните!

    Цитат Първоначално публикувано от shanto
    Отварям тази тема,за да сподели мнението си всеки, който е ползвал или ползва пералня с инверторен мотор.
    Според вас каква пералня е по-добре да си купи човек -с инверторен мотор или с обикновен?
    Хубава тема! Може би за да тръгне обаче е добре, в синтезиран вид да се изброят предимствата и недостатъците на двата мотора.

  16. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    621
    #13

    Re:"За" и "Против" инверторните мотори при пералните!

    Ами доколкото съм прочел за тях става въпрос за "двигател с инверторен преобразувател" и имат следните:
    1.Предимства:
    -по-плавно движение
    -по-малко вибрации
    -по-нисък разход на ел. енергия
    -по-тиха работа
    -по-дълъг живот

    2.Недостатъци
    -капризни по отношение на параметрите на ел. мрежа
    -при големи разлики в напрежението на мрежата - изгарят (прочетено от тук)

    Ако някой иска да ги допълни или коментира ...

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #14

    Re:"За" и "Против" инверторните мотори при пералните!

    Обикновенно когато мотора е инверторен е поставен без ремък или така наречения директ драйв. Иначе няма да има почти никакви предимства.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    47
    #15

    Re:Перални / FAQ - избор, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Ljubon
    РолсРойсът на пералните е Miele, Мерцедесът - BOSCH, SIEMENS, AEG /ако са германско производство/. Всичко останало е компромис.
    Аз ползувам Миеле от няколко години, прекалено са скъпи, но има защо. Единственият "проблем" е, че тежи 116 кг., всичко е направено масивно и здраво, няма чупене. Изумен съм от тях - и в спалнята да си я сложиш пак няма да я чуваш като работи... Когато центрофугира на 1400 оборота е абсолютно неподвижна.
    Иначе Индезит,Аристон,Хотпоинт никога...абсолютен шит.
    Много по-добре Miele втора употреба, отколкото двойно по-скъпа нова от родните магазини.
    Не съм много съгласен с теб. До това до изброените марки.... Аз взех Аристон по-точно този модел http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09042064 и мога да ти кажа, че определено съм доволен. Абс тиха, добра центруфуга, всякакъв възможен вид пране и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 348 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 925
    Последно: 30-03-24, 09:19
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 13:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе