Здравейте,
имам сушилня Electrolux , работеща на кондензационен принцип.
Въпросът ми е мога ли да използвам водата ,която се събира от сушенето, като дестилирана и да си доливам акумулатора с нея?
Здравейте,
имам сушилня Electrolux , работеща на кондензационен принцип.
Въпросът ми е мога ли да използвам водата ,която се събира от сушенето, като дестилирана и да си доливам акумулатора с нея?
Прекарана през филтър за шварц кафе, заради дребните власинки
Попадна ми в някакво описание на сушилна.
Извинявай , но какво си пил ???Първоначално публикувано от shanto
В прането / т.е. влагата в него се съдържа остатъци от перилните препарати. !!
За акумулатор се използва дестилат от чиста вода / водопроводна/ , а не от отцедена от перилни препарати.
Е може да съм в грешка, ако при пране не използваш препарати.
При сушините в пералните я няма тази висока температура както в дестилаторите.
На съда за събиране на кондензираната вода на нашата (също Електролукс) има означения: цвете в саксийка, ютия и акумолатор (сиреч водата става за това) и задраскана чаша (не става запиене)
Сишилнята не прецежда водата, точно я дестилира. Вярно е обаче, че потока топъл въздух носи всякакви власинки и прашинки, те се филтрират от филтрите, колко успешно е въпроса.
По принцип водатата не е с необходмиата чистота за акумулатор, но вероятно няма да му навреди много. Още повече вода се долива на стари акумулатори. Аз съм доливал само един път вода на акумулатор за целият му живот. Един акумулатор започне ли бързо да изпарява вода е за боклука. Така, че сипвай си водата от сушилнята и събирай пари за нов акумулатор. Вярно е, че дестилираната вода нестава за пиене.