Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
Засега карам с 3в1 таблетките на финиш, на 55 градуса, всичко излиза измито перфектно и скърца, твърдостта на водата според лакмусовата хартийка съм я настроил на 1 (от макс 5), това е за Бургас. Имам доста черни на цвят чинии и чаши и няма петна от капки значи твърдостта е настроена. Като ми свършат таблетките ще подкарам прах за миене 2в1 на АРО от метро + соли АРО. Имам приятели и казват, че мие добре и е в пъти по-евтино от таблетки. Само не ползвайте на Сонакс, че драска чаши.
Някой, може ли да сподели данни от лакмусова хартишка във Варна?
Мерси, ама не ми трябва подробен химичен анализ, а само показанието на лентичката :)
Касапе,майна,къде от Пловдив се заби във Варна,да те крадне някоя рускиня.Не знам за кво са ти данните,ама да ти кажа,че на мен ми даде(за Тракия-Пловдив) 1во ниво,а на познат,живеещ на 500м-3то ниво,а водоснабдяването е от едно и също място.Та или лентичките на различните производители не мерят еднакво или...и аз не знам.Па да не говорим,че се води в Пловдив твърда водата(от бойлера и пералнята дувар можеш да градиш),та и данните на ВиК гледах чак.
По принцип се знае, че в Русе водата е много твърда/за България/. Като видях показанието на сайта - 15, чак си помислих, че нашето ВиК са объркали. Те и сега пък искат да ни вдигат водата над 2лв/м3 без ДДС. Основния аргумент - новата очистваща инсталация, дето я правиха 3 години - имало много разходи.
ВЪПРОС за BOSCH.
Реших да обзаведа половинката със съдомиялна. След четене се спрях на BOSCH. Тъй като искам обаче да разбера всичко, или поне максимално :rolleyes:, моля да ми помогнете с разчитането на символите от моделите.
Например: SMS58M98EU
S - съдомиялна
M - размера М - 60см; G - 60см.; P(R) - 45см.; С(К) - компакт по - малките модели
S - тип S - свободностояща; I - интегрирана, т.е. предната врата си е нейна; V - вградена, няма декоративен панел на предната врата;
5 - брой програми
8 - ?
М - серия, U - ;M - ; L-Logixx; A - Avantixx; E- Exxcel; F - ; T - ;C - Classixx;, но коя е по - добра(с повече екстри)?
9 - ?
8 - цвят 0 - вградена(без панел); 2 - бял; 6 - черен; 8 - инокс;
EU - EUROPE; или GB - Великобритания
Здравейте,солта във миялната ни машина е станала на камък и не знаем какво да направим,някой случвало ли му се е и дали имате на представа какво да се направи за да се разбие ? Благодаря предварително!
Бая ще да е седяла.Сипи вода.
Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
Бая ще да е седяла.Сипи вода.
Пускаме я всеки ден,че и по два пъти,пробвахме с вода не стана.
Опитай малко да я разбиеш с нещо остро...само внимавай да не повредиш казанчето. А занапред използвай едра сол,няма да имаш подобни проблеми.
Вместо да я дупча,аз бих изчакал някое профи да се изкаже;ако има мълчание,бих я разглобил и почистил.Или викаш техник.
Здравейте на всички в този прекрасен форум,
Ето че отново искам да ви попитам за вашето компетентно и препатило мнение за съдомиялна машина за вграждане с размер от 45 см. :help
Наложи се закупуване на нова след като старата ме предаде почти веднага след изтичането на гаранцията (Август месец) и ходене по мъките с техника в период на 1 месец.
Не че вече съм предобеден за марка но старата е Electrolux 43010, работеше много добре докато не спря :cry: оказа се контролната платка и след много опити за ремонт и 1 месец се оказа че новата платка струва не 250 а 450 лв. :2guns:
За цената не че няма ограничение но да има смисъл, като по-евтиното и заслужаващо си.
Благодаря предварително за отделеното време и отправената помощ. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Vewol
Здравейте на всички в този прекрасен форум,
Ето че отново искам да ви попитам за вашето компетентно и препатило мнение за съдомиялна машина за вграждане с размер от 45 см. :help
Наложи се закупуване на нова след като старата ме предаде почти веднага след изтичането на гаранцията (Август месец) и ходене по мъките с техника в период на 1 месец.
Не че вече съм предобеден за марка но старата е Electrolux 43010, работеше много добре докато не спря :cry: оказа се контролната платка и след много опити за ремонт и 1 месец се оказа че новата платка струва не 250 а 450 лв. :2guns:
За цената не че няма ограничение но да има смисъл, като по-евтиното и заслужаващо си.
Благодаря предварително за отделеното време и отправената помощ. :Drinks:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-BEKO-DIS-5831