Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е съдомиялната ви ?

Гласували
326. Не можете да гласувате в тази анкета
  • АЕG

    37 11.35%
  • Beko

    59 18.10%
  • Blomberg

    8 2.45%
  • Bosch

    67 20.55%
  • Candy

    4 1.23%
  • Daewoo

    3 0.92%
  • Electrolux

    35 10.74%
  • Fagor

    3 0.92%
  • Gorenje

    20 6.13%
  • Hotpoint-Ariston

    20 6.13%
  • Indesit

    9 2.76%
  • Midea

    14 4.29%
  • Neo

    0 0%
  • Siemens

    14 4.29%
  • Whirpool

    22 6.75%
  • Zanussi

    8 2.45%
  • Conegliano

    3 0.92%
Страница 1 от 68 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 1015
Like Tree109Одобрявам

Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1

    Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Стара тема за избор на съдомиялна: Съдомиялна придобивка


    Защо и как да си купим съдомиялна машина Автор Диего Флоров

    Най-тежкият въпрос след домашната вечеря е кой ще измие чиниите. Верният отговор – съдомиялната! Този уред го има само в 5% от домовете, но вече много повече семейства могат да си го позволят и това не е излишен лукс. Спестявате разходи на вода и ток, а печелите време и идеална чистота.

    Миялната машина все още е екзотичен уред в дома. Доскоро тя беше признак на висок социален статус като мобилния телефон например. Замисляли ли сте се, че добрата миялна по цена е равна на един добър GSM?! Пак само няколкостотин лева! А ползите във финансово, хигиенно и екологично отношение са неоспорими. Отделно домакинята има повече време за почивка, децата, хобито, дори и за любимия. Последният аргумент е много важен, когато финансирането е пречка за покупката на уреда.

    Миялната машина е сравнително прост уред. Тя е херметичен шкаф с телени или пластмасови полици и отделения за нареждане на мръсната посуда. Водна помпа върти “горещ душ” под налягане през няколко перки. Алкалният миещ препарат разтваря мръсотията. Водата се подгрява като в пералнята. Следва плакнене. Сушенето става с горещ въздух. Всичко се управлява от електронен или механичен програматор. Накрая вадите сухи и блестящи чинии и чаши!

    Каква миялна да си купим – голяма или малка?
    Най-добре си купете голямата 85 х 60 х 60 см (с размера на обикновена пералня) за 12 комплекта. Така ще поберете всичките използвани през деня прибори, дори тенджерите и тавите. Ако остане място – има модели с функция ½ зареждане. В случай че има проблем с мястото в кунята, продават се и по-тесни – с ширина 45 см за 9 комплекта. Цената остава същата, но я пускате по-често. Ако кухнята ви е съвсем малка или сте един-двама човека – има още по-малки модели за 4 комплекта, които се поставят на кухненския плот, с размери малко по-големи от микровълнова печка 45 х 55 х 50. Все пак в тях не можете да сложите тенджера или тава. Цената е със 100 - 200 лева по-ниска от съответния голям събрат.

    Кои екстри са важни?
    Модерните съдомиялни са с електронно “мислещо” управление и сензори за регулиране на консумацията на ток, вода и препарати. Предлагат икономични или специални програми. Индикаторите за сол и гланц са вече стандарт. Ако има “аквастоп” няма да се притеснявате от скъсване на маркуча за студена вода.

    За монтажа в кухнята трябва да осигурите водопровод и канал (както за пералнята). Ако е близо до пералнята – можете да минете само с двойно кранче и Y-образно разклонение на канала.
    За миенето се използват 3 консуматива – изрично предназначени само за миялни машини! Най-много се харчи миещият препарат - на всяко миене. Той се предлага във вид на гранули, хапчета или гел. Ако след много време забележите, че чашите или чиниите са фино надраскани – това е от неразтворили се твърди частици на миещия препарат. Сменете препарата или използвайте гел (засега на пазара се предлага само гел Calgon). Вторият консуматив е специалната регенерираща сол. Тя омекотява водата и едно зареждане стига за месец-два. Дозирането се настройва ръчно или автоматично от миялната – в зависимост от твърдостта на водата. За София водата е сравнително мека. Третият консуматив е гланцът. Той се разтваря при последното изплакване и предотвратява образуването на засъхнали капки по стените на приборите. Зареждането на гланц също се прави рядко.

    Може да пускате миялната дори без сол и гланц, но не се препоръчва да го правите продължително.
    При зареждането на миялната отстранете остатъците от храна по чиниите. Съдомиялната мие, но не е кош за отпадъци. Чашите, купите и другите обемни съдове се поставят с дъното нагоре – иначе в тях се събира вода. Махнете от бурканите етикетите. За вилиците и лъжиците има специална кошничка.

    Какво да не поставяме в миялната?
    Не мийте алуминиеви или медни съдове, както и прибори с дървени части. Неръждаемата стомана, стъклото и порцеланът са “най-желаните гости” в миялната. Пластмасови съдове и части се слагат с повишено внимание. Най-сигурно е да са обозначени със съответния знак и да не са от магазина “За 1 лев”.

    Каква марка да изберем?
    Всички утвърдени марки уреди са много добри – Electrolux, AEG, Bosch, Ariston, Gorenje, Whirpool от ценовия клас между 550 и 1000 лева. Ако ви се виждат скъпи и търсите по-евтина, но добра миялна – на българския пазар са китайските марки Haier и Midea. Те са между 350 и 500 лева. Това са двата най-големи китайски концерни за електродомакински уреди. Дори някои от изброените западни марки съвсем легално се сглобяват там заради евтината работна ръка. Най-достъпни са малките миялни с цена от 230 лева.

    При избора непременно обърнете внимание на гаранцията и енергийния клас.
    Когато използваме съдомиялната, качеството на машинното измиване е несравнимо с ръчното миене. Това е заради високата температура и специалните миещи препарати. Винаги, когато сте на гости, ще можете да познаете по приборите и чашите дали в кухнята има миялна или не. Съдомиялната машина вече не е лукс, а икономичен, умен и удобен избор.

    10 причини да си купите миялна машина:
    1. При ръчното миене никога няма да достигнете сияещата чистота и безупречна хигиена на миялната.
    2. Домакинята на семейство от четири човека годишно спестява около 200 човекочаса труд в сравнение с миенето на ръка. Това се равнява на 8-дневна допълнителна ваканция.
    3. Не е нужно да си киснете ръцете във веро и гореща хлорирана вода.
    4. Спестявате годишно около 8 кубика вода плюс разходите за нейното подгряване.
    5. В миялната машина можете да миете не само прибори, чаши и чинии, но и тенджери (включително любимия “Цептер”), тави, лавиците на хладилника, решетки от скари и фурни, металните филтри на абсорбатора, цедки и сита, вази и много други предмети.
    6. Миялната машина не е луксозен уред! По цена е малко по-скъпа от съответния клас пералня. Не всеки ден е нужно да перете, но всеки ден трябва да миете чинии, нали!
    7. Можете да приематe без страх множество гости. След купона трябва само да съберете и отстраните храната от използваната посуда.
    8. Мръсните чинии не се събират на показ в мивката, а в миялната. Пускате уреда, когато се напълни.
    9. Най-после ще измиете и най-недостъпните ръбчета и процепи на захабените от дълго ползване прибори и чаши.
    10. Грижите се за околната среда.

    http://www.vsekidom.com/index.php?op...d=73&Itemid=26

    http://www.zadoma-bg.com/index.php?o...494&Itemid=121

    Размер и дизайн
    Когато избирате миялна машина първото нещо, с което трябва да се съобразите, е пространството, с което разполагате и дизайна, който задоволява индивидуалните ви изисквания. Ако разполагате с малко място или просто домакинството ви не включва много членове, най-подходящи за вас са моделите с размер 45 x 55 x 45 см. Те са компактни, имат нисък разход на енергия и вода и повечето от тях са пригодени да се поставят върху кухненския плот. По-големите машини са със среден размер 82 x 90 x 58 см. Множество от по-големите модели притежават опцията „половин зареждане“, което означава, че може да програмирате миялната машина за по-малко зареждане, само в горното отделение. Въпреки всичко, за най-рационална употреба е препоръчително да използвате пълния капацитет на машината, като по този начин пестите едновременно енергия и пари. Недостатъкът на минимоделите е, че побират от 4 до 9 комплекта (един комплект включва прибори за три хранения) и са по-скъпи от големите миялни. Тези, които са решили да спестят място, като си купят малка съдомиялна, трябва да знаят, че уредите се продават в две разновидности - за монтаж над и под кухненската мивка. Тези, които се монтират под мивката, имат специална помпа за отвеждане на мръсната вода. Съдомиялните, които се поставят над мивката, са със свободно изтичане на вода. Друг недостатък на миниуредите е, че не са особено икономични. Обикновено за едно измиване от 4 комплекта отиват от 10 до 16 литра вода.

    Температура на измиване
    По-старите миялни машини мият при изключително високи температури, което води и до драстично покачване на енергийния разход. Днешните модели са способни да мият ефективно при температура ненадвишаваща 55°C. Понижаване на температурата само в границата от 65°C до 55°C води до намаляване на разхода на енергия с 25%.

    Шум
    Шума на миялната машина също е важен показател, който не трябва да бъде подценяван. При закупуването на машината трябва да се има предвид, че обикновеното ниво на шум не надвишава 50 децибела. Шумът се измерва в децибели по стандартна международна система и нивото му е особено важно, ако смятате да използвате уреда през нощта, за да се възползвате от ниските цени на електричеството тогава. Информация за количеството шум, отделяно в околната среда, може да получите от консултантите в магазина или от етикета, който всеки уред трябва да притежава.

    Разход на вода
    Не забравяйте, че освен електричеството, и водата струва пари. Ако не искате да плащате неразумно високи сметки за вода, проверете съответните параметри, които също можете да откриете върху етикета на стоката. Освен това повечето миялни машини могат да бъдат свързани както към топла, така и към студена вода. Ако изберете при миене да използвате топла вода, съкращавате времето, необходимо за измиване на съдовете, но пък увеличавате сметките си за топла вода. Ако свържете уреда към крана за студена вода се удължава продължителността на цикъла за измиване, но това не би трябвало да ви тревожи, защото разхода на електричество не се покачва значително. Това се дължи на факта, че топлата вода не е необходима през цялото време на работа на миялната машина, а само по време на цикъла на същинското измиване и последното изплакване. Ако уредът е свързан към топлата вода, той ще я използва през цялото време.

    Безопасност
    Добрата машина за миене на съдове трябва да има и добра устойчивост на вътрешността си срещу действието на водата, както и защита срещу течове. Ако имате малки деца е добре да се поинтересувате дали избраният от вас модел има специални защитни функции, които блокират отварянето на вратичката по време на миене например, особено ако машината има опция за измиване при високи температури. По този начин бихте избегнали много неприятности и евентуални сериозни последствия, както за вашите деца, така и за дома ви.

    Програми
    Всички миялни машини имат стандартен цикъл на измиване, като повечето имат и отделен цикъл само за изплакване, а някои имат и деликатен цикъл за измиване на фини съдове при по-ниски температури. Температурата на финия цикъл не бива да надвишава 55°C. При някои модели може температурата при цикъла за изсушаване да надвишава 55°C, което означава, че не бива да го ползвате когато миете по-фини чаши например. Икономичният цикъл пък може да бъде използван за нормални чинии, ако не са много замърсени или са били предварително накиснати. По този начин се спестява енергия.

    Омекотител за водата
    Ако водата в района, където живеете, е твърда може върху чашите, чиниите и приборите ви да се наслоят остатъци от калций, а и по самата машина може да се образува така популярният котлен камък. Повечето уреди днес притежават вграден омекотител на водата. За да омекотите водата, трябва да напълните вградения контейнер със нужния препарат, а ако опцията за омекотяване е електронно контролирана, тя се задейства само когато е необходимо. Също така може да се настройва в зависимост от твърдостта на водата.

    Препарати
    Ако искате да предпазите съдовете от издраскване и същевременно да бъдат добре измити, използвайте препарати специално предназначени за съдомиялни машини. Днес на пазара има голямо разнообразие от почистващи средства – прахообразни, гранулирани, под формата на соли или таблетки (еднофазни или двуфазни), както и различни гланцове и ароматизатори, които участват при последното измиване и придават на съдовете приятен аромат и изискан блясък.

    Допълнителни екстри
    Някои машини за миене на чинии притежават допълнителни екстри, като изваждащи се горни поставки или поставки за вази, бутилки и други съдове с нетипична форма. Уредите от по-висок клас имат и опции за задаване на часа, в които да започне миенето, както и часовник показващ оставащото време. Има и съдомиялни машини с функция за самопочистване на ситото за отпадъци или автоматично регулиране на температурата с цел предпазване на кристалните и финия порцелан от температурен шок.

    Какво трябва да пише на етикета?
    Каталозите за поръчки по пощата, другите печатни материали, писмените оферти, рекламите по интернет или други електронни медии, които предлагат и рекламират миялни машини, трябва да съдържат копие на етикета или следната информация, представена в посочения ред:
    А) Клас на енергийна ефективност;
    Б) Наименование на стандартния цикъл на измиване;
    В) Консумация на енергия;
    Г) Клас на измиване;
    Д) Клас на изсушаване;
    Е) Вместимост;
    Ж) Консумация на вода;
    З) Годишна консумация (220 цикъла);
    И) Ниво на шум.

    Съвети за пестене на енергия
    Не плакнете мръсните чинии с вода, а просто преди да ги сложите в миялната машина, ги накиснете или премахнете хранителните остатъци с четка.
    Ако е възможно свържете уреда към студената вода. Когато чиниите ви не са много замърсени използвайте програма за миене при по-ниска температура. Винаги преди включване на машината се уверете, че използвате пълния й капацитет, като сте я заредили максимално.

    Защо пестенето на енергия е важно?
    Енергията е скъп продукт и, колкото повече енергия употребява човек, толкова повече пари трябва да плаща. В глобален план цената на енергията трайно се повишава, защото нейните основни източници постепенно се изчерпват. Търсенето на алтернативни и възстановими източници на енергия не става толкова бързо, колкото ни се иска. Затова, за да осигурим на учените повече време за търсене на други източници на енергия, днес ние трябва да я пестим.

    Много важно при покупката на съдомиялна е да се реши дали да бъде свободностояща или вградена.
    Миялните за вграждане са за предпочитане, в случай че ви предстои цялостно обзавеждане. Така уредът ще бъде част от кухненската мебелировка. Моделите обаче са по-скъпи от свободностоящите. Някои имат възможност да се обличат допълнително със специално фолио и да изглеждат като вградени.


    Съвети за съдомиялната

    Съдовете и миялнята
    Съдомиялната е прекрасна вещ! Тя спасява домакинята от рутинната домашна работа, придава на съдовете такъв блясък, който не може да се постигне с измиване на ръка. Не случайно жена – американката Жозефина Кокрейн е изобретила съдомиялната, тя е представила своята рожба на панаира в Чикаго през 1893г.

    Точки за чистота
    Както и другите видове едри битови уреди, съдомиялната се тества според своите показатели – качеството на изразходвана електроенергия, измиване и изсушаване на съдовете. Всеки един от тези показатели се обозначава с клас от А до G.

    Миенето е противопоказно
    За съжаление, дори и най-съвършената миялня машине не винаги може да се справи с поставената задача. Не всички кухненски предмети могат да се мият в миялнята. Високата температура и химически активните вещества могат да увредят някои материали и декоративни покрития. Например, дървените предмети на висока температура могат да се напукат.

    Изненади от съдомиялната
    Но даже и устойчиви материали, като стъклото или порцелана, могат да ни направят неочаквани изненади, след като минат през измиването.

    Върху стъклените и порцеланови съдове след измиването може да останат капки вода или пяна. Това може да се получи, ако преди измиването не сте поставили средство за изплакване. Това вещество облекчава изтичането на водата и подобрява резултатите от изсъхването. Не го забравяйте при подготовката на машината за работа!

    Твърдата вода също може да бъде причина за оставането на неприятни петна по чашите и чиниите. Затова предварително трябва да се регулира омекотяването на водата. Но, прекалено меката вода може да остави млечно бели линии, които не могат а се почистят.

    Правилното дозиране на миещите средства е необходимо за качественото измиване. Например, сив налеп върху стъклото може да се получи при предозиране на някое средство. Той се почиства с мека кърпа, напоена в оцет или лимонов сок.

    Какво може да бъде по-неприятно от надраскано стъкло? Причина за драскотините е неправилното подреждане на чашите, когато те се трият едни в други.

    Ако след измиването по съдовете са останали остатъци от храна, значи струите вода не са попаднали върху тях. Те или не са били подредени правилно, или струите са били закрити от други съдове.

    След измиването цвета на пластмасовите съдове се е променил! Да не би да е имало остатъци от моркови, домати, ръжда или други цветни продукти по-съдовете. А ако са почернели – проверете за изделия от сребро. А някои пластмасови съдове при измиване в миялна машина не могат да съхранят първоначалната си форма. Евтините пластмасови изделия не трябва да се подлагат на изпитанието да се мият на много висока температура.

    Порцеланът е по-устойчив към измиване в съдомиялната. Но самият той, а не рисунките върху него. За да се избегне избеляване на рисунките и шарките не трябва да се използват дълги програми с висока температура. Но, ако рисунката вече е избеляла не може да се възстанови.

    Механични драскотини или следи от метал на дъното на порцелановите съдове се обясняват много просто: вътре е попаднала вилица или лъжица и се е търкала по дъното по време на миенето.

    Металните предмети не обичат особено съдомиялната машина. Появата на ръждиви петна по дръжките на вилиците и лъжиците е естествено следствие от престоя им във влажната и гореща атмосфера на вътрешността на машината. Особено способства за такава корозия докосването на предмети от различни метали, например, сребро и не ръждива стомана.

    Ръждивите петна върху металните прибори могат да се изчистят с помощта на полиращи пасти, но за да избегнете тези неприятности, преди да поставите приборите в съдомиялната, отстранявайте остатъците храна, и ги вадете, колкото се може по-бързо.

    Особено капризен метал се явява среброто: ако водата, в която се мие се съдържа остатъци от солена или пикантна храна, то ще се покрие с жълт или кафяв налеп, а може и направо да почернее. Сол, яйца, горчица – тава са най-опасните врагове на среброто. Най-добре е сребърните прибори да се поставят в отделна кошница, за да се избегне прякото попадане на миещите препарати. След поставянето му, миялнята се включва веднага, преди да се започнали окислителните процеси.

    Алуминиевите съдове също не изглеждат особено добре след измиването. За съжаление, нищо не може да се направи против естественият процес на окисление, но ако не ви харесва мътния цвят на алуминиевите тенджери и джезвета, мийте ги само на ръка. Ако са останали остатъци от храна, и е избрана прекалено къса програма с недостатъчно гореща вода, могат да останат ръждиви петна. Проверявайте състоянието на филтъра често. Ако той е задръстен с остатъци от храна те могат да се вдигнат нагоре и да се окажат върху съдовете. Не забравяйте да го почиствате редовно!

    Върху вътрешните повърхности на съдомиялната също може да се образува бял налеп, той като правило, се появява заради твърдата вода. Може да се почисти, като се избърше с лимонов сок или оцет.

    Ако събирате през целия ден мръсни съдове в съдомиялната, не се учудвайте при появата на неприятна миризма. А след измиването се старайте по-бързо да отворите миялнята и да извадите съдовете. Не се препоръчва миенето в съдомиялната на изделия от дърво, кост, мед, олово, сребро.



    http://www.aktivnipotrebiteli.bg/?p=215
    http://www.medeachem.com/bg/products...ing-medix.html

    AEG http://www.aeg.com/ http://www.aeg-home.com/
    Baukneght http://www.bauknecht.de/zubeh%C3%B6r...n-2/102022017/
    Beko http://www.beko.ru/
    Blomberg http://www.blombergappliances.com/US/EN/default.htm
    Bosch http://www.bosch-home.bg/ http://bosch.expo2000.bg/products.php
    Candy http://www.candy.bg/dishintro4.asp
    Conegliano http://www.coneglianobg.net/build_in_about.php
    Daewoo
    Electrolux http://electrolux.bg/
    Fagor http://www.fagor-bg.com/index.php?categoryID=3
    Gorenie http://www.gorenje.bg/dishwashers
    Haier http://www.haier.com/my/
    Hotpoint-Ariston http://www.ariston.com/
    Indesit http://www.indesit.bg/indesit/entryPoint.do
    Miele http://www.mcm.bg/?page=collection&instanceID=7
    Midea http://www.midea-bg.com/
    Neo
    Sang
    Siemens http://siemens.expo2000.bg/index.html
    Whirpool http://www.whirlpool.bg/app.php
    Zanussi http://www.zanussi.com/

    http://www.winterhalter-bg.com/bg/Winterhalter.html


    Сифони
    http://www.sifoni-bg.com/category.php?id=22

    Таблетки за съдомиялни машини
    http://www.kleen-bg.com/%D0%A1%D1%8A...%BA%D0%B8.html

    http://www.roxbg.com/product.php?lang=&proid=5&catid=1


    Ревюта на съдомиялни
    Latest Reviews & News - DishwasherInfo.com

    ИСТОРИЯ
    1883 г. - Американката Жозефин Кохран изобретява миялната машина. Идеята й хрумва, когато прислужниците й отсъстват и тя трябва сама да се справи с многото съдове. Първият уред работи на принципа на подредени върху масичка съдове, които се обливат със силна струя вода.
    1887 г. - Жозефин Кохран създава собствена фирма за производство на миялни машини.
    1940 г. - Фирмата на Кохран става част от компанията за бяла техника "Whirlpool"

    http://www.segabg.com/online/article...nid=9&id=00004
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-09-12 в 19:36.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    20
    #2

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Твърдо за миялната машина съм. Имам такава от 4 години и не знам защо съм чакала толкова, за да си купя. За мен тя се нарежда по важност заедно с другите уреди хладилник, пералня и т.н. Никой не може да ме убеди, че съдовете се мият по-добре на ръка.
    Тук е момента да споделя един проблем-уплътнението на капачето за препарата непрекъснато излиза и от горещата температура вече се е разширило. Това е една гумена лента която минава по едни каналчета от вътрешната страна на капачето. Писна ми след всяко миене да си играя да го слагам. Дали става и без него? Или да купя ново?
    Този пост е редактиран от avenger; 06-06-14 в 17:51.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    56
    #3

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Въпрос към знаещите... Днес ще ходя да си купувам съдомиялна за вграждане на Мидеа. Как е по-добре да се свърже - към топлата или студената вода? Имаите в предвид, че студената вода не е много редовна при мен, все още не сме сменяли щранговете в блока и няма постоянен дебит.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    130
    #4

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Помогнете ми при избора на съдомиляна имам възможност да сложа и двата варианта , кой ми препоръчвате вие и защо ????

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #5

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Бих избрал свободно-стояща. Не виждам причина, да платя 30% горница.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    130
    #6

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    на мен пък ми се струват че нямат разлика в цените .

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #7

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от Georgi Penchev
    на мен пък ми се струват че нямат разлика в цените .
    Хе, значи имат разлики в параметрите
    Кажи конкретните модели, да ги изкоментираме като хората.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    130
    #8

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Ами гледам модели на ТЕКА , АЕГ , БОШ и като гледам не ми се струва да са по-евтини сбободно стоящите .

    Този модел съм си харесъл http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=75306 намерими аналог свободностояща има 10 модела за вграждане и само 2-3 свободностоящи.

  11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #9

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Май, бих предпочел това на твое място.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010
    Мнения
    130
    #10

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Струва ми се, че няма да имам 60 см дълбочина под плота затова се загледах в тези за вграждане, които са малко по-плитки , предложи някой по-евтин модел от този 600-700 лв пак свободностояща.

    Какво мислите за тези модели http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=56152 , http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=36506 , http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=46878

  13. mn
    mn е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    5
    #11

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Предпочитам уредите ми да са за вграждане. Така по лесно и за подържане и по-лесно се напасва с интериора. Бих искала да попитам знаещите тук каква изолация е добре да сложа на фурната. Сменям си кухнята и са ми в излишък -една печка на газ и ток, пералня със сушиля и съдомиялня, ако някой се интересува да драсне 0888679509
    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Май, бих предпочел това на твое място.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #12

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Фурната си е направена с изолация и вентилация. То и няма място за допълнителна изолация. Единственото което трябвяа да се направи да има 1-2см разтояние от най-горната точка на фурната до плото отгоре. Мебелджиите не еинаги иставят такъв отвор. От там излиза топлият въздух и не се задържа под плота.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    41
    #13

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Голямо ЗА съдомиялната машина като уред в кухнята, притежаваме от няколко дни... Просто забравяте за купчината чинии след гости. Само като се сетя, че не бях почитател, а сега я гледам с възхищение, както едно време майка ми гледаше автоматичната пералня...

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #14

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Момчета,и аз да бодна 2-3 букви.Ще изненадам жената за годишнината със съдомиялна,ама скъпи пущините,особено тези дето ги коментирате.Аз гледам до 400-450 лв и се замислих за тази: http://www.zora.bg/main.php?p=produc...oduct_id=11712
    пп.Касапе,благодарско,ако ми изкараш Саньо за тая пара.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #15

    Re:Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения

    Джонка, че няма да ти извадя Санчо е ясно... Ама това на което си се спрял е таралясник.
    Развържи кисията с още 50 кинта и награбвай ей това Candy

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 68 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
    От mvarbanov във форум Бяла техника
    Отговори: 1252
    Последно: 06-04-24, 20:57
  2. Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1685
    Последно: 16-03-24, 12:36
  3. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 95
    Последно: 28-01-21, 15:34
  4. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 18:32
  5. Мнения и обсъждане на tv LG LCD 37LD420
    От pacho-gr във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-07-10, 18:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе