Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
koko007
Е
Пластмаса и гореща студена вода, че и сол и сапуните няма как да е по-добре от неръждавейка си мисля. Мийлето е изцяло такова вътре, дори около филтъра няма пластмаса, единствено тръбичката за водата.
Всичко това дето си изброил е проблем за метала не за пластмасата, особено солта. Имахме малък бойлер с пласмасов водосъдържател, който изкара над 20г. и накрая го изхвърлихме работещ.
Просто гледай да не драскаш метала и да не се оставя машината за дълго без да е работила.
Снимки в нета има колкото искаш на корозирали и пробити метални дънна на съдомиялни, за това и взех пластмасов, че я ползвам рядко.
Цитат:
Rakeem
тази пластмаса е разработена от НАСА и се ползва в космоса, нещо такова ми обясниха
Оффф. Кой ти го обясни това - някой консултант в Техномаркет/ТП ли? Има здрави пластмаси, но легендата за НАСА и космоса е малко изтъркана.
Цитат:
i486
Оффф. Кой ти го обясни това - някой консултант в Техномаркет/ТП ли? Има здрави пластмаси, но легендата за НАСА и космоса е малко изтъркана.
Какво извънземно има в това? Ти знаеш ли колко от разработките на НАСА за космическите им цели, след това намират приложение в бита и индустрията.
И не, не съм се консултирал с техно-консултите.
Не става въпрос дали е извънземно. А това, че много пъти разни "консултанти" ти разказват велики тайни, които са пълни съчинения и преразкази на съчинения. Нещо подобно на автотърговците с "тя тая кола на една баба/стюардеса/жена-на-собственик-на-автосервиз", т.е. неща които не са истина, но са много приятни за слушане от купувач, които вярва. По аналогия правя връзка с "НАСА...космоса...такова ми обясниха". Като цяло пластмасата старее винаги. Ако е качествена дебела пластмаса все пак е по-добре от ръждясваща тънка ламарина. Неръждаемата ламарина е хубаво нещо, но имам чувството, че последните 20 години цивилизацията взе да забравя как се произвежда такова чудо.
Евтино и с неръждаема стомана няма. Или едното или другото. Когато се гледа само ниска цена, качество винаги пада, но потребителите първо гледат цената, а не качеството.
Качество бол в уреди над 1600лв.
В България мнозинството домакински уреди, които се купуват са до 1000лв. Високите серии на Бош изобщо почти не се предлагат, защото няма търсене. Какво качество, какви 5 лева?
То това има и друг ефект. Когато скъпото не се търси му се слага по-голяма надценка, защото няма оборот. И става още по-скъпо. Накрая хората казват "не си струва", защото за 5% екстра плащаш 50% повече образно казано.
Това не е вярно,както има хора които си купуват телефони за по 3000лв.,така има и такива които си държат на качеството за домакинските уреди и всичко останало.За всеки влак си има пътник.
Мога да ти кажа от опит че най-много се купуват най-скъпите и най-евтините неща.Тези по средата(златната среда) са,най-необоротни и най-не се купуват...колкото и невероятно да звучи,но е така....
Може ли да ми препоръчате и на мен съдомиялна за вграждане 45 см? Бюджет около 1000 лв. Ще се ползва от домакинство с двама члена.
Гледам,че разни Бош 4-та серия се вписват в този ценови диапазон. Добри ли са или да гледам нещо друго?
Цитат:
i486
То това има и друг ефект. Когато скъпото не се търси му се слага по-голяма надценка, защото няма оборот. И става още по-скъпо. Накрая хората казват "не си струва", защото за 5% екстра плащаш 50% повече образно казано.
В грешка си. Същите уреди Мийле и Бош в Германия струват повече. Просто сме бедни. Това е основната причина да купуваме евтинджоси.
Полските Бошове стават gurcay, проектират ги за 10 години експлоатация. Ако ли не виж Беко или Горене. Предполагам всичките имат еднакви части вътре.
Цитат:
gurcayy
Може ли да ми препоръчате и на мен съдомиялна за вграждане 45 см? Бюджет около 1000 лв. Ще се ползва от домакинство с двама члена.
Гледам,че разни Бош 4-та серия се вписват в този ценови диапазон. Добри ли са или да гледам нещо друго?
https://electrosound.bg/s-domijalna-...fse72517p.html
Здравейте ,бихте ли ми препоръчали съдомиялна цвят инокс 60см до 1129лв :) . Най-скъпият вариант, който съм склонен да купя ако си заслужава е Bosch SMS4EVI14E за 1129лв , 2-ри вариант е Bosch SGS4HVI33E за 940лв ,3-ти вариант BEKO BDFN 26640 XC за 850лв и последната е WHIRLPOOL, WFO 3O33 PL X за 880лв .Този модел на Беко добър ли е според вас или е по-добре да взема Боша от 1129лв който е със същите параметри +- ?
2ри вариант е най-оптимален цена-качество.
Като изпълнение и двата са едно към едно, но явно първия има някоя и друга функция в повече.
Разгледай ги и ако сметнеш, че не са ти нужни, няма смисъл да даваш повече пари.
Беко, Уърпул въобще не ги гледай, при толкова малка разлика в цената.
Аз от блеене още не съм взел, но мисля да приключа с покупката до няколко дни. Изборът е сведен до тези два модела долу. Май най-много държим на автоматичното отваряне на вратата и третата кошница. Аег ме привлича с нестандартното си рамо. Откроява ли се някой от двата пред другия с нещо фрапантно или няма значение кой ще взема?
BOSCH SPV4XMX20E https://veto.bg/products/d42a871e-5d...a-a385ab800b57
AEG FSE72517P https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-aeg-fse72517p
Жената каза тежката си дума и поръчах Боша. Дано не съжалявам. На мен повече ми хареса Аег.