Започвам с уговорката, че и сам съм си виновен, но все пак - имайте едно наум, когато купувате от ЗОРА
Закупих готварска печка FINLUX от ЗОРА.
Докараха я в четвъртък след обяд и монтирах захранващия кабел. Изненада - котлоните работят, фурната не.
Втори опит, проверка на връзките, сверка със схемата в книжката - пак греда. Фурната не работи!
Обаждам се в магазина и ми казват - господине, не сте свързали печката правилно, затова е така. Казвам проверих, всичко е както трябва - не, това е признак, че не е свързана правилно.
На другия ден, петък сутрин, с отварянето съм в магазина. Така и така, имам проблем. Какво правим? - Звънят в сервиза, разказват за проблема. Оттам - печката не е свързана правилно. Питам - вие как разбрахте, че не е свързана, само по разговора по телефона?! Кога ще дойдете тогава да я свържете? - Еми записваме за другата седмица! А бе как другата седмица, дотогава аз без печка ли ще стоя, у вас ли ще се храня? -Еми те колегите са в отпуска, нищо не може да се направи. Добре, за всеки случай записвам час.
Пак говоря с хората от магазина - така и така, нещо все пак не можем ли да измислим? -Еми ето тука, една визитка на един техник, той пак е към ЗОРА.
На визитката на техника ЗОРА не пише. За сметка на това идва още на обяд. Проверява връзките и -ооо, чудо, те са наред. Оказва се обаче, че при въпросния модел печка включването на таймера е задължително условие за функционирането на фурната!!! Описано е в упътването в главата ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕХАНИЧНИЯ ТАЙМЕР. Изречението е последното в нея и гласи "Фурната няма да се включи, ако копчето на таймера е поставено в положение "0".
Съответно техникът прибира 30 лв. (!!!) за свързването на печката (което аз съм направил!) и си отива.
Аз съм сигурен, че и консултантите в магазина, да не говорим за отговорника на бялата техника в сервиза, са били наясно как работи тази фурна. Но друго си е "нашите" техници да си докарат някой лев отгоре от балъците, които не четат упътването от край до край ...

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Първоначално публикувано от civica
 Първоначално публикувано от civica