Започвам с уговорката, че и сам съм си виновен, но все пак - имайте едно наум, когато купувате от ЗОРА
Закупих готварска печка FINLUX от ЗОРА.
Докараха я в четвъртък след обяд и монтирах захранващия кабел. Изненада - котлоните работят, фурната не.
Втори опит, проверка на връзките, сверка със схемата в книжката - пак греда. Фурната не работи!
Обаждам се в магазина и ми казват - господине, не сте свързали печката правилно, затова е така. Казвам проверих, всичко е както трябва - не, това е признак, че не е свързана правилно.
На другия ден, петък сутрин, с отварянето съм в магазина. Така и така, имам проблем. Какво правим? - Звънят в сервиза, разказват за проблема. Оттам - печката не е свързана правилно. Питам - вие как разбрахте, че не е свързана, само по разговора по телефона?! Кога ще дойдете тогава да я свържете? - Еми записваме за другата седмица! А бе как другата седмица, дотогава аз без печка ли ще стоя, у вас ли ще се храня? -Еми те колегите са в отпуска, нищо не може да се направи. Добре, за всеки случай записвам час.
Пак говоря с хората от магазина - така и така, нещо все пак не можем ли да измислим? -Еми ето тука, една визитка на един техник, той пак е към ЗОРА.
На визитката на техника ЗОРА не пише. За сметка на това идва още на обяд. Проверява връзките и -ооо, чудо, те са наред. Оказва се обаче, че при въпросния модел печка включването на таймера е задължително условие за функционирането на фурната!!! Описано е в упътването в главата ИЗПОЛЗВАНЕ НА МЕХАНИЧНИЯ ТАЙМЕР. Изречението е последното в нея и гласи "Фурната няма да се включи, ако копчето на таймера е поставено в положение "0".
Съответно техникът прибира 30 лв. (!!!) за свързването на печката (което аз съм направил!) и си отива.
Аз съм сигурен, че и консултантите в магазина, да не говорим за отговорника на бялата техника в сервиза, са били наясно как работи тази фурна. Но друго си е "нашите" техници да си докарат някой лев отгоре от балъците, които не четат упътването от край до край ...