Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Това, с малките дупчици, се е появявало и при мен. Особено, когато пералнята не е съвсем пълна, предимно на работните тениски. Но от погрешно зададена температура на сушене или от недобре изчистен филтър, два чифта гащи станаха от L- ки на XXXL- ки и ластиците им заминаха. Не знам каква температура вдига и какъв е фреона, но стават бели със сушилните.
Това е невъзможно да е от люка эащото тои е вдлъбнат бутона за висока температура ти го активираш по скоро гладна пералня а какъв модел е тя
Отговор: Re:Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
HOTPOINT.ARISTON TCD-971 6HY1 EU- за този модел е гадно, че не предлагат актуална брошура към най-новият си модел. Затова като спре да отделя вода в контейнера ви, не търсите филтъра ОТПРЕД НА МАШИНАТА, а точно отзад. Въоръжавате се с винтоверт и търпение, сваляте горния капак, страничния десен капак и отвивате металния капак върху пластмасова кутия в ДОЛНИЯ ДЕСЕН ЪГЪЛ ОТВЪН. ТАЗИ КУТИЯ ИМЕННО Е ПОМПАТА И ФИЛТЪРА НА ТОВА ИЗДЕЛИЕ. ВНИМАТЕЛНО ОТКАЧАТЕ чопчетата от задния капак на сушилнята, отваряте кутията отляво-надясно и избърсвате до сухо филтъра. Вътре има поплавък, който като се напълни филтъра с мъх и боклуци, вдига се нагоре и изключва помпата. Времетраене-2 часа, щото трябва да пипате много внимателно иначе хилядарката ви отива на кино! Други проблеми засега няма, суши иначе перфектно!
Здравейте,
предстои ми покупка на сушилна машина. От онова, което прочетох из темата , разбрах, че е по-добре да е с термопомпа. Тази Gorenje D7564J заедно с няколко BEKO и Indesit е сред най-евтините с термопомпа на пазара. Следващият модел GORENJE D 8665N или ELECTROLUX EDH-3684PDE са със 100-ина лева по-скъпи. Виждам, че Gorenje D7564J има 15, а не 27 програми и някои други малки разлики (или аз поне така си мисля). Колко по-голямо удобство са повечето програми т.е. ползват ли се често другите програми над тези явно базови 15? Фатално ли е, ако не са 27? Съпругата ми е съгласна да си вземем и някаква за 5-600лв., но на мен ми се ще да е с термопомпа, а не разполагаме с особено голям бюджет. Какво бихте ме посъветвали за тези трите машини или пък добавете друга. Предимства и недостатъци? Имаме малко дете.
Нашата сушилня е с 11 основни програми и 5-6 допълнителни.....реално ползваме 3 :) , с термо помпа машините са по-икономични, дали е по-добре си е субективен избор. Лично аз бих избрал кондензаторна, но от висок клас отколкото бюджетна с термо помпа. Мърфи не знам от кой град си, но тук в Пловдив има един магазин, докарват уреди от Германия с нарушени опаковки и транспортни дефекти има и употребявани, преди време аз когато търсих сушилня харесах една нова, но леко надраскана отстрани на цена три пъти по-ниска от модела направен и продаван на нашият пазар. Според мен има разлика в уредите правени за Германия и западна Европа и тези правени за пазари като нашият.
П.П. Електролукса е именно такъв пример, с пластмасова врата е (след време пластмасата се деформира от топлината и почва да капе конденз) търси такава със стъкло, барабана доколкото виждам е с покритие , а не е иноксов.
- - - - - - - - - -
Мърфи, получих съобщението ти, но по неизвестни за мен причини не мога да ти отговоря- излиза някаква грешка. Моля модератор или админа да погледнат защо е така.
- - - - - - - - - -
Сега видях, че всъщност пощата ти е пълна и трябва да освободиш място за да получаваш нови съобщения. :offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от
blue1
има един магазин, докарват уреди от Германия с нарушени опаковки и транспортни дефекти има и употребявани
Ходих до такъв магазин. Имат няколко налични - Горение, Самсунг, Бош, Привилег и още някаква. Цената им е от 720 до 840лв. с две години гаранция и собствен сервиз. За Привилег ми каза, че била марка на АЕG за Германия. Горението беше почти същото като Gorenje D7564J на цена от 720лв. с барабан от галванизирана стомана. Всичко обаче е на немски, без книжки на английски, а тези със дисплей и менюто им там също ще е на немски. Точните модели не успях да видя.
Цитат:
fen./hitachi
Toва Сименс ли е? Магазин за внесени от Германия ел. уреди?
ELECTROLUX EDH3487RDE
GORENJE D-8665N
AEG T-76385AH3
Какво мислите за тези трите? Защо? Предимства?
Тази последната което намерих за нея разход на ел.енергияза един цикъл сушене смесени тъкани 2.65kw.за време2.30мин-2.45мин средно1.90kw не намерих компресора какъф е фреона стария модел ли е R134 или е нов .Относно Електролукса не мисля като качество да е нещо по различно
Цитат:
fen./hitachi
Тази последната което намерих за нея разход на ел.енергияза един цикъл сушене смесени тъкани 2.65kw.за време2.30мин-2.45мин средно1.90kw не намерих компресора какъф е фреона стария модел ли е R134 или е нов .Относно Електролукса не мисля като качество да е нещо по различно
Не знам дали в книжката ще пише някъде. Друг вариант е да попитам в сервиз и да се доверя, ако и там изобщо знаят. Новия фреон трябва да е като на сегашните климатици ли - R410?Иначе се рових в сайта на AEG, където ние не фигурираме, и видях, че моделите в България се продават и в Чехия, Унгария, Литва, Латвия и др. страни от бившия соцблок, а тези за Англия, Германия и други страни в Западна Европа са с друга номерация и май са по-различни.
Виж, разгледай им pdf на дадените машини, които си посочил и ти си прецени, защото ти ще я ползваш. Линка на Сименса, който съм ти качил-доволен съм от него.Немска, тиха, икономична, щадяща дрехи, не къса, не мачка. Като я купих я пратих в Сименс за профилактика на двата изпарителя за (измиване)защото се беше задънила. Вече я ползвам близо година, никакви грижи.
Моята е http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/...86GDE/p/688305 Имам я от една година и пак бих я купил. Реално се ползват не повече от 4-5 програми. Много икономична, щадяща дрехите, няма смаляване или мачкане. Като недостатък бих посочил, че е малко шумна, но това е често субективно мнение. Не съм сравнявал с други за да мога да преценя дали шумът е повече от сходни модели.
Цитат:
orlincho
Уикенда бях да същия хал но избрах Боша с парогенератор. До някъде и заради 9-те кг за да е 1:1 с паралнята. Опит с машината все още нулев. Ще споделям. Парата ме грабна с надеждата да не се глади повече неща като ризи 100% памук.
А кое по-точно е 1:1?
- - - - - - - - - -
Жената ми говори за WHIRLPOOL HSCX 90420, някой нещо?
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/...90420/p/683168
В сайта пише 24 месеца? На нея 10 години?