Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане
Здравейте,преди коледа си закупих http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/...460BY/p/684181 . Проблемът е ,че някои памучни дрехи се смаляват.Досега не съм имал сушилна машина и не съм наясно как да ги суша, за да не се смаляват?!Ако има някой с такава машина или с подобен проблем нека пише.Благодаря!
В книжката на всяка машина е написано за този риск, за това и се препоръчва да се използва програма ползваща по-ниска температура на сушене. На нашата сушилня просто са добавили бутон който може да активираш при всяка една програма, естествено времето на сушене се удължава.
П.П. Сега разгледах книжката с инструкции на твоята машина, пише, че има автоматична система предпазваща дрехите от свиване- очевидно не върши работа, другият вариант е да пробваш на щадящата програма за която си е написано, че суши на по-ниска температура, препоръчват е за синтетични тъкани, но ако времето на сушене се определя от датчика за влага ще върши работа.
И на моята има такъв бутон ,но не виждам разлика...Сега като се заглеждам в етикетите на дрехите си,всички са със знак за забрана за сушилна машина.То какви дрехи да си купувам не знам.....
Упс, сега видях, че петият бутон е за тази работа. На програма за сушене на памучни дрехи този бутон действа ли? Ако да- значи не би трябвало да има проблем, обаче ако пак се свиват вече не знам :) Иначе аз съм пробвал да суша дрехи с етикет забраняващ това- нищо не им се случи :)
Работи на програма памук,но не всички дрехи се смаляват.Аз в началото помислих, че детето е порастнало.. :BigGrin.В инструкцията пише че при първо сушене може да има свиване на някои памучни блузи..
Хора, ако тук не мога да получа съвет за закупуване на правилната сушилня, къде?
Помагайте!
Поне с въпроса за гаранцията и надеждността.
Защо Whirlpool дели чак 7-8 място с Беко? Дори марката е написана неправилно:confused:
Само Горене ли са с 3 години гаранция?
Цитат:
Първоначално публикувано от
GolemSmeh
А кое по-точно е 1:1?
Това е индивидуално. Пералнята ми е WAW28560EU която е за 9кг. Сега и сушилнята е за 9кг. Така знам че каквото е влязло в едната ще мине и през другата без да го деля и да изчаква.
Или още по-добре сушилнята да е малко по-голяма,по-бързо изсушаване и по-малко намачкване на дрехите.Или в крайна сметка каквото съдбата ни предостави.:)
така и предполагах!
Нищо не си направил, или по-точно едно към гьотере:BigGrin
Пералнята е за еди колко си килограма сухо пране, а сушилнята - за мокро!
- - - - - - - - - -
Както и да го чета - 24 месеца?:confused:
Или да го обясня на по-прост език, ние поствяме сухо пране да речем 7 кг. То като се изпере вече не е сухо, а е влажно и така то е по-тежко (9кг). Затова големи сушилни се комбинират с по-малки като обем перални - 2-3 кг разлика, доколкото знам. В случая на Орлинчо не пълни пералнята с 9кг сухо пране и после направо всичко в сушилнята, защото ще и таковаш мамата на сушилнята. Или не пълни догоре пералнята (7-8 кг макс) или не суши всичко после в сушилнята.
За сега избрахме:
Hotpoint Ariston TCF 87B 6H EU
Някой нещо?
Изглежда добре. Само да знаеш, че ще харчи към 2-3kwh на пускане.
Сушилня Hotpoint Ariston TCF 87B 6H EU | СУШИЛНИ | Техника.БГ
Твърде базов модел, от не много реномирана марка в производството на сушилни машини :-)