Отговор: Комбиниран уред/пералня + сушилня/ FAQ -обсъждане, препоръки
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gena_bs
Относно наличност на уреди Bosch - не е само Technopolis!
Пералня със сушилня Bosch WNC254A0BY , 10.50 kg, 1400 об./мин., 6 kg, D (zora.bg)
Тук даже и по-евтина:
WNC254A0BY | Серия 8 - Пералня със сушилня 10.5/6 kg BOSCH (expo2000.bg) Пералня със сушилня Bosch WNC254A0BY + 5 години гаранция | ПЕРАЛНИ СЪС СУШИЛНИ | ТЕХНИКА БГ - ГРУП ЕООД (technika.bg)
Прочети постовете на колегата
lupar и ще ти се изяснят нещата за уредите на
AEG "грижа за дрехите" конкретно!
Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения - Страница 353 (setcombg.com)
Писали сме и преди това за отрочетата на
Electrolux Group Global Brand Licensing – Electrolux Group, но моделите вече не са актуални.
Качеството даже още е снижено за сметка на цените, за наше съжаление!
За фурните и плотовете на AEG нищо не мога да кажа. Потърси в нета и тубата отзиви за конкретните модели, които си избрал!
За да нямаме пресни негативни мнения и за тях. Както относно функционалност, така и надеждност.
Относно съдомиялните - между AEG и Bosch, еднозначно отново Bosch!
Двама различни консултанта в два различни магазина ми казаха, че Бош нямат модели с термопомпа. Това ми беше достатъчно и взех АЕГ-то 9-та серия. И цената беше добра. Цените на Бош са съпоставими, но при условие, че са кондензационни, просто няма място за размисъл.https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%...G%20LWR98165XE ПС: Цената вчера беше със 150 лв. надолу.
Аз ви казах, че при комбитата по-добро от AEG няма. Не мисля, че ще имате проблеми с уреда.
Здравейте,
Моделът LWR71742B освен, че няма термопомпа, какви други значими недостатъци има спрямо 9та серия? Разликата в цената е двойна, което е много изкушаващо при малко по-нисък капацитет на пране/сушене и еднакъв енергиен разход при сушене.
Термопомпата е твърде съществена разлика.
Отговор: Сравнение на пералня+сушилня - Electrolux vs. Gorenje
Знам, че при уредите 2 в 1 трябжва да се внимава с пълненето. При повечето случаи ако се напълни пералнята на макс за да се използва след това сушилнята трябва да се премахнат част от дрехите за да си свърши добре работата.
Цитат:
i486
Термопомпата е твърде съществена разлика.
По какви параметри е съществена? В конкретния казус енергийната ефективност не е аргумент, четох, че по-ниската температура е щадяща към тъканите (има ли практически забележима изява), какво друго има като разлика, което да оправдае разлика от 1300лв (1350 - 2650)?
Колега,
Защо питаш пък после се опитваш да убедиш форума, че си прав?
Все едно проверяваш знанията на всички по темата или какъв е прагът на търпимост.
Взимай каквато технология си харесал, като предварително се консултираш със "старшината" у вас!:)
Успех ти пожелавам!
Цитат:
Gena_bs
Колега,
Защо питаш ....
Очаквам някой с опит да сподели, че няма нужда да давам 1300 лв отгоре, ама де такъв късмет. :)
Смятат се за по-добри поради енергийната им ефективност и (уж) по-добрата грижа към материите. Чак 1300 кинта вече не знам дали си заслужават. Сами можете да си направите сметка дали ще си избиете тока. Както и дали носите само Gucci, Luis Vuitton и т.н. М-у другото съм срещал мнения на хора, които твърдят, че старите сушилни им били по-деликатни към дрехите. Вкъщи сме имали само модели с термо помпа, така че не мога да дам обективно мнение.
Цитат:
chupakabra
Очаквам някой с опит да сподели, че няма нужда да давам 1300 лв отгоре, ама де такъв късмет. :)
Споделям ти: Няма нужда да даваш 1300 лв. отгоре! Аз си взех 9-та серия и е върха, но ти няма нужда да даваш 1300 лв. отгоре. РS: На този дето ти разправя, че термопомпата и нагревателите са с еднаква енергийна ефективност /разход на електричество/, му кажи да се гръмне.....и без това е бягал от училище!
Много пъти съм се убедил в едно просто правило: ако се двоумиш между 2 варианта, вземи по-скъпото и няма да се прецакаш. Иначе има голяма вероятност вместо по-скъпото от първа покупка накрая да си купиш и двете. Първо опит да минеш ниско, после си доплащаш урока.
Благодаря за мненията, весело посрещане на Рождество Христово!
Да посъбудя малко темата.. КОлеги, освен AEG LWR98165XE, Нещо друго "читаво" комбинирано с термопомпа има ли въобще?
Оказа се, че май само АЕГ са със. Някви ХАери гледам, но и там не е упоменато точно..?
Тряба ми комбинирана за малък апартамент за сина ми и се оглеждам.
Колко и да не искам комбинирана, се налага, поне да е по -малкото зло от към модел...
Друго читаво няма. Това са моделите (4 на брой мисля) AEG/Electrolux.
Цитат:
mitakabus
Да посъбудя малко темата.. КОлеги, освен AEG LWR98165XE, Нещо друго "читаво" комбинирано с термопомпа има ли въобще?
Оказа се, че май само АЕГ са със. Някви ХАери гледам, но и там не е упоменато точно..?
Тряба ми комбинирана за малък апартамент за сина ми и се оглеждам.
Колко и да не искам комбинирана, се налага, поне да е по -малкото зло от към модел...
Вземай я без да се замисляш. Струва си всяка стотинка. Малко шумна на сушене, ама предполагам и другите с компресори са така.