А, то е много трудно да се търси в нета!
По-лесно е някой друг да си загуби времето и да се получи наготово.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
А, то е много трудно да се търси в нета!
По-лесно е някой друг да си загуби времето и да се получи наготово.
AEG Lavamat на 10-11г. Копчето за включване спря да работи. То отдавна имаше малък проблем, че от клеясване като се натисне и не се отпуска винаги - налага се да го бутнеш отстрани за да му помогнеш да се отпусне. Но сега не включва с бутане, натискане, задържане и т.н. Дали има някакъв трик да се излъже или трябва сервиз? Чудя се дали да не е нова пералня, но заради едно копче ако е не си струва много.
PS: Огледах какво има в Технополис и се разочаровах. Защо масово имат малки вратички - нещо модерно ли е или такива са по-евтините? Струва ли си Miele от най-евтините спрямо Бош за 1000-1200лв? Miele-то ще е в дъното на класацията си, докато Бош-а е ... малко над дъното.
Този пост е редактиран от i486; 22-07-24 в 22:49.
Може ли мнение за Пералня GORENJE WPNEI94A1SWIFI 9.0 kg, 1400 об/min
Или нещо по-добро в този ценови диапазон?
Нищо не става от Gorenje вече. За тия пари Bosch (кой и да е произволен модел) 4-та серия.
Oтдавна произвеждат в Китай. Hisense ги купи. Относно вашето питане, по-добре Bosch 6-та серия или AEG, отколкото евтино Miele. Евтините Miele-та вече са с пластмасов казан и при никакви положения не си заслужават парите.
AEG LFR73944OE
Мнение тук?
При този модел на АЕГ, мога ли да избирам градусите и програмите или всяка програма си е с определени градуси, които не могат да се променят?
Влез в сайта на AEG, свали си упътването и го прочети.
Там всичко е описано на ниво 1-ви клас.
Благодаря много за отговора. Доволни ли сте вие от тази пералня? Читави ли са тези на АЕГ? Не знам дали има по-добър избор до 1500лв..
За 1500 лв може да се вземе много добра пералня. Читавите марки за тези пари са AEG и Bosch.
Моята е AEG LFR73844BE 8кг, но ще ми бъде трудно да кажа нещо хубаво за нея. Няма и 2 месеца, а вече е със сменен казан, "диагнозата" я поставиха на 25-я ден.
За съжаление късно попаднах на този форум, ще споделя моята 'случка' малко по-късно, че до сега с новия казан е пускана само 2 пъти.
Явно тези перални си имат сериозни проблеми не само с лагерите, а и с баланса като цяло.
Какво производство е вашата машина? Имам едни съмнения, че е правена в завода на Electrolux малко по-на юг.
Нищо, че на сайта на ВЕТО пише Италия, за да съответства на цената от 1400лв.
Моята "полякиня" (уж) поне изкара около 60 цикъла на пране/ 1 година, 2018 производство.
Явно копаят дъното усърдно. Нищо, че е с хубавия барабан.
lupar доста притеснително е това, което обясняваш. А уж са от читавите марки и две от най-препоръчваните навсякъде - АЕГ и Бош. Предстои ми обзавеждане и вече се замислям какво би било най-удачно за тези пари, явно всичко вече е на късмет с техниката.
Майка ми има пералня на Haier и е доволна, но пък други отзиви за тази марка не съм срещал и не знам какво е положението. Навсякъде се хвали АЕГ и Бош или Миеле, но там вече цените са бомбастични.
johnterry7, ако поровиш в нета има и не много добри мнения, а и в този форум доста е писано за подобни проблеми с AEG/Electrolux.
Препоръчват ги агресивно при мамите, но нищо чудно да са хора наети за това, като част от модерния маркетинг. Все пак ако жената ти каже, че иска да пере с AEG, ще бъде трудничко да и се обяснява за баланс, семеринги, лагери и т.н.
Има и хора които сигурно са доволни, то по принцип е ясно, че всеки уред може да се повреди, но чак пък от първия месец/седмица/ден, на мен ми идва в повече.
Доста лоши мнения има и от Италия, моята пералня е излязла от тамошния завод. В един техен форум използват термина "cuscinetti di cartone" - в превод "картонени лагери", та и там ги знаят, били развалили техните Rex/Zanussi.
Аз първоначално бях тръгнал за нещо евтино, като дълбочината определяше избора. Бях отписал няколко производителя като тотал щета, Haier-а ми пасваха няколко модела, но пак така - не съм чувал нищо за тях, и ги подминах, но такъв явно ми е бил късмета.
Gena_bs, явно са слезли под морското равнище, иначе не им знам всичките заводи къде са. Както писах и на колегата, има много такива отзиви и от Италия, 2-3 години изкарвали, колкото да мине гаранцията. Моята сега я наблюдавам, и това което виждам, не ми харесва, но ще пиша по подробно по натам.
Този пост е редактиран от lupar; 15-09-24 в 22:21.